in

 Anoniem Bitcoins Kopen en Verkopen

Als je een jaar geleden aan iemand op straat zou vragen wat een Bitcoin is, dan kreeg je waarschijnlijk het antwoord “geen idee” of “is dat niet die (anonieme) munt om drugs en wapens mee te kopen?”.bitcoin drugs kopen

Nu zijn we een jaar verder en er is bijna niemand meer die NIET weet wat Bitcoin is. De gigantische prijsstijging van Bitcoin heeft veel mensen een leuke zakcent opgeleverd.

Maar was het beeld wat veel mensen hadden over Bitcoin als de “anonieme digitale munt” waar? En is het nog steeds mogelijk om anoniem Bitcoins te kopen en te verhandelen?

Bitcoin werd in het verleden inderdaad gebruikt door grote illegale marktplaatsen zoals bijvoorbeeld de welbekende Silkroad. Vandaag de dag is Bitcoin echter een stuk minder anoniem. Bitcoin zelf is niet veranderd op het gebied van anonimiteit maar de regulatie erom heen wel, waardoor anoniem Bitcoins kopen en verhandelen een stuk moeilijker is geworden.

Hoe anoniem is Bitcoin zelf?

Bitcoin zelf is niet zo anoniem als vaak wordt gedacht. Alle Bitcoin-transacties worden opgeslagen in de blockchain. Iedereen met een (complete) Bitcoin wallet op zijn computer heeft de complete transactiegeschiedenis van alle Bitcoins op zijn computers staan.

Een Bitcoin wallet bestaat uit cijfers en letters en ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Bitcoin wallet adres: 1AiWfqepqii5icUzZQdeU1wMWtoNXLBDZs

Iedereen kan dus alle transacties gedaan in Bitcoins inzien. Je kunt de blockchain en de transacties inzien via blockchain.info.

Wil je anoniem blijven? Dan is het probleem niet de Bitcoin wallet. Hier staat je naam en N.A.W.-gegevens niet bij vermeld.

Het probleem zit hem in dat het steeds moeilijker wordt om anoniem aan je Bitcoins te komen.

btcdirect

Koop je Bitcoins via Bitonic? Dan moet je je bankrekening verifiëren.

Koop je Bitcoins via BTCdirect? Hou je ID kaart dan maar in de aanslag want deze je laten zien voor je  de Bitcoins krijgt.

Koop je Bitcoins via Bitcoin.de? Dan mag je ook je bankrekening verifiëren.

Zodra je Bitcoins koopt via de “normale weg” is je Bitcoin adres dus niet meer anoniem. Verplaats je je Bitcoins naar een ander bitcoin-adres? Dan is dit te traceren in de blockchain.

Zelf koop en verkoop ik regelmatig via de bovenstaande partijen Bitcoins. Het zijn betrouwbare partijen die ik iedereen kan aanbevelen, maar voor anoniem blijven zijn ze dus niet geschikt.

Anonieme Bitcoin wallet

Multibit-bitcoin-wallet

Voordat je anoniem Bitcoins gaat kopen is het belangrijk dat je een (anonieme) Bitcoin wallet hebt. Ik raad je dan ook aan een nieuw wallet adres aan te maken die nog niet eerder gebruikt is voor het aankopen/verkopen van Bitcoins.

Heb je een Android telefoon? Dan kan ik je de Samourai Wallet aanraden. Dit is een wallet app die automatisch je Bitcoin adres veranderd na elke storting. De Samourai wallet ondersteunt ook TOR en VPN.

Liever een Offline wallet op je pc? Dan kan ik je Multibit aanraden. Multibit wordt niet langer ontwikkeld maar de laatste versie werkt prima en je hebt de wallet/private key in eigen beheer.

Wil je je Bitcoins echt goed beveiligen met een hardware wallet? Dan is de Ledger Nano S één van de beste opties die er is. Wel zal je deze online moeten kopen. Dus voor anonimiteit misschien niet heel geschikt.

Anoniem Bitcoins kopen

Anoniem Bitcoins kopen kan op verschillende manieren. In dit artikel beschrijf ik de meest gebruikte methodes voor het anoniem kopen en verhandelen van Bitcoins.

Let op: Bij alle onderstaande manieren ben je meer geld kwijt per Bitcoin dan als je deze direct zou halen bij bijvoorbeeld Bitonic of BTCdirect. Anonimiteit heeft dus ook zo zijn prijskaartje.

1.     Localbitcoins.com

Localbitcoins brengt kopers en verkopers van Bitcoin bij elkaar. Je kunt het dus eigenlijk zien als een marktplaats alleen dan voor Bitcoin.

Je kunt via Localbitcoins via een bankoverschrijving Bitcoins kopen van andere mensen. Elke koper/verkoper heeft een reviewscore (let hier goed op voor je met iemand in zee gaat).

