in

Waarom Bitonic het goedkoopst is

bitonic bitcoin kopem te duur

Bitonic is het grootste Bitcoin bedrijf en wisselkantoor van Nederland, waar je direct met ideal Bitcoins kan kopen. Bitonic is ook de plaats waar ik mijn eerste Bitcoins kocht in 2013 en sindsdien koop/verkoop ik nog steeds met regelmatig Bitcoins via Bitonic.

Bitcoins kopen bitonic
één van mijn eerste Bitcoin aankopen bij Bitonic

Ik zit in verschillende crypto gerelateerde Facebook groepen en hoewel ik er geen gewoonte van maak om hier al te veel tijd door te brengen, valt het me wel op dat er mensen zijn die Bitonic als duur bestempelen.

Deze mensen zeggen bijvoorbeeld vaak dat je beter je Bitcoins kan kopen via kraken of Coinbase, omdat je dan goedkoper uit bent. Maar is dat zo? En is Bitonic echt zo duur vergeleken met handelsplatformen als bijvoorbeeld Coinbase?

Commissie Bitonic

Bitonic rekent volgens hun FAQ gemiddeld 1% transactiekosten. Laten we voor het gemak zeggen dat de Bitcoins prijs 10.000 euro is. Met 1% transactiekosten komen we dan uit op honderd euro.

Je hoeft natuurlijk geen hele Bitcoin te kopen. Je kunt ook 0.1 Bitcoin kopen, de transactiekosten zijn dan  ook 1% en dus een tientje.

Als ik naar de huidige prijs kijk van Bitcoin (moment van schrijven). Dan vraagt Bitonic momenteel 10.022,78 voor één hele Bitcoin. De huidige prijs in euro’s op bijvoorbeeld Bitfinex is 9.828,9 en op Bitcoin.de vragen ze 9.800,00 voor één Bitcoin.

Er is dus momenteel een prijsverschil van 200 euro. Dit betekend dat de werkelijke transactiekosten vandaag dus 2% zijn.

Maar stel je even voor Bitonic koopt Bitcoin op een exchange stelt deze beschikbaar voor klanten om te kopen met ideal. Bitonic heeft op dit moment voor ongeveer 2 miljoen euro aan Bitcoins op voorraad.

Op al deze Bitcoins hebben ze dus “slechts” een marge van 2%. Bitcoin is de afgelopen 24 uur 2,5% omhoog gegaan, maar een daling van 2,5% is ook meerdere keren voorgekomen. Bitonic loopt dus ook het risico om helemaal geen winst te maken op een Bitcoin transactie.

Nu is Bitonic natuurlijk een commercieel bedrijf en daar is helemaal niks mis mee. Een bedrijf moet winst maken anders kan het niet bestaan. Bitonic zal dan ook logischerwijs de transactiekosten aanpassen naar een percentage waarop ze wel winst maken.

Waarom dan Bitcoins kopen bij Bitonic?

Nu hoor ik je denken. Waarom zou ik dan mijn Bitcoins kopen bij Bitonic? Als ze winst op me maken dan kan ik toch beter zelf mijn Bitcoins kopen op een exchange Nander?

Ja dat klopt, je kunt Bitcoins kopen op een exchange zoals Coinbase of Kraken. Dit gaat als volgt:

Je maakt een account aan:
Om geld te storten met een bankoverschrijving moet je eerst je account verifiëren.
Wil je een bedrag boven de 5000 dollar aan cryptos investeren of uitcashen?

Wees dan klaar om de volgende gegevens met de exchange te delen:

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Het land waar je verblijft
 • Je telefoonnummer
 • Adresverificatie

Nu is het delen van deze gegevens voor velen nog niet zo probleem. Het probleem zit hem dat met de huidige drukte de verificatie regelmatig een week kan duren. Één week is een erg lange tijd in de wereld van crypto.

Natuurlijk als je account eenmaal geverifieerd is hoef je de volgende keer geen week meer te wachten.

