in

Alles wat je over Bitcoin moet weten in 2018

Bitcoin in 2018

Bitcoin het begin

Bitcoin (BTC) is de cryptocurrency waar het allemaal mee is begonnen: In 2009 verscheen dit mysterieus project op het internet. Gemaakt door de minstens zo mysterieuze Satoshi Nakamoto.

Bitcoin is een virtuele valuta waarmee transacties kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank. Ook is er geen centrale plek waar transacties worden opgeslagen. Dit gebeurt in de gedecentraliseerde blockchain. Iedereen (die 200gb vrij heeft op zijn pc) kan deze blockchain downloaden met alle data en transacties daarin. Je kunt alle transacties ook inzien via blockchain.info

Bitcoin is open source: De code en het ontwerp van de technologie is openbaar beschikbaar. Niemand is beheerder of eigenaar van de blockchain of Bitcoin.

Bij de munt is geen inflatie mogelijk: Er komt een maximaal aantal van bijna 21 miljoen Bitcoin (waarvan een deel nog gemined moet worden).

Betalen met Bitcoin

Bitcoin is een betaalmiddel wat vooral de afgelopen jaren enorm veel populariteit heeft gewonnen. Vanaf 2014 zijn de mogelijkheden om met BTC te betalen aanzienlijk gestegen wat automatisch de koers met pieken en dalen liet stijgen.

In Nederland kun je onder andere bij Thuisbezorgd  met BTC betalen. Internationaal is de mogelijkheid om met de munt te betalen vele malen groter: Vooral online diensten accepteren de cryptomunt zoals bijvoorbeeld Steam.

Problemen met Bitcoin

Op het internet zijn recentelijk veel klachten over de transactietijd van BTC te lezen: Transacties zouden soms meer dan een uur duren en de transactie fees zijn soms absurd hoog, tot 25% van het bedrag.

Ook is Bitcoin (nog) een stuk lastiger te schalen dan bijvoorbeeld de Litecoin blockchain: Dit kan op de lange termijn voor (nog) meer vertraging zorgen. Sommigen zijn ervan overtuigd dat Bitcoin op de lange termijn het zal gaan afleggen tegen zijn concurrenten.

Zelf geloven wij echter dat de developers en de miners achter de grootste cryptomunt op tijd aanpassingen gaan doen om het één van de beste munten te houden. Een voorbeeld hiervan is de lightning Network update die later dit jaar verwacht wordt. Deze update gaat in één keer afrekenen met het transactieprobleem waar Bitcoin op het moment mee kampt.

Bitcoin koers

In 2017 heeft Bitcoin record na record gebroken, ondanks hele sterke stijgingen én dalingen. Telkens opnieuw schoot de koers van de digitale munt door het dak waarna het in December 2017 een van de sterkste dalingen in tijden had: Het verloor ruim 25% van de waarde. Een correctie die moest gebeuren voor verdere groei volgens ons.

De koers van BTC wordt bepaald door vraag en aanbod. Wanneer het vertrouwen in de munt en technologie toeneemt stijgt de waarde. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat er veel Bitcoins gekocht worden of dat een groot bedrijf bekend maakt BTC als betaalmethode te accepteren.

De huidge prijs van één Bitcoin is:   $41,992.89

Een grote groep verwacht dat in 2018 de koers naar de 50.000 of zelfs 100.000 dollar zal stijgen (+- € 80.000) qua waarde. Gezien de huidige koers waarde en de records welke keer op keer heeft gebroken is dit geen hele gekke gedachte: de potentie is er.

Het zou echter ook totaal de andere kant op kunnen gaan.

Bitcoins kopen

Btc direct bitcoins kopen

Bitcoin is op bijna ieder platform waar cryptocurrencies verhandeld worden de basis crypto. Vaak moeten ook eerst Bitcoins gekocht worden waarna daarmee andere cryptovaluta’s aangekocht kunnen worden. Bitcoin liever direct met euro’s en veilig via iDEAL kopen? Dat kan!

Bij meerdere nederlandse platforms kun je de digitale munt kopen met iDEAL. Om Bitcoins te bewaren heb je een wallet nodig (Als je Bitcoin voor langere tijd wilt houden), bij Litebit kun je jouw Bitcoin(s) online bewaren als je dit makkelijker vind of snel wilt kunnen traden.

 

Bitcoin koop je veilig en snel via:

Litebit

BTCDirect

Anycoindirect

Bitonic

Wallets voor Bitcoin

Je wilt met je Bitcoins geen risico’s nemen en deze veilig bewaren. Niet iedere wallet is even geschikt hiervoor. Wij raden het af om je Bitcoins op een online exchange zoals Litebit of Coinbase te bewaren tenzij je actief wilt handelen in crypto.

De beveiliging van exchanges wordt wel steeds beter maar garanties heb je alleen met een offline wallet.

Als je Bitcoin voor de lange termijn wilt bewaren raden wij de volgende wallets aan:

Coinbase

Je kunt ervan uitgaan dat deze exchange en wallet veilig is. Toch blijft het altijd een risico om je Bitcoins op een online plaats te bewaren.

Een account op Coinbase is gratis. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk met iDEAL Bitcoin kopen via Litebit en deze naar je wallet adres van Coinbase laten sturen.

Wallet van blockchain.info

Op blockchain.info kun je een online wallet gebruiken. Deze wallet kun je ook installeren op je IOS of Android apparaat.

Zorg wel voor een goede virusscanner: Malware zou je wallet(s) kunnen hacken en dan kun je alsnog alles kwijtraken!

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een van de meest verkochte én betrouwbare hardware wallets voor de top 20 cryptocurrencies.

De aanschafprijs is € 95,59 via deze website.

Naast Bitcoins kun je ook je Bitcoin Cash, Ripple en Ethereum crypto op de Nano S bewaren.

TREZOR wallet USB

Een geduchte concurrent van de Ledger Nano S is de TREZOR wallet. Ook deze wallet werkt via USB en kan naast Bitcoin meerdere cryptovaluta bewaren, waaronder Litecoin, Ethereum en DASH.

Bitcoin verwachting 2018

Na een jaar vol records en onverwachte koers wendingen zijn de verwachtingen voor 2018 groots.

Na de 20 duizend dollar in december 2017 is de volgende te behalen mijlpaal 25 duizend dollar. Dat is niets vergeleken met wat de verwachtingen zijn; 45000 dollar, 60.000 dollar en zelfs honderdduizend dollar worden genoemd door prominente figureren in de crypto wereld.

Ook zijn er andere geluiden: als de waarde van 50.000 dollar bereikt zou worden zou de munt daarna terugzakken naar 1000 dollar. Ook wordt er geroepen dat het ‘the next bubble’ is.

Anderen zijn van mening dat BTC niet veel meer in waarde gaat toenemen na de correctie in december, zij zien meer toekomst in cryptocoins zoals Ripple, Ethereum of Litecoin.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  EURT-Tether-cryptocurrency

  EURT de nieuwe cryptocurrency van Tether

  Verge Cryptocurrency

  Wat is Verge (XVG)?