in

ADX indicator uitgelegd in 3 stappen

adx uitleg

In dit artikel vertellen we je precies:
– Wat de ADX is
– Waar je de indicator voor kunt gebruiken
– Hoe je de ADX kan instellen en gebruiken op Plus500

Kijk je liever de video? [learn_more caption=”Klik dan hier”]

[/learn_more]

Wat is de ADX indicator

Zoals dit titel van dit artikel al doet vermoeden staat ADX voor Avarage Directional Index. De ADX geeft inzicht in de kracht van de huidige trend. Net als bijna alle handelsplatformen combineert Plus500 de ADX met de DMI. 

De DMI staat voor de Directional Movement Index (DMI). De ADX is het gemiddelde van de DMI (zie afbeelding onder op de pagina).

Klik hier om meer te weten te komen over de DMI.

De kracht van de Avarage Directional Index wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100. Bij 0 is er totaal geen sprake van een trend en bij 100 we spreken van een heel erg sterke trend. In de tabel hieronder kun je precies zien hoe sterk de trend is bij welke waarde.

Gebruik van de Average directional index

De ADX geeft dus inzicht in de kracht van een trend. De indicator geeft niet aan wanneer je moet kopen of verkopen. De prijs kan namelijk nog steeds stijgen als de ADX daalt en visa versa. De kans dat de prijs daalt na een dalende trend is wel een stuk groter dan met een sterke trend. Zodra de ADX onder de 25 daalt is er echt sprake van een zwakker wordende trend en moet je uitkijken voor een trendverandering.

adx tabel

Om betrouwbare informatie te krijgen en een zo goed mogelijk overzicht raad ik je aan om minimaal te meten vanuit de dag ticker.
Elke candle-stick staat dan voor één dag. Doordat je op deze manier een grotere hoeveelheid dagen/data meepakt in het berekenen van de ADX is de informatie betrouwbaarder.

 

ADX indicator in de praktijk op Plus500

Als je de ADX instelt op Plus500 krijg je drie lijnen te zien. Als je de standaardwaarde gebruikt krijg je:
Zwart: ADX
Groen: DMI+
Rood: DMI-

dmi en adx plus500
Screenshot genomen op 12-11-2017

Zoals je in de bovenstaande chart kunt zijn de waarde op het moment van schrijven als volgt:

Zwart: ADX 32
Groen: DMI+ 48
Rood: DMI- 13

Ik gebruik de 1D ticker waardoor elke candlestick voor één dag staan. Dit geeft een betrouwbaarder beeld van de trend.

De groene DMI+ lijn staat boven de rode DMI- lijn dus er is sprake van een positieve trend. Als dit andersom was geweest was er sprake van een negatieve trend.

Voor de zwarte ADX-lijn maakt het niet uit of de trend positief of negatief is deze geeft alleen maar de kracht aan van de trend.

Als we de Bitcoin koers op het plaatje dus onder de loep nemen kunnen we zien dat de Avarage Directional Index momenteel 32 is. Volgens onze tabel is dit dus een sterke trend. De lijn loopt duidelijk omhoog dus de trend lijkt alleen maar sterker te worden. De DMI-indicatoren bevestigen onze conclusie omdat de rode lijn daalt en de groene juist stijgt.

Wij hebben alle indicatoren van Plus500 in kaart gebracht, waar ze voor dienen, wat je er mee kunt en vooral hoe je ze kunt gebruiken om een beter overzicht te hebben over je posities. Bekijk de andere indiciatoren via deze link.

Wil je gelijk aan de slag met de indicatoren? Maak dan een gratis demo-account aan en ga gelijk aan de slag.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Loading…

    0
    kucoin-review

    Kucoin de “onafhankelijke crypto exchange”

    DMI indicator simpel uitgelegd