Als je iets doorscrolled naar beneden zie je ook het kopje “buy bitcoins with cash near (…….). Als het goed is staat hier ongeveer een locatie bij jou in buurt ingevuld.

Hieronder zie je een lijst met alle verkopers van Bitcoin die cash accepteren. Je moet maakt dus via localbitcoins met deze mensen een afspraak en ontmoet ze in het echt.

Bij mij ziet bijvoorbeeld iemand in de buurt die wil afspreken bij de MacDonalds in Zwolle. Hij heeft meerdere positieve reviews dus dit zou een optie zijn voor mij om anoniem aan Bitcoins te komen.

Via localbitcoins kun je zelf ook een verkoper worden en je Bitcoins omzetten naar cash. Pas hiermee wel op want belastingtechnisch moet je dit natuurlijk aangeven.

Wil je dus Anoniem Bitcoins kopen? Dan is Localbitcoins één van je beste opties.

2.     Bitcoin Pinautomaat

Ja je leest het goed. Er zijn Bitcoin pinautomaten en ja ze zijn ook in Nederland.

Nederland heeft zelfs relatief veel Bitcoin pinautomaten vergeleken met omliggende landen. Je kunt op verschillende plekken in Nederland terecht bij een Bitcoin pinautomaat.

Een compleet overzicht van alle Bitcoin pinautomaten vindt je hier: https://coinatmradar.com/

qr code bitcoin wallet

De meeste Bitcoin pinautomaten in Nederland zijn eigendom van BGST. Dit is een Nederlands bedrijf wat zich volledig richt op het maken en distribueren van Bitcoin pinautomaten.

Hoe werkt een Bitcoin pinautomaat? Eigenlijk heel erg simpel. Je stopt het cashgeld in de automaat en je houd de QR-code van je eigen Bitcoin wallet voor de scanner en de Bitcoins worden naar je bitcoin-adres verstuurt.

De QR-code wordt automatisch aangemaakt door de Samurai-wallet en kun je zo vanaf je mobiele scherm scannen. Gebruik je de multibit wallet of de Ledger nano S dan kun je de QR-code printen op een vel papier vanaf je computer en deze bij de pinautomaat scannen.

Bitcoins kopen met paysafecard

Dit is eigenlijk de laatste optie en erg duur om te doen. Een voordeel is wel dat je van niemand afhankelijk bent en het vanaf de bank kan doen.( Al moet je wel even naar het lokale tankstation voor een Paysafecard.)

Bitcoins kopen met paysafecardEen overzicht van alle plekken waar je een Paysafecard kunt kopen kun je hier vinden: https://www.paysafecard.com/nl-nl/kopen/verkooppunten-zoeken/

Zodra je de Paysafecard in huis hebt maak je een account aan op Virwox. Op deze site kun je ook Bitcoins kopen met Paypal maar dat gaan we nu niet doen wat dat is verre van anoniem.

Virwox is een handelsplatform waar je geld kan kopen wat in spelletjes wordt uitgegeven. Gelukkig voor ons accepteren ze ook Bitcoins en de Paysafecard.

Virwox vraagt wel 20% voor het aannemen van een Paysafecard en daarbovenop komt nog de Bitcoin fee en transactiekosten. Dit is dus absoluut geen methode om goedkoop uit te zijn.

Daarnaast kun je voor maar 300 euro per keer storten bij Virwox.

Maar hey, je kunt wel volledig anoniem aan Bitcoins komen. Om een account aan te maken bij Virwox.com moet je wel een email adres verifiëren. Je zult dus een anoniem emailadres moeten hebben.

Om een anoniem e-mailadres te krijgen is het ook belangrijk dat je TOR en/of VPN gebruikt. Anders is je verbinding niet volledig prive en ben je nog niet anoniem bezig.

Dus kun je anoniem bitcoins kopen?

Zoals je kunt zien zijn er verschillende manieren om cash geld om te zetten in Bitcoins. We hebben de beste drie voor je op een rij gezet om anoniem bitcoins te kopen. Maar let op, anoniem bitcoins kopen is duurder dan direct Bitcoins kopen via BTC-Direct of Bitonic.

Deze informatie is enkel voor educatieve doeleinden en wij moedigen niemand aan om zijn of haar geld wit te wassen of te verduisteren doormiddel van het anoniem kopen van Bitcoins.

De verkeerspiegel aan het einde van onze straat is kapot en het zou erg jammer zijn als er geen geld meer in het belastingpotje zou zitten om deze te fixen ;).

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  bitonic bitcoin kopem te duur

  Waarom Bitonic het goedkoopst is

  oscillator indicator uitgelegd

  Oscillator indicator uitgelegd