in

EURT de nieuwe cryptocurrency van Tether

EURT-Tether-cryptocurrency

Wat is EURT?

EURT, Naast de USD₮ cryptocurrency die qua prijs nagenoeg gelijk is aan de dollar. Lanceert Tether nu ook de EUR₮, een cryptocurrency die gekoppeld is aan de waarde van onze eigen euro.eurt cryptocurrency

USDT is voor velen een “veilige haven” in de cryptomarkt. De USDT is ontworpen om dicht in de buurt te blijven van de dollar koers. Voor elke USDT in omloop heeft Tether één echte dollar bij de bank staan.  (Zie kritiek op Tether voor kanttekening.)

Hierdoor wordt de cryptocurrency dus gesteund door de koers van de dollar en als je een kijkje neemt op Coinmarketcap zal je ook zien dat de waarde van de USDT nooit veel afwijkt van de dollar prijs.

Het voordeel van EURT en USDT is dat je geld over kan maken tussen exchanges of mensen zonder dat je dit eerst hoeft om te rekenen in een ander crypto valuta. Een ander voordeel is dat de Tether  currencies minder heftig in prijs schommelen dan andere cryptocurrencies.

Mensen die bijvoorbeeld net een flinke waardestijging van Bitcoin hebben meegepakt en een correctie/daling verwachten, kunnen in plaats van hun positie te hedgen ook ervoor kiezen om hun Bitcoins om te wisselen voor EURT of USDT. Ze kunnen dan na de correctie weer instappen of een andere altcoin uitkiezen (waarvan ze verwachten dat deze in waarde gaat stijgen).

Verhuizing van Tether?

USDT werd geïntroduceerd op het Omni protocol van Bitcoin maar gaat met de komst van EURT verder op de Ethereum blockchain. De reden hiervoor is dat de transactiekosten lager liggen en de verwerkingstijd is een stuk sneller is dan bij gebruik van de Bitcoin blockchain.

De Bitcoin blockchain is op het moment erg overbelast en wacht met smart op integratie van het lightning network.

De USDT die zijn uitgegeven op de Bitcoin Blockchain blijven wel in gebruik. Nieuwe Tether die erbij komt zal vanaf nu op de Ethereum blockchain zijn.

Tether voldoet met zowel USDT als EURT aan de regels van ERC20. Dit is een lijst met regels voor Ethereum tokens zodat de werking en kwaliteit gewaarborgd blijft.

Wie zit er achter Tether en

Tether Limited is opgericht door Jan Ludovicus van der Velde. Jan naast oprichter van Tether ook CEO van Bitfinex. Één van de grootste Bitcoin exchanges van het moment.

kritiek op USDT, EURT en Tether?

Momenteel zijn er bijna 1.5 miljard USDT cryptomunten in omloop en iets meer dan 14 miljoen EURT. Tether beweert dat voor elke USDT en EURT ook hetzelfde bedrag aan fiat geld opgeslagen ligt bij een bank.bitfinex

De kritiek op Tether ontstond nadat de afgelopen maanden in grote getale Tether bij kwam. In november werd er zelfs voor 50 miljoen aan extra USDT op de markt gebracht door Bitfinex.

Mensen begonnen zich af te vragen of de USDT nog steeds wel 1 op 1 wordt gedekt door de Amerikaanse dollar. De laatste publieke controle was twee jaar geleden en Tether wil niet zeggen bij welke bank het is opgeslagen of een publieke controle doen.

In plaats bewijs aan leveren over het bestaan van het geld, koos Tether en Bitfinex er voor om de mensen die deze vragen stellen te bedreigen met een rechtszaken. Dit heeft het vetrouwen in Tether niet vergroot.

Er zijn zelfs mensen die Bitfinex, Tether en Bitcoin geanalyseerd hebben en die zeggen tot de verontrustende conclusie te zijn gekomen.

Volgens deze mensen wordt de Bitcoin prijs hoog gehouden en gemanipuleerd door het bijdrukken van USDT en EURT zonder dat hier fiat geld achter zit. Ze baseren dit onder andere op het feit dat er in totaal 50 miljoen USDT bij kwam in november en steeds op de momenten dat Bitcoin even in prijs dipte. Hier kun je meer lezen over deze verdenkingen.

Zelf geloven wij niet dat Tether (direct) op springen staat. Wel geloven we dat als Tether limited steeds maar meer USDT en EURT blijft printen zonder bewijs van echte dollars en euro’s, de positie van Tether en Bitfinex kan gaan wankelen.

Tether Kopen

Tether is net als USDT verkrijgbaar bij grote exchanges als Binance en Bittrex. In Nederland kun je ook direct ether kopen met ideal via Litebit.

Zodra EURT verkrijgbar is en op een exchange komt zal ik deze post updaten.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Beleggen zonder investeren

  Beleggen zonder geld

  Bitcoin in 2018

  Alles wat je over Bitcoin moet weten in 2018