in

Binance vs Bittrex, wat is de beste cryptocurrency exchange van 2018?

Bittrex vs binance

Wat is de beste cryptocurrency exchange van 2018?

Lange tijd was Bittrex de favoriete cryptocurrency exchanges van velen voor het verhandelen van verschillende cryptocurrencies. De laatste tijd zijn er echter veel klachten over Bittrex. Support tickets staan weken open, accounts werden bevroren en door de drukte was er een tijdelijke registratiestop voor nieuwe leden.

Kortom Bittrex maakt er een potje. Een relatief nieuwe Exchange die in dit gat is gesprongen is Binance. Volgens sommige de beste Cryptocurrency exchange voor altcoins van het moment.

Maar is dat ook zo? In dit artikel zetten we alle informatie van Binance en Bittrex op een rij en strijden de exchanges voor de titel “beste cryptocurrency exchange van 2018”.

We kijken naar alle zaken die wij belangrijk vinden in een crypto exchange. Zo letten we onder andere op:  kosten, aanbod, betrouwbaarheid, reactiesnelheid support en het gebruiksgemak.

Ronde 1: Transactiekosten

Je kunt bij zowel Binance als Bittrex geen euro’s storten. Je zult dus eerst Bitcoins moeten kopen om deze vervolgens te storten op Binance of Bittrex. Vanaf het moment dat je Bitcoins gestort hebt krijg je te maken met transactiekosten. Zowel bij het openen van posities als wanneer je de cryptocurrency weer wilt opnemen.

(Transactie) kostenBinanceBittrex
StortenGeen extra kostenGeen extra kosten
Opnemen0,001    BTC

0,01    LTC

0,01    ETH

0,001   BTC

0,01     LTC

0,002  ETH

Fee per geopende positie0,1% van wat je koopt*0,25% van wat je koopt
Opnemen van cryptocurrenciesMaximaal 2 BTC per dag zonder validatie van account / adresgegevens in te vullen.Niet mogelijk zonder validatie van account / adresgegevens in te vullen.

(Fee = kosten)

*1-1-2018 gecontroleerd

Opname fee

Hierboven staan de opnamekosten van Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum/Ether (ETH) vermeld. Dit zijn de meest gebruikte cryptocurrency valuta’s voor het doen van uitbetalen en het verzenden tussen exchanges. De “miners Fee” is bij beide exchanges meegenomen in de opnamefee.

Als je dus Bitcoins wilt opnemen, doe je er goed aan om te kijken wat de goedkoopste cryptocurrency is om mee te verzenden. Persoonlijk verzend ik tegenwoordig vaker in Litecoins dan met Bitcoins omdat de kosten lager zijn en transacties sneller verwerkt worden. Hopelijk is dit straks met het lightning network verleden tijd.

Fee per geopende positie

Binance vraagt dus 0.15% minder per transactie in vergelijking met Bittrex. Om de Binance exchange te financieren is er een ICO geweest en is er ook een Binance cryptomunt genaamd “Binance Coin (BNB)”. Als je deze coin bezit krijg je nog extra korting op de al lage trading fee van Binance.

De korting is als volgt opgebouwd.

1e jaar: 50% korting op trading fees met BNB in je account

2e  jaar: 25% korting

3e jaar: 12,5% korting

4e jaar: 6,75% korting

5e jaar: Geen korting meer

Conclusie transactiekosten: Winnaar Binance

Binance vraagt iets meer voor het opnemen van Ether maar de opnamekosten zijn voor de grote cryptocurrencies nagenoeg gelijk met die van Bittrex.

Binance wint deze ronde door de transactiekosten die duidelijk een stuk lager zijn dan de transactiekosten van Bittrex. Per geopende positie scheelt het minimaal 0.15%. Als je dagelijks actief bent met cryptocurrencies kan dit op termijn veel schelen.

binance account openen

Ronde 2: Aanbod en volume

In deze ronde gaan we kijken naar het aanbod en volume van de exchanges. Bittrex is al sinds begin 2014 actief als exchange en Binance sinds augustus 2017.

Aanbod & VolumeBinanceBittrex
Aanbod232 Verschillende cryptocurrencies273 Verschillende cryptocurrencies
Volume (24H)3.741.993.262 Dollars

283,642 BTC

2.411.972.152 USD

182,826BTC

Bron: coinmarketcap.com op 31-12-2017

Bittrex heeft het grootste aanbod maar het volume ligt hoger bij Binance. Binance geeft de laatste maanden ook Lamborghini’s en Porsches weg aan mensen die veel traden op hun exchange. Deze tactiek i.c.m. met het lucratieve partner-programma is een manier van marketing die zijn vruchten lijkt af te werpen.

Conclusie: Aanbod en Volume: Gelijkspel

Het was een moeilijke beslissing maar voor nu laten we het op gelijkspel staan. Bittrex heeft het grootste aanbod en Binance heeft het hoogste volume. Dat een relatief nieuwe exchange als Binance binnen drie maand een groter marktaandeel weet te veroveren qua volume dan een exchange die al drie jaar bestaat, geeft ons wel het gevoel dat het niet lang gelijkspel zal blijven.

