in

20% Rente op Bitcoin

Rente op Bitcoins

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je gemiddeld 20% rente PER JAAR kunt krijgen voor je Bitcoins. Los van de Bitcoinkoers. Dus of de prijs nou omhoog gaat of omlaag je hebt sowieso 20% meer Bitcoins dan aan het begin van het jaar. Waar je lokale bank je nu ongeveer 0.25% rente geeft op je spaarrekening en elke maand het tarief verlaagt om dichter bij de nul te komen, kun je met Bitcoins tot wel 20% rente per jaar ontvangen. Geen klein verschil als je het mij vraagt ?.

Even een kleine berekening om het resultaat duidelijk te maken

 • Een investering van 1000 euro is bij 20% rente na een jaar 1200 euro.
 • Als ik dit op mijn Knab spaarrekening had laten staan tegen 0,5% rente (wat momenteel de beste rente is in Nederland) was dit slechts 1005 euro.

We praten dus over een verschil van 195 euro per jaar op een investering van slechts 1000 euro. Waar je helemaal niks voor hoeft te doen. 20% rente is echt ongehoord.

Maar genoeg gepraat over het absurde rentepercentage, ik zal je laten zien hoe het werkt en je zult uiteindelijk zelf moeten kijken of het een manier van investeren is die bij jou past.

Hoe krijg je rente op je Bitcoins

Eigenlijk is het heel simpel. Het Bitfinex platform stelt je instaat om geld uit te lenen aan mensen die een Hefboom positie willen openen. Misschien heb je wel eens gehoord van “Margin trading” in het Nederlands ook wel bekend als een positie met een hefboom.

Een hefboom positie stelt je instaat om een grotere positie in te nemen dan waar je eigenlijk geld voor hebt. Stel je hebt 100 euro. Je zet hiermee in op de stijging van Bitcoin met een hefboom factor van x10. Je leent dan Bitcoins te waarde van 1000 euro. Gaat de prijs 10% omhoog dan is de waarde 1100 euro en heb je 200 euro in totaal. Gaat de prijs 10% omlaag dan wordt je positie automatisch gesloten omdat je niet meer geld op je rekening hebt staan.

Dit geld moet ergens vandaan komen. Bitfinex laat je jou geld “uitlenen” aan mensen die een margin positie willen openen. Op het moment van schrijven is het rentepercentage 0.075% per dag. Wat ongeveer neerkomt op 2,25% per maand en 22.4% procent rente per jaar. Dit is nog hoger dan ik in de inleiding van het artikel heb geschreven maar die bedragen klinken al bijna ongeloofwaardig dus ik heb het naar beneden afgerond ?.

Stap voor stap

 1. Je gaat naar Bitfinex.com en opent een account (als je die nog niet hebt). Bitfinex is het meest uitgebreide handelsplatform voor Bitcoins en andere cryptocurrency.
 2. Bitfinex geeft je bij het openen van je account meerdere “wallets” één voor trading, één voor margin en één voor funding. Om rente te krijgen stort je Bitcoins in je Funding wallet.

Heb je nog geen Bitcoins koop deze dan hier. Bij het wallet adres kun je gelijk kiezen voor het wallet adres wat Bitfinex voor je gegenereerd heeft.

 1. Aan de linkerkant van je scherm zie je nu het “funding form”
  Rente Bitcoin
  Funding form

  zoals je hem hier rechts ook ziet afgebeeld. Hier kun je bij “amount BTC” instellen hoeveel Bitcoins je wilt uitlenen. Bij “Rate % per day” stel je in welk rente percentage je wilt ontvangen per dag en bij “Period days” hoelang je je geldt wilt uitlenen. Je kunt je Bitcoins één dag uitlenen maar ook een week als je met vakantie gaat of een maand als je bijvoorbeeld een lang termijn investeerder bent.

 2. Je klikt op BTC offer en je Bitcoins staan nu onder “Bids & offers”. Iemand die nu Bitcoins nodig heeft kan deze van jou lenen door het door jou ingestelde rentepercentage.

Zorg wel dat je een realistisch rentepercentage neerzet anders zal niemand je positie aannemen. Om een beeld te krijgen van een realistisch rentepercentage kun je kijken bij “matched BTC” rechts onderin je beeldscherm. Hier staan de “bids & offers” die net geaccepteerd zijn.

Let op: Op het moment dat je je Bitcoins uitleent kun je deze dus niet opnemen, verkopen of verplaatsen totdat de persoon die je geld heeft geleend zijn positie sluit of de door jou ingestelde eindtijd is bereikt.

Risico’s en is het to good to be true?

Zeer zeker niet! Zijn er ook nadelen? Voor sommigen wel. Zo ben je je Bitcoins voor een door jou ingestelde tijd kwijt. Als er een andere coin zoals bijvoorbeeld Ether snel in prijs stijgt kun je niet switchen naar die digitale munt omdat je een overeenkomst bent aangegaan voor een X aantal dagen.

Als de persoon met een hefboom positie verlies draait en niet meer genoeg geld in zijn account heeft staan wordt de positie automatisch gesloten. Mocht dit niet snel genoeg gebeuren dan is het risico voor de persoon die het geld uitleent. Dit is echter nog NOOIT voorgekomen in het hele bestaan van Bitfinex. Ik wil dus niet zeggen dat het veilig is maar als we kijken naar de geschiedenis kunnen we wel spreken van een laag risico.

Tot slot, Als de bank waar je bijzit failliet gaat staat de overheid garant voor 100.000 euro. De overheid staat niet garant voor eventuele Bitcoins die jij bezit. Het hebben van Bitcoins is dus in zekere mate ook een risico. Een normale bank geeft je alleen geen 20% rente per jaar. Eerder 0.5% of 0%. Misschien binnenkort zelfs negatief en zal je moeten betalen om geld op je “spaarrekening” te hebben.

Voor wie?

Je Bitcoins uitlenen om rente te ontvangen is ideaal voor lange termijn investeerders. Mensen die niet de hele dag achter hun computer willen zitten om de prijs en de markt in de gaten te houden, maar toch willen investeren in digitaal geld zoals Bitcoins.

Wil je 24/7 beschikking hebben over je Bitcoins en je geld vrijhouden voor andere investeringen zoals bijvoorbeeld nieuwe digitale munten die dan is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Dus wil jij Rente ontvangen over je Bitcoins? Maak dan een account aan bij Bitfinex en get started 😉

Voorzichtigheid is altijd geboden als het gaat om beleggen. Je moet uiteindelijk zelf bepalen of je het waard vindt wat betreft risk/reward ratio.

In dit artikel is gebruik gemaakt van een affiliate link voor Bitfinex.com. Mocht je naast de 20% rente gaan handelen in Bitcoins via bitfinex dan ontvang ik hier een kleine comissie voor.

Dit artikel is puur geschreven om mijn eigen kennis en ervaringen te delen met andere mensen die enthousiast zijn over beleggen en cryptocurreny. Meer weten over mij en over het beursspel? Lees dan de over-ons pagina.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Geld verdienen met opties

  Geld verdienen met opties – succes op de beurs

  crypto500-review

  Crypto500, de enige eerlijke review