in

Beleggen in opties en het vermijden van risico’s

Risico's van opties

Het beleggen in opties kan een winstgevende onderneming zijn als handelaar op de financiële markt. Maar tegelijkertijd brengt het ook verschillende risico’s met zich mee. Het is dan ook goed om van tevoren te weten welke financiële wateren je bevaart en hoe jij jezelf daar het beste door kunt navigeren. Hieronder wordt uitgelegd hoe je met het beleggen van opties kunt profiteren van een hoog rendement en daarnaast ook je portemonnee op bepaalde manieren te beschermen.

Weet je niet wat opties zijn of wil je meer weten over de geschiedenis van de optie? Klik dan hier.

Het kopen van een optie

In tegenstelling tot bij het kopen van aandelen, staat bij het kopen van een optie de prijs niet altijd vast. Dit is afhankelijk van de waarde van de optie, de uitoefenprijs, de verloopdatum en de te betalen premie aan de schrijver van de optie. Zo kan een aandeel met een vaste prijs in verschillende soorten opties verkrijgbaar zijn. Het is aan jou de taak om in te schatten welke soort optie met welke uitoefenprijs het meeste voordeel oplevert. Alleen zo kan je bij de verkoop van de optie aan het eind van de termijn een aardig rendement verdienen.

De waarde

De totale waarde van een optie wordt bepaald door twee onderliggende waarden. Als eerste is er de intrinsieke waarde, de waarde van een optie op dat moment. Een manier om via de intrinsieke waarde winst te maken is de optie voor een hogere uitoefenprijs te verkopen.

Naast de intrinsieke waarde is er ook nog de verwachtingswaarde. Deze waarde is afhankelijk van de termijn waarbinnen de optie geldig is. De koers van het aandeel waarover de optie gaat, kan aan het begin laag staan. Maar gedurende de periode van de optie kan deze stijgen, waardoor de verwachtingswaarde ook stijgt. Dit is dus sterk afhankelijk van het geloof van kopers en verkopers van de waarde van het product op de markt.

Winst maken met opties

Een goede manier om winstgevend te beleggen met opties, is door als handelaar op het juiste moment te reageren op de koers van een Gratis oefenen met opties

aandeel in een product en de bewegelijkheid in de onderliggende waarde van de optie. Dit brengt enig risico met zich mee. Je kunt namelijk

nooit helemaal er zeker van zijn hoe een koers reageert op bepaalde externe factoren van de markt. De truc is dan ook om goed op de hoogte te zijn van deze factoren die de koers en waarde het meeste kunnen beïnvloeden en daar op in te spelen.

Je moet dus zelf wel over enig financieel inzicht beschikken om goed te kunnen beleggen met opties op de effectenbeurs. Maar als je eenmaal goed weet waar je op moet letten en wanneer jij jouw kans moet grijpen met jouw optie. Dat maakt het beleggen dan ook een uitdagend avontuur. En als je op weg bent, wordt het langzaamaan steeds makkelijker om de juiste signalen op te pikken. Zo kun je op jouw beurt de opties voor een hogere uitoefenprijs verkopen en meer rendement ermee maken. Het is dus een winstgevende manier om jezelf op de effectenbeurs te bewegen.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Optie soorten

  Opties – de basis om goed te kunnen beleggen

  Geld verdienen met opties

  Geld verdienen met opties – succes op de beurs