in

Ik Ben er Weer & Waarom ik Van Elon Musk Hou♥

elon tweets money

Hey daar,

Daar ben ik weer. Je hebt de laatste tijd weinig van me gehoord omdat ik ook weinig heb geschreven over beleggen & cryptocurrencies.

De reden hiervoor is eigenlijk ook heel simpel. Ik heb me nauwelijks bezig gehouden met beleggen de afgelopen maanden. Ik ben onder andere vader geworden van een prachtige dochter. Dus zoals je wellicht begrijpt lag de focus de afgelopen maanden niet bij het beleggen ?.

Ik heb mijn Bitcoins dan ook bijna allemaal verkocht begin januari en heb de afgelopen maanden even afstand genomen van de cryptomarkt.

Sowieso merkte ik dat de ergste hype over was gewaaid en dat we in een bear market waren gekomen (neerwaartse trend).

Twee weken geleden heb ik dan ook voor het eerst weer Bitcoins gekocht sinds januari. De markt trekt nu duidelijk weer aan en vorige week zijn we zelfs door de 9000 usd heen gebroken ?. Bitcoin lijkt weer helemaal klaar voor een nieuwe stijging en wellicht een nieuw hoogterecord.

Als je in december twijfelde om Bitcoins te kopen en dit uiteindelijk niet hebt gedaan dan is dit misschien wel je 2e kans.

Ik ben geen beleggingsadviseur en ik geef dus ook geen adviezen. Ik zeg alleen dat ik twee weken terug weer Bitcoins heb gekocht ?.

Als je Bitcoins wil kopen dan is dat het makkelijkste om te doen via Bitonic of BL3P.eu. Deze Bitcoins kun je dan bijvoorbeeld sturen naar een online handelsplatform als Binance of naar een eigen offline wallet zoals die van Ledger.

Heb je dan helemaal niet belegd de afgelopen maanden?

Jazeker wel. Helemaal beleggen laten dat kan ik natuurlijk niet. Ik heb alleen heel weinig belegt en tussen februari en vandaag heb ik ongeveer twee of drie posities geopend.

Dit waren echt korte posities waarbij ik slechts enkele minuten of uren een positie geopend had. Niet zoals bij crypto waar ik ook regelmatig de long game speel.

Bij alle geopende posities heb ik dan ook in korte tijd een leuke winst weten te behalen.

Omdat de methode die ik gebruik erg simpel is en ik er veel vragen over krijg van vrienden en bekenden zal ik mijn techniek nog één keer uit de doeken doen in deze blogpost.

Deze methode is ook één van de meest populaire beleggingsmethoden in de crypto community en universeel toepasbaar.

De afgelopen maanden heb ik alleen maar belegt in Tesla. Ja je weet wel dat bedrijf van Elon Musk (held). Telsa heeft de afgelopen maanden aardig wat problemen heeft met de productie van het derde model.

Er is de laatste tijd dan ook geen dag voorbij gegaan of Tesla of Meneer Musk zelf was in het nieuws te zien.

Veel van deze nieuwsberichten zijn gebaseerd op Twitter berichten van Elon Musk. De twitteractiviteiten van Elon Musk zijn dan ook de kern van deze strategie.

Vaak als Elon Musk tweet heeft dit gevolgen voor de koers van zijn bedrijf Tesla. Enkele dagen geleden nog op 13-4-2018 twitterde Elon het volgende:

Meneer musk zegt hier dus dat Tesla geen geld hoeft te hebben van investeerders omdat ze later dit jaar winstgevend zullen zijn. De koers steeg gelijk met 2%!

Dit is slechts één voorbeeld. Andere voorbeelden van tweets waarbij de koers van Tesla steeg naar aanleiding van een tweet van Musk.

Andere voorbeelden kun je hier en hier vinden. En van de week was het ook weer raak met Elon.

Deze beleggings-strategie is natuurlijk toe te passen op alle bedrijven en CEO’s die actief zijn op Twitter maar in deze casestudie hebben we het over Musk in combinatie met Tesla.

Hoe je als eerste op de hoogte bent van de Tweets van Musk

Op het moment dat Musk tweet wil je er snel bij zijn. Na een tweet telt elke seconden en één minuut vertraging kan het verschil zijn tussen 500 euro en 5000 euro winst. Het is dus belangrijk dat je er snel bij bent als je het maximale eruit wilt halen.

Wil je dus snel op de hoogte zijn van tweets van Elon? Dan is het het makkelijkste als je zelf een Twitteraccount aanmaakt en de app voor de IPhone of Android download op je mobiel.

twitter

In de app kun je vervolgens mensen volgen (duh) maar je kunt ook instellen dat je push notificaties krijgt op het moment dat iemand tweet. In ons geval dus Elon. Deze push notificatie houd dus in dat je mobiel automatisch begint te trillen op het moment dat Meneer Musk tweet.

Niet alle tweets van Musk zullen invloed hebben op de koers. In ongeveer 7/10 gevallen zal het loos alarm zijn maar als je die 3/10 te pakken hebt dan heb je wel meteen de jackpot.

Door het tijdverschil met Amerika zullen er sowieso Tweets en berichten zijn die je gaat missen. Je kunt niet 24 uur per dag alert zijn. Probeer dit ook niet want dit kan echt slopend zijn (don’t ask).

Zelf ben ik er ook niet (meer) 24/7 mee bezig. Ben ik wakker en zie ik dat Musk een tweet die wereld instuurt die invloed kan hebben op de koers. Dan ga ik achter de computer of ik open de app op mijn mobiel om een positie te openen.