Ronde 3: Team achter de exchange & Klantenservice

Oprichters

Bittrex is een Amerikaanse bedrijf opgericht door Crypto-enthousiastelingen. Wat begon als een paar vrienden die samen Bitcoins gingen minen in 2011 groeide uiteindelijk uit tot een volwaardige exchange. Alle oprichters van Bittrex kun je hier vinden op de about page van Bittrex. Bijna alle oprichters hebben een achtergrond in de (online) beveiliging bij o.a. Amazon & BlackBerry.

Het complete verhaal van de oprichting van Bittrex kun je hier vinden op Steemit.

chang peng zhao

Binance is opgericht door ChangPeng Zhao. Je kunt hem hier vinden op Linkedin. ChangPeng Zhao heeft verschillende succesvolle startups geleid en heeft zich de laatste jaren specifiek gericht op de technologie rondom financiële platformen en crypto.

Ook de rest van het Binance team bestaat uit experts in verschillende vakgebieden. De complete missie/visie en team van Binance kun je terugvinden in de whitepaper van Binance. Deze is hier te vinden.

Conclusie: Winnaar Binance

Voor ons was Binance de duidelijke winnaar in het verhaal. We hebben veel sympathie voor de oprichters van Bittrex en er kunnen hele mooie dingen voort komen uit “passie”.

Wij denken echter dat het team van Bittrex niet klaar was voor de gigantische groei van cryptocurrency in 2017 en juist op de belangrijke punten steken heeft laten vallen. Het niet toelaten van nieuwe traders en vaste klanten weken geen toegang geven tot hun eigen geld heeft kwaad bloed gezet in de community.

Bittrex is naar onze mening niet professioneel omgegaan met de problemen en heeft slecht tot niet gecommuniceerd met zijn gebruikers. Op twitter is #bittrextrouble de laatste maanden een populaire hastag geweest.

Door de leden stop heeft het Bittrex team wel meer ruimte voor zichzelf gecreëerd en de wachttijden lijken nu kleiner te worden. Veel mensen voelen zich nu benadeeld door Bittrex en als je het vertrouwen van je klanten eenmaal verloren hebt, kan dit nog wel eens lastig worden om terug te krijgen.

Binance is geen groep van vrienden die samen zijn begonnen met het maken van een exchange. Het is een groep mensen die geselecteerd zijn op basis van hun vaardigheden.

De cryptocurrency wereld wordt snel volwassen en ontwikkeld zich in een razend tempo. Om hier succesvol in mee te gaan heb je een team nodig van mensen met ervaring en kennis.

Het team van Binance heeft goed naar de markt gekeken en wat de problemen waren. Deze problemen hebben ze vertaald in oplossingen en beschreven op de eerste pagina van hun whitepaper.

Binance is binnen 150 dagen vanaf lanceren één van de grootste drie crypto exchanges ter wereld geworden. Dit is een gigantische groei die door goede planning en een goed team tot stand is gekomen. De exchange is zelf het bedrijf wat waarschijnlijk het snelst unicorn status heeft bereikt.

Unicorn status: Een startup of voormalig startup die meer dan één biljoen waard is. Andere Unicorn bedrijven die snel Unicorn status hebben bereikt zijn bijvoorbeeld: Airbnb, Snapchat en Uber.

Ronde 6: Gebruiksgemak

Ronde 6 is een persoonlijke kwestie. Het gebruiksgemak is natuurlijk subjectief en iedereen zoekt weer iets anders in een exchange. Dit stukje gaat dus over welke exchange ik het fijnst vindt werken en waarom.

Laat ik voorop stellen dat beide exchanges gebruiksvriendelijk zijn en goed werken. Binance is van de grond opgebouwd en is gebouwd op een hoog aantal transacties. De exchanges kan 1.4 miljoen transacties per seconden verwerken. Als het druk is merk je dit eigenlijk helemaal niet.

Bittrex heeft hier meer moeite mee. Als het volume hoog is en er wordt veel gehandeld dan wil de exchange nog wel eens traag reageren. Dit zorgt nog wel eens frustratie maar meestal is de snelheid in orde.

De interfaces van beide partijen zijn erg verschillend. Ik kan je dan ook alleen maar aan raden om een account te maken bij Binance & Bittrex om te kijken wat jij fijn vindt werken. Persoonlijk laat ik mijn keuze niet afhangen van de interface maar van het volume & welke coins beschikbaar zijn. Het is dus verstandig om bekend te raken met beide exchanges.

bittrexBittrex bied meer technische-indicatoren aan voor analyse. Zelf gebruik ik regelmatig de RSI en Bollinger Bands. Deze zijn op beide platformen beschikbaar.

Binance heeft een “simpele” en “gevorderden”  interface voor de exchange. Sommige informatie staat op een andere plek maar over het algemeen verschillen de twee interfaces niet veel van elkaar.

