in

Ripple uitleg + verwachtingen voor 2018

ripple

Wat is Ripple?

ripple-logo

Ripple is een blockchain met de bijbehorende en direct gekoppelde cryptovaluta ‘XRP’. Je kunt Ripple het beste zien als een p2p netwerk voor betalingen tussen banken en financiële instellingen en diensten.

In tegenstelling tot bijna alle andere blockchains en cryptocurrencies is de RippleNet blockchain wél gecentraliseerd. Ook kan de Ripple coin XRP niet worden gemined wat betekent dat vrijwel alle XRP op dit moment al bestaan. Meer dan 60% van alle beschikbare XRP (in totaal zijn er 100.000.000.000 XRP) is in bezit van Ripple zelf.

Als derde grote verschil wordt het RippleNet blockchain ook al in de praktijk getest door inmiddels meer dan 100 partijen, voornamelijk banken. En dat zijn niet de minste:

Namen als Santander, IFX, American Express, Bank of America, ReiseBank en meer testen het RippleNet systeem voor de toekomst.

Waarom is Ripple zo revolutionair?

Ripple maakt het mogelijk om internationale transacties in realtime uit te voeren tegen minimale kosten: Een transactie is gemiddeld in 6 seconden afgerond tegen een prijs van € 0,0004.

Voor de transacties wordt gebruik gemaakt van de XRP cryptovaluta. Deze valuta kan gemakkelijk tegen dollars of euro’s worden omgezet en in luttele seconden naar een ander account worden overgeboekt.

Dit in tegenstelling tot het huidige SWIFT systeem wat banken gebruiken waar een overboeking zo’n 3 tot 5 dagen duurt en door alle ‘controlepunten’ onnodig veel geld kost om te gebruiken.

Doelen en ambities van RippleNet

Realtime internationale transacties tussen banken zonder onnodige vertraging en bijbehorende kosten.

Ripple koers (XRP)

De Ripple koers is erg volatiel wat betekent dat deze sterke bewegingen omhoog en naar beneden heeft. De actuele prijs van één Ripple XRP cryptovaluta is  $0.74

In April 2017 is de eerste echte stijging op te merken waarna de koers een maand lang redelijk stabiel rond de 3 eurocent is gebleven. Begin mei schiet de koers naar € 0,34 om vervolgens ruim 6 maanden tussen de € 0,15 en € 0,23 te schommelen.

In December 2017 zijn er extreme stijgingen met de koers en na 24 december zit deze ruim boven de € 1,50! Het ziet er naar uit dat de verwachtingen voor 2018 vroeg uit zullen komen.

Ripple kopen

Zelf ook instappen in Ripple? Er zijn verschillende platformen en exchanges voor het kopen van en handelen in XRP. De volgende raden we aan:

Litebit: Ripple kopen met iDEAL

Ripple direct kopen met iDEAL? Dat kan via een nederlands wisselkantoor, namelijk Litebit. Op Litebit is het makkelijk om snel een account aan te maken. Je kunt vervolgens via iDEAL, Bancontact, SOFORT of GiroPay direct XRP of andere cryptovaluta kopen.

Je kunt bij Litebit ook je XRP of andere ondersteunde cryptocurrencies verkopen en daarna op je bankrekening laten uitbetalen in euro’s.

Ripple kopen bij Binance

Binance is de grootste en snelste cryptovaluta exchange wereldwijd.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om Ripple te kopen of te verkopen via dit platform.

Aanmelden is simpel en snel gedaan. Je kunt bij Binance geen geld storten omdat dit een crypto-trade platform is: Dit betekent dat je alleen crypto tegen crypto kunt traden. Om aan de slag te kunnen zul je eerst een andere cryptocurrency moeten kopen via bijvoorbeeld Litebit of BTCdirect.

Ook als je jouw crypto weer om wil zetten naar euro’s zul je deze eerst moeten verkopen tegen een crypto die je bijvoorbeeld via Litebit of BTCdirect kunt verkopen. Zij kunnen vervolgens dit bedrag op jouw bankrekening uitbetalen.

Wallets voor Ripple XRP

Als je Ripple coins bezit heb je een wallet nodig om deze te bewaren.

Het bedrijf achter Ripple heeft zelf geen wallet op de markt gebracht. Dat is opvallend, want daarmee kunnen ze de veiligheid en duurzaamheid van de cryptovaluta het beste waarborgen. Nu ligt een deel van die verantwoording bij de huidige wallets.

Gatehub

één van de meest betrouwbare digitale wallet voor Ripple XRP is GateHub. Dit is een online platform waar je jouw XRP kunt ontvangen, bewaren en versturen. Het bedrijf is gevestigd in Londen en wordt door duizenden gebruikers gebruikt voor het bewaren van Ripple.

Gatehub is deels gratis in gebruik, voor bepaalde handelingen worden er fee’s gerekend. Je kunt alle fees via deze link bekijken.

Nano Ledger S: Hardware USB wallet

ledger-nano-s-kopenWil je op safe spelen met je Ripple coins? Koop dan een hardware USB wallet en wel de Nano Ledger S.

Door je Ripple crypto op de Nano Ledger te bewaren ben je veel veiliger voor hackers.

Zodra je USB wallet uit je usb poort wordt gehaald kunnen ze jouw wallet niet kraken.

Via speciale software van de maker Ledger kun je meerdere cryptovaluta van en naar je USB wallet sturen en opslaan. Je beveiligd je USB wallet met een persoonlijke pincode.

De prijs van de Nano Ledger S in Nederland ligt rond de 125 euro en is te koop bij deze webshop.

Tide Wallet

De Tide wallet is een wallet app voor Ripple en te downloaden op iOS, Android en Windows.

Verwachtingen voor Ripple in 2018

Ook voor Ripple liggen de verwachtingen (extreem) hoog: De munt heeft een absurd jaar achter de rug en is zelfs doorgegroeid naar de top 5 cryptovaluta. Na een stijging van 1000% in waarde heeft de crypto-valuta zich goed in de picture gespeeld. Veel partijen hebben interesse in de cryptomunt wat weer zou kunnen zorgen voor een verdere prijsstijging. 

amazon ripple deal

Iets wat misschien zelfs een onderschatte verwachting is na de recente stijgingen. Ripple breid in rap tempo uit met klanten waaronder grote banken en financiële bedrijven. Er gaan geruchten rond dat ook Amazon, de grootste webwinkel ter wereld, RippleNet wil integreren als betaalmogelijkheid.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Bittrex vs binance

  Binance vs Bittrex, wat is de beste cryptocurrency exchange van 2018?

  binance website

  Toch een account aanmaken bij Binance?