in

Bittrex stappenplan & uitleg

bittrex-homepage

Bittrex review

Bittrex is een cryptocurrency exchange gevestigd in Las Vegas. Het bedrijf is opgericht in 2014 en was lange tijd een van de populairste platformen voor het (ver)kopen van cryptovaluta’s.bittrex

In de basis is Bittrex vergelijkbaar met Litebit Bittrex is echter een stuk geavanceerder.

2018 update: Momenteel verliest Bittrex veel klanten aan Binance en Binance is nu officieel de grootste en meest uitgebreide crypto-exchange. Zie onze Bittrex vs Binance vergelijk hier.

Het grote succes van het platform was te danken aan de oprichters: Bill Shihara, Rami Kawach, Ryan Hentz en Richie Lei. Stuk voor stuk beveiligingsexperts met als visie een supersnelle en veilige crypto exchange. Dat lijkt aardig te lukken.

Het complete verhaal over de totstandkoming van Bittrex is hier te vinden.

Eerst je euro’s omzetten naar Bitcoin

Het is bij Bittrex niet mogelijk om direct met je bankrekening of uberhaupt euro’s cryptocurrencies te kopen. Je zult eerst Bitcoin moeten kopen om deze vervolgens naar je Bittrex account te sturen.

Tip: Koop Bitcoins of een andere cryptocurrency met euro via iDEAL op Litebit of BTCDirect. We raden je aan om Litecoin of Ethereum te kopen bij BTCDirect of Litebit omdat hiermee “overmaken” een stuk voordeliger is dan met Bitcoins.

Meer dan 250 cryptocurrencies en altcoins

Op Bittrex vind je een groot aanbod aan verschillende cryptocurrencies en altcoins: Er zijn zo’n 250 altcoins te verhandelen!

Met regelmaat worden er nieuwe altcoins toegevoegd en ook diverse slapende/inactieve crypto’s verdwijnen weer van het platform.

Gratis account aanmaken op Bittrex

Een account aanmaken is makkelijk en zo gedaan. Bij aanmelding hoef je enkel je naam, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer (ter verificatie) in te vullen. Met slechts deze gegevens open je jouw basis account en kun je al direct crypto traden, echter wel met beperkte limieten.

Met een basisaccount kun je cryptocurrencies met een waarde tot 0.4 BTC (bitcoin) per dag opnemen mits je twee factor authenticatie aan hebt staan.

Je basis account wordt geverifieerd op basis van publieke bronnen. Als dit niet lukt, wat soms het geval is, moet je jouw account upgraden naar de enhanced tier, oftewel het volgende level.

Enhanced Tier

Wil je met grotere bedragen kunnen handelen dan is het noodzakelijk meer gegevens te verstrekken- en verifiëren zodat je jouw account kunt upgraden naar de enhanced tier.

In deze tier is het mogelijk om iedere dag cryptocurrency met een waarde tot 100 BTC uit te laten betalen. Ook hiervoor is tweestapsverificatie noodzakelijk.

Verificatie procedure Enhanced Tier

Als je wilt upgraden naar Enhanced dan dien je jouw legitimatie of ander identificatiedocument te uploaden. Vervolgens dien je een selfie te maken met de foto van je identificatiedocument. Als deze niet duidelijk zichtbaar is of je hebt een andere foto gebruikt moet je het proces opnieuw starten.

Als je probeert de foto of gegevens op het document te vervalsen herkent het systeem dit bijna altijd en kan je account niet geverifieerd worden.

Crypto opnemen bij Bittrexbitcoin-wallet

Het is bij Bittrex niet mogelijk om je crypto kapitaal uit te laten betalen in euro’s, dollars of andere fiat valuta’s. Het is per cryptocurrency noodzakelijk een wallet te installeren en daarop je betalingen van Bittrex te ontvangen.

Stel je hebt mooie winsten gemaakt met crypto trading en wil hier graag van profiteren. Je besluit om deze om te zetten naar echt geld. Hiervoor doorloop je de volgende stappen:

 1. Je installeert een wallet voor de coin die je gaat opnemen (of gebruikt het de hosted wallet van Litebit).
 2. In de wallet maak je een ontvangstadres aan en je kopieert deze.
 3. Je gaat daarna naar Bittrex > Wallets (rechtsboven als je ingelogd bent).
 4. Zoek naar de wallet van de cryptocoin die je wilt uitbetalen.
 5. Klik op het “-” direct naast de naam van de coin. Hiermee open je het uitbetaalscherm.
 6. Voer het ontvangstadres in wat je hebt aangemaakt in je wallet en het aantal coins dat je wilt opnemen.
 7. Klik op “Withdraw”.
 8. Als tweestapsverificatie aanstaat vul je jouw 6 cijferige pincode in. Als dit niet is heb je gelijk een e-mail ontvangen met een bevestigingslink voor de transactie.

Klaar is kees. Binnen enkele minuten, afhankelijk van de snelheid van de blockchain, heb je jouw munten in je wallet waarna je deze via Litebit of een ander platform kunt omzetten naar euro’s of een andere fiat valuta.

Tip: Snel je crypto omzetten naar euro’s op je bankrekening? Stuur je cryptovaluta’s naar Litebit en verkoop ze daarna direct aan Litebit voor euro’s.

Fee’s op het Bittrex platform

De fees welke Bittrex rekent zijn wat aan de hoge kant. De fee voor een trade is standaard 0.25% van de winst op de betreffende trade. (Bij Binance is dit 0.1). Het storten van Bitcoin op het platform (voor het kopen van andere coins) is gratis.

Het opnemen van je Bitcoins kost 0,001 BTC. Dit is een marktconform tarief. Hierbij zit de minersfee inbegrepen. Een transactie op de blockchain is niet gratis en een kleine transactiefee is nodig bij het opnemen. Zij verrekenen dat weer aan de achterkant.

Al met al is Bittrex een prima platform voor de iets meer ervaren handelaar in cryptovaluta’s. Ben je echter nog niet zo bekend met alles en wil je laagdrempeliger beginnen in een nederlandse omgeving en ervaring opdoen? Lees dan onze uitleg over Litebit!

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Uitleg litebit

  Litebit De Complete Uitleg

  Beste wiet aandelen

  De Drie Beste Wiet Aandelen van 2018