Bij de simpele kun je geen technische indicatoren gebruiken en de gevorderden interface laat je alles in één oog opslag zien.

De bittrex exchange interface navigeert verder soepel en door de eenvoud en overzichtelijkheid heb je makkelijk overzicht. Je moet soms wel even scrollen om alle informatie te zien (orderbook etc).

Conclusie: Gelijkspel

Beide interfaces werken soepel en zijn overzichtelijk. Ik kon (nog) geen duidelijke winnaar kiezen. Het is niet zo dat de ene exchange een veel betere interface heeft dan de andere. Op beide exchanges is prima te beleggen in cryptocurrencies.

Ik zou de platformkeuze dan ook niet laten afhangen van de interface. Belangrijker is of de exchange de cryptomunt heeft waar je naar opzoek bent en of er volume is op de exchange.

De beste crypto exchange van 2018 is…. BINANCE!

Binance is de terechte winnaar in deze ultieme showndown tussen Bittrex en Binance.

De exchange is:

 • supersnel
 • heeft lagere fees dan de concurrentie
 • een partnerprogramma waar je U tegen zegt
 • Geeft Lamborghini’s en andere supercars weg
 • Heeft meer volume dan Bittrex

Do we need to say more?

5 manieren waarmee Binance zich onderscheid van de concurrentie

Winacties

Binance geeft veel prijzen weg aan mensen met het hoogste handels volume op de exchange. Dit doen ze vaak in samenwerking met een coin. Momenteel hebben ze bijvoorbeeld een actie dat iedereen die handelt in Vechain (VEN) kans maakt op een BMW I8 en 300.000 VEN.

lambo-binanceIn de cryptowereld worden er veel grapjes gemaakt over Lamborghini’s en andere sportauto’s en Binance speelt hier goed op in door dit soort (absurd gave) prijzen weg te geven aan zijn gebruikers.

Snelheid

1.400.000 transacties per seconde kan de exchange verwerken. Hiermee is de exchange één van de snelste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Stop limit order

De exchange maakt het mogelijk om stop-limit order te plaatsen. Dit kan (nog) niet bij Bittrex. Je kunt je altcoins dus automatisch laten kopen/verkopen bij een vooraf ingestelde prijs.

Het is dus niet (meer) nodig  meerdere keren per nacht op je telefoon te kijken om de prijs van je cryptocurrencies in de gaten te houden.

Je zet een stop-limit en kunt gerust gaan slapen zonder je zorgen te maken dat je crypto-munten naar de maan/kelder gaan en geloof me: je nachtrust gaat heel blij zijn met een stop limit order.

partner programma

Iedereen die een account heeft bij Binance.com kan vrienden uitnodigen met een unieke link om ook gebruik te maken van de exchange. Als je een vriend/vriendin hebt uitgenodigd ontvang je 50% van al haar/zijn tradingfee’s op het platform.refferal-program

Stel iemand koopt dus voor 1000 USDT aan Bitcoins dan ontvang jij 5 USDT. Verkoopt je vriend weer? Dan ontvang je dus weer inkomsten uit de trading fees.

Volume

Binance heeft tegenwoordig al bijna meer dan het dubbele van het volume van Bittrex. Het bedrijf is nog geen half jaar oud en wordt al gewaardeerd op bijna 2 biljoen. Het is dus sneller gegroeid dan Snapchat, Uber en AirBNB.

De lage fees in combinatie met de marketing machine achter Binance hebben ervoor gezorgd dat Binance nu één van de grootste exchanges ter wereld is. Volgens ons is het slechts nog maar een kwestie van tijd voordat Binance de grootste partij is.

Persoonlijk gebruik ik nu nog Bitmex voor futures en swaps en Binance/bittrex en kucoin voor de handel in Altcoins. Ik kan echter niet wachten tot Binance ook futures gaat uitrollen (zoals beloofd in hun whitepaper). Zodat ik mijn BTC onder kan brengen bij één (goede) exchange.

binance account openen

Feedback

Ik ben ook erg benieuwd wat jullie van “Binance vs Bittrex” vinden en wat jullie de beste exchange vinden van 2018? Laat het weten in de comments!

Update: 3-1-2018 Binance is vanaf vandaag de cryptocurrency exchange met het grootste volume (en dus de grootste).

[learn_more caption=”Disclaimer”] In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliate links.

Wij zullen nooit onze mening laten beinvloeden door affiliate links en schrijven volledig onafhankelijk.

Als er Affiliate link beschikbaar is dan plaatsen wij deze wel op onze website. Want hij is er, dus waarom niet.

Maak je via onze link een account aan bij Binance dan ontvangen wij een kleine compensatie van Binance. Jou als lezer kost dit helemaal niks en je sponsort hiermee het beursspel en onze missie voor eerlijke beleggers informatie op het internet.[/learn_more]

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  RSI indicator uitgelegd

  RSI indicator uitleg

  ripple

  Ripple uitleg + verwachtingen voor 2018