in

DragonChain: Blockchain Met Sprookjesachtige Roots

dragonchain

Wat is Dragonchain?

DragonChain is een project van Disney welke is ontstaan in 2014. Het oorspronkelijke doel was een privé blockchain voor Disney holdings. Dit project is in 2016 stopgezet waarna de code publiekelijk is gemaakt. Hierop hebben ex-medewerkers van Disney de Dragon Foundation opgericht om het project alsnog uit te kunnen rollen.disney dragonchain

De blockchain van DragonChain is gebouwd op de blockchain technologie van Ethereum.

DragonChain Inc.

Naast het DragonChain Foundation project, wat een non-profit organisatie is, is het team bezig met het opzetten van een bedrijf voor commerciële doeleinden: DragonChain Inc. Met dit bedrijf willen ze andere bedrijven ondersteunen om blockchain technologie in de praktijk te integreren in hun business.

Tussen 2 oktober en 2 november 2017 hebben ze zo’n 13.7 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald door middel van een ICO (Initial Coin Offering). Hiermee zijn in totaal 238,421,940 tokens in omloop gebracht.

De cryptocurrency is de Dragon met afkorting DRGN.

Doelen en ambities van DragonChain

DragonChain wil zich onderscheiden in de crypto- en blockchain wereld puur op kwaliteit. Het team wil geen hype coin zijn, wat 95% van de huidige blockchains wel als strategie gebruikt voor het generen van momentum.

De kern focus ligt op het opzetten van een sterke blockchain met vaste en korte blocktijden met opties en mogelijkheden om met andere blockchains te verbinden en samen te werken. Voor programmeurs moet het een laagdrempelig zijn om mee te werken.

Daarnaast moet het makkelijk in de praktijk kunnen worden geïntegreerd en gebruikt. Veel bedrijven hebben grote interesse in de technologie achter de blockchain maar hebben werkelijk geen flauw benul hoe dit voor hen zou kunnen werken. Hier willen ze met DragonChain een veranderslag in maken zodat het voor andere bedrijven makkelijker wordt om blockchain technologie in te zetten voor betere bedrijfsprocessen.

Op dit moment gebruiken al enkele bedrijven DragonChain in de praktijk waaronder een Italiaanse kunstsite voor het verifiëren van de authenticiteit van kunstwerken.

Wallets voor de DRGN cryptocoindragonchain-wallet

Omdat DragonChain gebaseerd is op de Ethereum blockchain zijn de meeste wallets voor Ethereum ook geschikt voor de DRGN. Zo hoef je dus geen losse wallet te installeren als je al Ethereum of een andere Ethereum gebaseerde token hebt.

Online: MyEtherWallet.com

De Online wallet MyEtherWallet.com (MEW) is de meest gebruikte wallet voor de DRGN coin. Simpel, veilig en snel. Als je MEW gebruikt dien je wel even een custom token toe te voegen met ERC20 ondersteuning.

Ledger Nano S

De meest betrouwbare USB wallet op de markt: Ook de Ledger ondersteunt ERC20 tokens en is dus te gebruiken voor je DRGN cryptocurrency.

Kucoin

Dragonchain staat nog lang niet op alle populaire exchanges maar is al wel verkrijgbaar bij Kucoin.eu. Je kunt hier onze positieve kucoin review lezen. 

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  dapp-blockchain

  Wat is een dapp?

  iota

  IOTA cryptocurrency: Anders dan anders