Slaap ik? Jammer maar helaas en de volgende keer beter.  Er komen echt nog meer tweets ?.

Hoe maak je veel winst met een koersstijging van “slechts “ 2%?

Zou je normale Tesla aandelen kopen voor 1000 euro en gaat de prijs vervolgens 2% omhoog dan heb je 1020 euro. Niet erg lucratief dus. Het risico op kort termijn is laag maar de verdiensten zijn ook laag. Mensen die aandelen kopen doen dit vaak omdat ze geen spaargeld krijgen over hun vermogen of om op lange termijn winst te maken( +1 jaar).

Broodhandelaren en professionele beleggers maken eigenlijk altijd gebruik van derivaten. Bekende derivaten zijn CFD’s, Opties, Turbo’s. Misschien heb je deze termen al wel eens ergens voorbij zien komen.

Door een positie te openen met behulp van derivaten kun je met relatief weinig vermogen, beleggen met grote bedragen.  Dit wordt ook wel eens handelen met een hefboom genoemd.Hefboom bitcoin

Derivaten zijn vergelijkbaar met het afsluiten van een korte en hoge lening met je eigen geld als onderpand.

Voorbeeld van een hefboom positie

Stel ik heb 1000 euro te besteden. Ik kan dan met een hefboom van 1:100 beleggen met een bedrag van 100.000 euro. Stijgt de koers van Tesla dan met 2% naar 102.000 dan heb je dus 2000 euro winst bovenop je inleg van 1.000 euro.

Andersom kan natuurlijk ook. Als je aan het verkeerde eind trekt en de prijs daalt terwijl je in hebt gezet op een koersstijging, dan verlies je je inleg van 1.000. Je kunt nooit meer verliezen dan je inzet. Je bouwt dus geen schulden op.

Als je een derivaten positie in de nacht open laat staat dan betaal je hier eigenlijk altijd een night-fee over. Zie dit als rente over je lening. Na enkele dagen kan dit openlopen tot een flink bedrag. Zorg er dus voor dat je je posities dus niet te lang laat openstaan.

Derivaten zijn dus voor het openen van korte posities en zorgen ervoor dat je met relatief weinig geld veel geld kunt verdienen of verliezen. Het risico ligt dus een stuk hoger dan bij normale aandelen maar de beloning gelukkig ook, en dit maakt derivaten juist zo interessant.

Betrouwbare aanbieders van Derivaten zijn Plus500 & Markets .

Zelf gebruik ik momenteel voornamelijk Plus500 omdat deze misschien wel het grootste aanbod heeft aan CFD producten en mij altijd netjes en snel uitbetaald. Ik heb wel andere brokers geprobeerd maar vaak hadden deze vaak net niet het CFD product wat ik zocht.

Markets hoor ik ook veel goede dingen over en hier ga ik binnenkort een review over schrijven dus dit platform zal ik de komende tijd testen.

Paypal gebruiken voor money managment

Het aller makkelijkste aan de bovenstaande combinatie, vindt ik dat ik kan betalen met Paypal. Tweet Elon over Tesla dan kan ik binnen een paar seconden geld in mijn Plus500 account hebben. Dit geld schrijft Paypal drie dagen later pas af van mijn bankrekening. Dus tegen de tijd dat het afgeschreven wordt kun je de winst alweer teruggeboekt hebben ?.

Hoewel het via bovenstaande Paypal methode mogelijk is raad ik niemand aan om te beleggen met geld wat hij of zij niet heeft. Dit is echt het laatste wat je moet doen en neem dit risico dan ook niet!

Het is alleen een makkelijke manier om snel te kunnen schakelen als je een kans ziet zonder dat je altijd geld op je Plus500 account hoeft te hebben staan.

Een andere reden waarom ik het toch vermeld is omdat ik de Paypal methode regelmatig gebruik om mijn Bitcoin posities te hedgen en dat op deze manier mogelijk is.

Slot

Met de “Twitter Methode” heb ik de afgelopen maanden toch een paar leuke posities weten te pakken ondanks dat ik me nauwelijks heb bezig gehouden met crypto’s en beleggen. Ik gebruik deze methoden al sinds 2015 en heb er voor het eerst over geschreven in mijn artikel “geld verdienen aan het terroristische aanslag”.

In ongeveer 80% van mijn geopende posities op basis van twitterberichten sluit ik mijn posities positief. Dit is een erg hoog percentage maar het gaat dus niet altijd goed.

Zo was er bijvoorbeeld eind vorig jaar sprake van dat China Bitcoins ging verbieden. Ik dacht dat dit negatief nieuws zou zijn voor de Bitcoin en ging dus short (zette in op een koersdaling). De prijs schoot echter omhoog omdat alle Chinezen nog even snel Bitcoins gingen inslaan nu het nog kon. Toen heb ik dus wat geld verloren.

Het is daarom altijd superbelangrijk om een goede stop loss of stop limit te zetten. Op deze manier voorkom je dat je (veel) geld verliest. Deze verliezen maak je dan weer ruimschoots goed met je volgende positie.

Dus minimaliseer je verliezen en maximaliseer je winsten ?. Succes met beleggen en mocht je wat aan dit artikel hebben gehad, dan zou ik het tof vinden als je een reactie achterlaat.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Loading…

    0
    Beste wiet aandelen

    De Drie Beste Wiet Aandelen van 2018