in

Is Bitcoin Cash een scam?

bitcoin cash

Bitcoin Cash (BCC of BCH) is een cryptocurrency welke sinds augustus 2017 bestaat: Het is ontstaan uit een afsplitsing (fork in technische termen) van de Bitcoin. Dit betekent dat de blockchain van Bitcoin Cash en Bitcoin identiek waren tot het moment van afsplitsing.

Een groot verschil tussen beide is de blokgrootte waarmee Bitcoin-Cash werkt: Deze is 8MB waardoor in een kortere tijd meer transacties verwerkt kunnen worden.

Kern/Doel van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash kun je zien als een verbeterde/alternatieve versie van de Bitcoin blockchain na augustus 2017. In de BCH blockchain zijn de schaalproblemen van Bitcoin verholpen en er kunnen tot 8 keer zoveel transacties in dezelfde tijd worden verwerkt.

BCC: Een afsplitsing van Bitcoin

De Bitcoin Cash afsplitsing is ontstaan door toenemende onenigheid en frustraties onder miners (partijen die de digitale munten ‘delven’). Omdat Bitcoin blokken van 1MB gebruikt voor het verwerken van transacties betekend dit dat er per 10 minuten ‘slechts’ 2000 transacties verwerkt kunnen worden.

Met de immens toegenomen populariteit van Bitcoin ligt dit aantal al fors hoger en kon het soms wel 1-2 dagen voor een transactie was verwerkt tenzij je een (hele) hoge miners fee gebruikt. De Bitcoin gemeenschap werd het niet eens over hoe de blockchain van Bitcoin het beste zou kunnen worden opgeschaald.

Hieruit is uiteindelijk Bitcoin Cash en de bijbehorende blockchain ontstaan: Een nieuwe cryptocurrency draaiend op een verbeterde basis van de Bitcoin blockchain én met veel meer capaciteit, namelijk 8 keer zo veel.

Bitcoin Cash koers en waarde

De koers van Bitcoin Cash heeft in de eerste 4 maanden sinds haar bestaan absurde schommelingen meegemaakt en is uiterst volatiel. Alhoewel de BCC blockchain meer capaciteit heeft dan Bitcoin is het overgrote gedeelte van de gebruikers nog steeds op Bitcoin gefocust.

De BCC koers is voor een groot deel afhankelijk van Bitcoin: Wanneer bij Bitcoin problemen ontstaan of het vertrouwen van de gebruikers/community wordt geschonden is er een grote kans dat Bitcoin Cash in waarde toeneemt.

De huidige prijs van Bitcoin-cash is:  $375.49

En de huidige prijs van Bitcoin zelf is:  $42,403.23

Tot begin november 2017 schommelde BCC tussen de 200- en 400 euro met af en toe lichte uitschieters daarboven. Op 12 november werd een nieuw record bereikt van € 1455,45 waarna de de koers tot 14 december tussen de 1000 en 1500 euro schommelde.

Bitcoin cash scam

Op 19 december maakte de oprichter van Bitcoin.com (Dit is een wallet website en niet direct gelinkt aan Bitcoin zelf), Emil Oldenburg, bekend dat hij al zijn Bitcoins had verkocht omdat hij geen toekomst in de ‘logge’ munt ziet. Hij noemde Bitcoin Cash als alternatief en op dit moment schoot de koers van de munt door het dak.

Later bleek dat Oldenburg zelf nauw betrokken is bij Bcash en dit nieuws mogelijk verspreidde ten gunste van de BCH koers.

In de online community wordt Bitcoin Cash door velen een scam genoemd. Deze mensen noemen de munt dan ook Bcash omdat de munt niet “Bitcoin” waardig is.

Ze vinden het vergroten van de blocksize een heel slecht idee voor de hoge transactiekosten van Bitcoins. Dit zien ze als het kopen van een grotere vrachtauto. Over enkele maanden/jaren sta je weer voor hetzelfde probleem omdat het aantal transacties blijft groeien.

De huidige blockchain van Bitcoin neemt al gauw 150gb in als je een complete wallet op je computer hebt. De Bitcoin cash wallet zou met de zelfde hoeveelheid transacties dus een stuk groter zijn.

Naast dat het technisch zoals wij hier in het oosten des land zeggen best wel een “beunhaas” oplossing is. Wordt Bitcoin cash ook gepushed door verschillende schimmige figuren zoals Emil Oldenburg en Craig Steven Wright. Criag Steven Wright beweert de bedenker van Bitcoin te zijn maar kan hiervoor geen bewijzen aanleveren.craigh wright

Zelf geloven wij (ook) niet dat Craig de bedenker is van Bitcoin en we denken dat Craig de naam en titel alleen wil gebruiken om verwarring te zaaien en Bitcoin cash in waarde te laten stijgen voor eigen financieel gewin.

Is investeren in Bitcoin Cash slim?

We raden je aan voorzichtig te zijn met BCC maar als pump en dump is de coin zeker intressant voor korte ritjes. Zelf geloven we niet in de munt maar in de verwarring die eind 2017 is onstaan hebben we wel short en long posities geopend op bcash.

Hiervoor hebben we Plus500 gebruikt. Waarom? Plus500 is een CFD platform wat ideaal is voor korte posities. Je kunt een hefboom gebruiken en met relatief weinig geld grote posities openen. Dit is erg handig voor situaties (zoals bij Bitcoin Cash) waarin we niet geintresseerd zijn om de munt echt aan te schaffen maar we wel willen profiteren van de koerstijging of daling die dag.

Een andere goede CFD broker die ook persoonlijke begeleiding bied is 24options. 24Options heeft ook geen maximale positiegroote waardoor je ook grote posities kan openen.  Plus500 heeft momenteel ter bescherming van zijn traders wel een maximale positiegroote ingesteld.

Bitcoin Cash kopen met iDEAL

Bitcoin Cash is verkrijgbaar in Nederland via Litebit en BTCdirect. Hier kun je Bitcoin cash met iDEAL aanschaffen en in de online wallet van Litebit of BTCdirect zelf bewaren.

Wil je Bitcoin Cash tegen scherpere prijzen aankopen? Koop dan Bitcoins via Bitcoin.de en verstuur deze naar Binance, hier koop je Bitcoin Cash met Bitcoin of andere cryptovaluta tegen directe koersen.

Wat is de beste wallet voor Bitcoin Cash?

De volgende wallets zijn allemaal goed en veilige opties voor het (langdurig) opslaan van cryptocurrencies zoals Bcash.

Ledger Nano S

Allereerst de Nano Ledger S. Het is je wellicht opgevallen dat we deze in vrijwel elk artikel noemen: Dat heeft zijn redenen!

Ook voor Bitcoin Cash is de Nano Ledger S een van de beste keuzes qua wallets, veilig op een USB. De aanschafprijs ligt rond de 70 euro en is de investering meer dan waard.

TREZOR

Een andere hardware wallet voor het bewaren van BCH is de TREZOR. Ook deze wallet sluit je simpel aan via USB om zo je cryptocurrencies veilig te bewaren.

Toch liever online bewaren?

Gebruik dan de online wallet van Litebit, Binance of Coinbase.

Heb je nog vragen over Bitcoin Cash? Stel ze hier in de comments en we zullen je vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  binance website

  Toch een account aanmaken bij Binance?

  Monero anoniem

  Monero (XMR) de anonieme cryptocurrency