in

Dash wat is dat?

Wat is dashcoin, darkcoin, xcoin?

Dash is net als Bitcoin een digitaal betaalmiddel gebaseerd op de P2P technologie zoals we die kennen van torrents. Dash onderscheid zich van Bitcoin door anonieme en snellere transacties.

Geschiedenis

Dash zag het licht op 18 januari 2014 onder de naam XCoin (XCO) om vervolgens op 28 februari 2014 de naam te veranderen in Darkcoin. Door de anonieme transacties maakte Darkcoin snel naam in de crypto wereld. Naarmate Darkcoin groter werd en een stabiele positie innam als één van de meest gebruikte cryptocurrency vond het team van ontwikkelaars de naam Darkcoin niet meer toereikend. Op 25 december 2015 werd Darkcoin omgedoopt tot Dash wat staat voor “Digital Cash”.Darkcoin heet nu Dash

Dash Meerwaarde

Dash onderscheidt zich van Bitcoin door zijn snellere transactietijd. Waar een Bitcoin transactie ongeveer een half uur duurt is een Dash transactie in enkele seconde gebeurt door de Instant Send functie.

Naast Instant Send biedt Dashcoin ook Private Send aan. Door gebruik te maken van Private Send wordt het mogelijk om anoniem transacties uit te voeren. Veel mensen denken dat “drugsdealers” en andere criminele Bitcoin gebruiken om zwart geld weg te sluizen maar alle Bitcoin transacties worden vastgelegd in de blockchain en zijn in te zien via blockchain.info. Op deze site kun je een Bitcoin adres invoeren en je ziet precies welke transacties er vanuit deze wallet zijn gedaan. Bij Dash is dit volledig anoniem door gebruik van de Private Send functie.

De grote kracht van Dash zijn de “masternodes”. Iedereen met 1000 Dash kan een masternode wallet openen. Deze speciale masternode wallet verwerkt de anonieme betalingen binnen het netwerk. Tevens krijg je inspraak in de toekomst van de digitale munt. Iedereen kan ideeën Je computer moet minimaal 23 uur per dag aanstaan om gebruik te maken van de masternode wallet.

Dash Logo

Dash transactie kosten

Als masternode eigenaar ontvang je 45% procent van de transactie fee voor het anoniem maken van de transactie. Dit komt momenteel neer op ongeveer 300$ per week.

De andere 45% gaat naar de mijners als beloning voor het verwerken van de transactie.

De laatste 10% gaat naar de Dash Foundation en wordt gebruikt voor de ontwikkeling en promotie van de cryptocurrency.

Problemen Dash

Een Dash transactie kost in 2017 gemiddeld 0.01 Dash per transactie. Dit komt op basis van de huidige koers op 15 euro per transactie. Dash heeft dus hetzelfde probleem als Bitcoin waar een transactie momenteel 21 euro kost. Door de enorme waarde stijging van de laatse jaren zijn de transacties te duur geworden voor normale betalingen. Niemand gaat een pizza afrekenen met Bitcoins of Dash als de betaling 21 euro kost.

Litecoin liep tegen hetzelfde probleem aan als Bitcoin en Dash en heeft als antwoord hierop de Segregatted witness update doorgevoerd.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Litecoin, hoe relevant is de digitale munt nog in 2017?

  Litecoin, doet de cryptocurrency nog mee in 2017?

  Optie soorten

  Opties – de basis om goed te kunnen beleggen