in

Stellar lumens (XLM)?

Stellar lumens xml

Wat is Stellar Lumens?

De decentrale blockchain van Stellar is open source en publiekelijk beschikbaar en is gemaakt met het doel om zo snel- en veilig mogelijk (internationale) transacties van bezit of waarde uit te voeren tussen twee partijen.stellar lumens

Stellar is qua doel en functie vergelijkbaar met Ripple, echter richt deze laatste zich voornamelijk op banken en financiele instellingen. Stellar wil hun blockchain inzetten voor grote bedrijven. Op dit moment worden onder andere tests uitgevoerd met IBM, een van werelds grootste computertechnologie bedrijven.

Door middel van de Lumens (XLM), de cryptovaluta op het Stellar netwerk wordt de waarde naar de lokale valuta van de ontvanger verrekent. De verzender zet zijn/haar lokale valuta of bezit om in Lumens en verzend deze naar de ontvangende partij. Transacties duren gebruikelijk slechts enkele seconden.

Het Stellar project ontvangt onder andere donaties van Google.org en Stripe, werelds grootste online betaalplatform.

Blockchain data: Stellar Servers

Het grootboek van alle transacties via het Stellar Lumens netwerk wordt decentraal opgeslagen en bewaard in de blockchain. Hiervoor worden Stellar Servers gebruikt wat voor iedereen mogelijk is zelf op te zetten ten gunste van het Stellar netwerk.

Alle Stellar servers communiceren iedere 3 tot 5 seconden met elkaar om alle transacties met elkaar te synchroniseren. Zodoende heeft elke server altijd precies dezelfde kopie van het grootboek/de blockchain. Dit wordt ook wel consensus genoemd.

stellar blockchain

Koers van de XLM coin

De koers van de Lumens is vrij stabiel en heeft net als vele andere cryptocurrencies in December een flinke stijging meegemaakt. De koers wordt voornamelijk beinvloed door vraag en aanbod, wat gebruikelijk is bij cryptovaluta.

De huidige prijs van één XLM is:  $

In totaal zijn er 100 miljard Lumens welke verspreid over 10 jaar in de circulatie worden gebracht. Dit om de Lumens op de juiste manier te kunnen verdelen onder de juiste partijen.

XLM Kopen

XLM kun je het beste kopen door eerst Bitcoins of Ethereum te kopen via BTCdirect. Deze te versturen naar je Binance account en hier om te ruilen voor XML. BTCdirect is de grootste engelstalige crypto exchange waar je de cryptocurrency kan kopen.

XLM wallets

Voor Stellar Lumens zijn er online wallets en wallets voor desktop, mobiel en USB. Een compleet overzicht van alle wallets vindt je hier.

Desktop Wallet

Dit is een wallet gemaakt door het team achter de cryptocurrency zelf. De wallet is te gebruiken op Windows, Mac en Linux computers.

Stargazer

Stargazer is wallet gemaakt door een derde partij en heeft zowel een desktop als een mobiele versie. Er is ondersteuning voor Android, Mac, Windows en Linux.

Ledger Nano S

Ook kun je de XLM op de Ledger USB wallets zetten. Qua prijs is de Ledger Nano S het meest interessant voor 95 euro inclusief verzending én de beste keus qua veiligheid: Een USB wallet is veel moeilijker te hacken dan een online of desktop wallet.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  cardano

  Cardano (ADA) de Ethereum killer?

  Uitleg litebit

  Litebit De Complete Uitleg