in

Geld verdienen met opties – succes op de beurs

Geld verdienen met opties

Met het beleggen van opties kun je als handelaar veel geld verdienen. Daarvoor met je echter wel weten wat je doet en goed kunnen reageren op de bewegingen die de aandelenkoers van jouw optie maakt. Een belangrijk onderdeel is het kiezen van de juiste opties. Daarnaast moet je ook over de juiste kennis beschikken om te kunnen zien hoe de winst en verlies op een bepaalde optie gemaakt worden. Met de volgende tips kun je dit inzicht onder de knie krijgen.

Strategisch beleggen

Het goed gebruiken van een optie om winst te maken is voor het grootste deel afhankelijk van het hebben van een goede strategie. Je moet bijvoorbeeld van tevoren kunnen inschatten waar de koers van het aandeel naartoe gaat en of er met het product een bepaalde waarde zal worden bereikt. Met deze kennis kun je vervolgens de beste optie kiezen die uiteindelijk ook de meeste rendement oplevert.

Met het voorspellen van een stijgende koers past een calloptie het beste bij jouw idee, terwijl wanneer je denkt dat de koers van een aandeel gaat dalen, een putoptie daar veel beter bij past. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de periode waarbinnen de optie geldig is. Verloopt de koers langzaam, dan is het goed om een optie op een langere termijn te nemen. Maar met een koers met snelle bewegingen, is het raadzaam om te kiezen voor een optie met een korte termijn.

Winst maken met opties

Op iedere derde vrijdag van de maand lopen de termijnen op de opties af (dit verschilt per platform). Als handelaar kun je dan twee dingen doen. Ten eerste kun je de optie omruilen voor aandelen op het product waar de optie over gaat. Op deze manier kun je goedkoper dan

Demo-account voor optiesde huidige koers aandelen opkopen. Maar om transactiekosten te besparen, kun je ook de optie voor de verloopdatum verkopen.

Een andere manier om winst te maken is door de optie tussentijds door te verkopen. Het bedrag dat je kunt vragen is afhankelijk van de intrinsieke- en verwachtingswaarde van de optie op dat moment. De winst die je maakt met de tussentijdse verkoop is te berekenen door de premie die je hebt betaald af te trekken van het bedrag dat je ontvangen hebt.

Je moet wel waken voor het feit of de optie nog van waarde is. Zodra een optie namelijk ‘out of the money’ is, is deze niks meer waard. Jouw verlies is dan de premie die je hebt betaald.

Klik hier als je gelijk wil beginnen met opties.

Geld maken door opties te schrijven

Je kunt niet alleen geld verdienen door opties op aandelen op te kopen en verkopen. Er valt ook winst te maken door zelf opties te schrijven. In tegenstelling tot bij het kopen en verkopen van opties, verdien je pas met het schrijven van opties wanneer er niet aan het contract voldaan wordt. Als je het contract niet uitgevoerd hoeft te worden, behoudt je namelijk de premie die de koper van de optie aan je betaald heeft.

Een manier om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, is door een optie uit te schrijven die kenmerken bevat die waarschijnlijk niet zullen uitkomen. Probeer echter wel gunstige voorwaarden voor de afnemer te stellen in de optie. Op deze manier kun je een hogere premie vaststellen. Kijk er dus goed naar hoe je de optie uitschrijft, zodat je een juiste balans vindt die jou als afnemer het grootste voordeel oplevert. De uitgeschreven optie kun je vervolgens zelf ook vroegtijdig sluiten door het zo snel mogelijk te verhandelen op de effectenbeurs. Wel wordt er bij de afnemer een bepaalde marge vereist, zodat je de beloofde prijs bij het waarmaken van de optie wel kunt leveren. Wees hier dus waakzaam voor.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Risico's van opties

  Beleggen in opties en het vermijden van risico’s

  Rente op Bitcoins

  20% Rente op Bitcoin