in

Litecoin, doet de cryptocurrency nog mee in 2017?

Litecoin, hoe relevant is de digitale munt nog in 2017?

Litecoin wordt vaak het zilver van de cryptocurrency genoemd en Bitcoin het goud. De digitale munt staat tegenwoordig echter op de vierde plek op Coinmarketcap, de ranking site voor cryptocurrency. Litecoin is van de tweede plek gestoten door Ethereum en Ripple. De vraag is dan ook, hoe relevant is Litecoin nog in 2017 en doet Litecoin nog mee in de crypto game?

De geschiedenis van Litecoin in het kort

Litecoin was één van de eerste cryptocurrency na het ontstaan van Bitcoin. Litecoin is ontwikkeld door een stel enthousiastelingen die fan waren van Bitcoin maar nog verbeterpunten in de code zagen.

Zo kost een Bitcoin transactie op het moment van schrijven ongeveer drie euro. Litecoin transacties zijn bijna gratis in vergelijk met Bitcoin transacties. Een Litecoin transactie is ook tot vier keer sneller als een Bitcoin transactie.

De afgelopen jaren hebben we veel nieuwe cryptocurrency zien komen en gaan maar het feit blijft dat Litecoin nu al zes jaar meedraait in de top van de crypto game. Nu zes jaar later heeft de digitale munt nog steeds een vooruitstrevend team van ontwikkelaars die de cryptocurrency op dagelijkse basis proberen te verbeteren.

Het verschil tussen Litecoin, Ethereum en Ripple

Litecoin staat momenteel onder Ripple en Ethereum op Coinmarketcap. Ripple en Ethereum zijn alleen allebei niet bedoelt om te gebruiken als digitaal geld. Ripple is gecreëerd om snel wereldwijd transacties te kunnen uitvoeren, dit kunnen Bitcoins zijn maar ook euro’s, Dollars of de Yen.

Ethereum heeft als “cryptocurrency” Ether ook de mogelijkheid om als betaalmiddel te dienen maar het Ethereum-netwerk is een stuk ingewikkelder als Litecoin. Elke Ether heeft ook extra waarde omdat deze programmeerbaar zijn doormiddel van smart-contracts.

Als we dus puur kijken naar de cryptocurrency die bedoelt zijn als betalingssysteem, dan staat Litecoin nog steeds op de tweede plek achter Bitcoin.

Litecoin toepassingen

De voornaamste reden om Litecoin te kopen is om te investeren in de munt of om hem te gebruiken als betalingsmiddel. Nu de prijs van Bitcoin het afgelopen jaar flink omhoog is gegaan kost het overmaken van Bitcoins ongeveer drie euro per transactie. Daarnaast duurt een Bitcoin transactie gemiddeld een half uur. Het overmaken van Litecoin kost maximaal tien minuten.

Litecoin is met de huidige prijs van Bitcoin dan ook een stuk interessanter betalingsmiddel als Bitcoin. Bitcoin houdt vooral zijn waarde omdat het de eerste cryptocurrency is, een grote achterban heeft, het meeste ontwikkelaars heeft en door velen wordt gezien als een makkelijke investering in cryptocurrency. Iedereen heeft vandaag de dag wel eens gehoord van Bitcoins.

Litecoin Segregated Witness (SegWit) update

Op 10 mei 2017 is Litecoin geüpdate met de segregated witness. De segregated witness update opent de deuren voor: Supersnelle transacties, Anonieme transacties en nog veel meer updates worden mogelijk door SegWit. De update verliep zonder grote problemen.litecoin vs bitcoin segwit

Binnen de Bitcoin community wordt nog steeds getwijfeld over het doorvoeren van de SegWit update. Daarom hebben de ontwikkelaars eerst de update doorgevoerd in het Litecoin netwerk om te laten zien wat de mogelijkheden zijn.

SegWit is ontvangen als een groot succes in de cryptocommunity. Ik denk dan ook dat het niet lang meer zal duren voordat Bitcoin overstag gaat en ook de Segregated Witness update door zal voeren. SegWit heeft Litecoin iedergeval weer terug op de kaart gezet.

Litecoin in de praktijk

Wil je Litecoins gebruiken als betalingsmiddel of lijkt het je wel leuk om een paar Litecoins te kopen als investering? Door het volgen van deze stappen ben je binnen no-time eigenaar van het digitale geld.

1. Je gaat naar de Litecoin website en download de wallet voor windows.
3. Je koopt Litecoin bij BTC direct of een andere website en vult hier het wallet adres in wat is gegenereerd door de wallet op je computer.
4. Gefeliciteerd!  Je hebt je eerste Litecoins gekocht en ben nu officieel een cryptocurrency eigenaar.

De prijs van Litecoins en andere cryptocurrency hou je het makkelijkst in de gaten via coinmarketcap.com. Mocht je de digitale munt willen verkopen als de prijs gestegen is dan gaat dit met hetzelfde gemak als het kopen. Je kunt ook altijd je Bitcoins of Litecoins omwisselen voor euro’s via BTCdirect.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Litecoin wordt inderdaad als het kleinere broertje van bitcoin gezien. Zelf ben ik erg fan van deze variant. Afgelopen week spoot de koers omhoog, wellicht omdat de bedenker veel in het nieuws was, maar ook omdat steeds meer mensen inzien dat het een succesvolle toekomst kan gaan hebben. Bitcoin is van de week bijvoorbeeld van het populair gaming platform Steam gehaald: de kosten rezen de pan uit. Hier wordt nu litecoin ingezet en ik snap wel waarom. Ik blijf litecoin zeker volgen in ieder geval!

Loading…

0
Gevaren Ethereum

Zitten er gevaren aan het kopen van Ethereum?

Wat is dashcoin, darkcoin, xcoin?

Dash wat is dat?