Laten we als voorbeeld Kraken nemen. Je maakt geld over middels een bankoverschrijving en meestal staat het geld de volgende dag op je Kraken account. Op dat moment kun je eindelijk Bitcoins kopen via Kraken zelf, tegen slechts 0,26% Transactiekosten. Dit scheelt ongeveer 1.74% met de transactiekosten van Bitonic en je klopt jezelf op je schouder. Dat heb je toch maar mooi even bespaart.

De grootste fout bij het kopen van Bitcoins

De denkfout hierboven is één van de meest gemaakte fouten bij het aankopen van Bitcoins. De Bitcoin is namelijk sinds gisteren maar liefst 31% gestegen. Had je direct je Bitcoins gekocht via Bitonic dan had je dus 29% meer winst gemaakt door de koersstijging.

bitcoin naar de maan

Moet je je account eerst nog compleet verifiëren? Dan schuif je alleen nog maar later aan de Bitcoin-tafel.

Nu moet ik wel zeggen dat een prijsstijging van 31% zelf voor Bitcoin erg ongebruikelijk is. Stijgingen en dalingen van 3-5% zijn gebruikelijker. Maar met een prijsstijging van 5% ben je alsnog goedkoper uit door je Bitcoin te kopen via Bitonic.

Verwacht je dus dat de Bitcoin prijs flink gaat stijgen de komende tijd? Dan kan Bitonic de goedkoopste oplossing zijn voor het kopen van Bitcoins.

Hoe meer de koers fluctueert hoe hoger de transactiekosten bij bedrijven als Bitonic en BTCdirect zullen zijn. Om te kunnen blijven bestaan moeten deze bedrijven zich indekken tegen een koersstijging of daling.

Wil je je Bitcoins verkopen? Dat raad ik je aan dit wel te doen via bitcoin.de Coinbase of Kraken. Het duurt namelijk zowel bij Bitonic als bij Bitcoin.de of kraken vaak een dag voordat het op je rekening staat.

Er is dan geen verschil in de uitbetalingstijd.

Er is meer dan de Bitcoinprijsbitonic support

We hebben het tot nu toe alleen over de prijs van Bitcoins gehad en waar het, het voordeligst is om Bitcoins te kopen. Voor veel mensen die voor het eerst Bitcoins kopen of mensen die handelen met echt grote bedragen is persoonlijke aandacht ook belangrijk.

Bitonic is een Nederlands bedrijf met een uitstekende support afdeling. Je kunt ze een mail sturen of bellen.

Ga je aan de slag met een exchange dan kun je ze een Engels email sturen en wordt je ook geholpen. Maar voor vele mensen is Nederlandstalige support en begeleiding een geruststellende gedachte.

Van start gaan en Bitcoins kopen

Dus wil jij Bitcoins kopen? Dan kan ik Bitonic van harte aanbevelen als een betrouwbare plek om Bitcoins te kopen en te verkopen.

Wil je meer dan 50 euro aan Bitcoins kopen via Bitonic? Dan moet je je bankrekening verifiëren door één cent te storten aan Bitonic. Dit gebeurt nadat je voor het eerst Bitcoins koopt.

De verificatie duurt meestal enkele uren en maximaal een dag. Het maakt niet uit of de bitcoinprijs in deze tijd stijgt. Je krijgt de Bitcoins voor de afgesproken prijs op het moment van aankoop. Je krijgt dus niet minder Bitcoins voor je euro’s op het moment dat Bitcoin meer waard wordt.

Een grote concurrent van Bitonic is BTCdirect. Bij BTCdirect kun je naast Bitcoin ook andere cryptocurrencies kopen zoals Litecoin en Ether(eum). BTCdirect bied naast ideal ook de mogelijkheid om te betalen met creditcard.

Een andere concurrent is litebit.eu. Litebit is de grootste Nederlandstalige aanbieder van verschillende cryptovaluta. Op het moment van schrijven bied Litebit meer dan 50 verschillende soorten cryptocurrencies aan.

Ik ben ook erg benieuwd naar jou ervaring met Bitonic. Vindt je het platform misschien toch te duur, goedkoop of heb je een andere manier om (snel) aan Bitcoins te komen? Laat het weten in de reacties!

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  UFX ervaringen

  UFX, een eerlijke review

   Anoniem Bitcoins Kopen en Verkopen