in

IOTA cryptocurrency: Anders dan anders

iota

IOTAlogo iota

De decentrale technologie achter IOTA is er een met een duidelijke ambitie voor de toekomst: Gericht op het Internet of Things (IOT), oftewel slimme apparaten.

IOTA is gebouwd met het Tangle protocol, een vergelijkbaar en decentraal netwerk als vervanger voor de blockchain. Met dit protocol kunnen data en waarde transacties plaatsvinden zonder dat er transactiekosten gerekend worden.

Een van de unieke features aan het Tangle protocol is dat het oneindig schaalbaar is zonder afhankelijk te zijn van miners.

IOTA Toepassingen

Er zijn steeds meer slimme apparaten in ons leven en vrijwel standaard gebruiken deze het internet voor hun slimme functies. Hier speelt IOTA sterk op in: De technologie is zo gemaakt dat in de nabije toekomst deze apparaten onderling data en transacties kunnen uitvoeren via een veilig netwerk.

Op dit moment is 95% van alle slimme apparaten nog (zeer) gevoelig voor hacks en worden met regelmaat ingezet als botnet. Ook dit zou voorkomen moeten worden met een netwerk als IOTA.

Daarnaast moeten jouw slimme apparaten in de toekomst ook echt slim voor je gaan werken. Een van de visies van IOTA is alsvolgt:

drone-iotaJij bestelt iets bij een webwinkel welke de bezorging uitvoert met een drone (deze bezorgmethode wordt al getest door Amazon). Je betaalt voor de verzending enkel de werkelijk afgelegde afstand in plaats van een vast tarief zoals PostNL nu hanteert. Deze betaling wordt vervolgens direct aan de drone betaald in plaats van vooraf.  De drone ontvangt dit in IOTA.

De drone keert na het afleveren terug naar het distributiecentrum. Onderweg merkt de drone dat deze een lage accuspanning heeft. De drone land bij het dichtstbijzijnde oplaadpunt en tankt zich vol met stroom om de weg te vervolgen. De kosten voor deze stroom worden direct door de drone zelf aan het laadplatform betaald met IOTA. Zonder tussenkomst van een mens.

Dit is beknopt wat het team achter de cryptocurrency voor zich ziet met hun technologie.

Veilige en betrouwbare data

De techniek van de cryptocurrency zorgt ervoor dat alle informatie en data binnen het netwerk ten allen tijde correct is en het is niet mogelijk deze data te manipuleren. Tevens is data binnen IOTA en Tangle onuitwisbaar.

 

Actuele IOTA koers

De koers van de IOT coin is op dit moment nog erg wisselend vanwege het korte bestaan van het project. Mede daardoor zijn er ook nog weinig exchanges waar de IOT cryptovaluta gekocht of verkocht kan worden wat de koers ook nog niet heel erg beinvloed.

De huidige prijs van één IOTA is:  $

Omdat de technologie van cryptomunt al kan worden gebruikt zijn de toekomstverwachtingen groots. Het team zal echter wel met tastbare resultaten moeten komen in de tussentijd. Met name transacties uitvoeren zonder kosten is voor vrijwel ieder bedrijf een geschenk uit de hemel en zal dus naar alle waarschijnlijk breed omarmd worden.

Beperkt aanbod wallets voor IOTA

IOTA is een nieuwe technologie en werkt anders dan andere cryptocurrencies. Hierdoor is er een beperkt aanbod aan wallets op dit moment.

Via de officiële website van IOTA zijn enkele wallets te downloaden, onder andere voor Android.

Op http:/iotawallet.info/ vind je een andere Android wallet voor de IOT cryptocoin.

Je hoeft geen IOTA te kopen om te profiteren van de koerstijging of dalingen. Één van de de makelijkste manieren om te handelen in de cryptocurrency is via Plus500. Hier kun je handelen in cryptocurrency zonder dat je daadwerkelijk Crypto’s bezit. Je kunt gewoon storten en opnemen met euro’s.

“80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s”

Koop je liever cryptocurrencies en heb je al Bitcoins op een exchange staan? Dan kun je IOTA het beste kopen via Binance of Bitfinex. Dit zijn de twee exchanges waar het meest gehandeld wordt in IOTA. 

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  dragonchain

  DragonChain: Blockchain Met Sprookjesachtige Roots

  cardano

  Cardano (ADA) de Ethereum killer?