in

Vechain (VEN) helpt alle namaak producten uit de wereld

vechain thor

Wat is VeChain?vechain

VeChain (VEN) is een blockchain en cryptocurrency voor bedrijven die hun logistieke proces willen vastleggen of hun merk willen beschermen. Vanaf het 2e kwartaal van 2018 wordt de cryptocurrency omgedoopt tot Vechain Thor. Op Vechain Thor kunnen ook Dapps worden gelanceerd, wat nu al mogelijk is bij Ethereum.

De oorsprong van het project ligt in China, het land van massaproductie en vele industrieën.

Daar ligt ook gelijk de ambitie van VeChain: Het mogelijk maken van betere samenwerkingen tussen organisaties, gepaard met het transparant delen van informatie en waarden over producten en processen. Op dit moment zijn er al succesvolle tests gedaan in China, wat tevens de eerste markt voor VeChain is: het land staat erom bekend vrijwel ieder denkbaar product na te maken. Iets waar de consument uiteindelijk de dupe van kan worden.

Met VeChain kan de consument straks het complete proces van zijn/haar product inzien: Van productie tot verkoop. En niet alleen de consument profiteert: Ook alle betrokken partijen zoals vervoerders en wederverkopers kunnen deze informatie inzien.

Voorbeeld van de mogelijkheden van Vechain

Laten we een als voorbeeld het merk Gucci nemen. Dit is denk ik wel één van de meest nagemaakte merken ter wereld.

neppe gucci tas

Je ziet een leuke tas van Gucci op Marktplaats maar de prijs is eigenlijk te goed om waar te zijn. De tas beschikt nu over een serienummer genaamd VID (Vechain Identity Technology) gekoppeld aan de Vechain-blockchain. Doordat deze tas in de blockchain geregistreerd is kun je precies zien of het een uniek exemplaar betreft, hoe oud die is, waar die gemaakt is en wie de huidige eigenaar is.

Omdat geen neppe serienummers op de blockchain gezet kunnen worden en duplicaten niet mogelijk zijn i.v.m. dat de eigenaar gegevens niet kloppen ben je dus verzekerd van een echte Gucci tas.

VeChain heeft in verschillende industrieën al praktijk ervaring opgedaan waarmee de technologie van de blockchain kan worden verbeterd voor de toekomst. Markten waar de cryptocurrency al succesvolle testen heeft gedaan zijn onder andere luxe artikelen, automotive, landbouw en logistiek.

Dit is een situatie vergelijkbaar met Ripple​, welke op dit moment ook al op diverse manieren in de praktijk wordt getest voor grootschalig gebruik en moet gaan gelden als ‘de nieuwe standaard’.

Waar veel andere cryptocurrency zich richten op de privacy of anonimiteit van de gebruikers wil VeChain juist volledige transparantie geven. Hiermee hebben ze een unieke positie in de cryptomarkt.

Hun unieke positie heeft dan ook al veel partnerschappen aangetrokken in China. Zo werken ze onder anderen samen met de chinese overheid. Iets wat weinig of misschien wel geen enkele andere cryptocurrency kan zeggen.

VeChain actuele koers

De huidige prijs van één VEN is:  $0.08

Waar kun je het beste VeChain kopen?

Op dit moment is Binance één van de beste opties om de cryptomunt te kopen. Het aankopen werkt hetzelfde als andere cryptomunten. Je koopt eerst Bitcoin of Ethereum bij BTCdirect of Litebit en je stuurt dit naar je Binance account. Hier kun je je Ethereum weer omwisselen voor VEN. Door de hoge netwerk fees van Bitcoin raden we je aan om Ethereum te kopen met Ideal ipv van Bitcoins. Een Bitcoin transactie kost al gauw 30 euro.

Welke wallet voor VeChain?

Omdat VeChain op Ethereum draait heb je de mogelijkheid om Ethereum wallets te gebruiken. Ook USB wallets met ondersteuning voor Ethereum kunnen VeChain bewaren.

Ledger Nano S

Je kunt het een klassieker noemen: De Ledger Nano S is vrijwel altijd de beste keus. Te koop vanaf 70 euro (via Ledger zelf) en te gebruiken voor de meest populaire cryptocoins.

Klik hier om de Ledger Nano S te kopen >>

TREZOR wallet

Net als de Ledger is de TREZOR een usb wallet voor cryptocoins. De TREZOR is te koop voor 89 euro, iets duurder dan de originele Ledger prijs (maar voordeliger dan Ledger resellers). TREZOR ondersteunt tweestapsverificatie als extra beveiliging.

Meer informatie over de TREZOR >>

MyEtherwallet

MyEtherWallet is een online wallet voor Ethereum en alle crypto tokens gebaseerd daarop.

De dienst is gratis en zonder registratie te gebruiken.

Rebranding naar Vechain Thor

Er is nog geen exacte datum maar vanaf het tweede kwartaal van 2018 gaat Vechain verder als Vechain Thor. Met deze rebranding wordt het mogelijk op dapps te lancheren op de blockchain. Iets wat nu al kan bij Ethereum. Vechain wil zich onderscheiden door zich te richten op bedrijven en het verificatieproces van producten.

Vechain wordt nu nog afgekort op exchanges tot VEN maar zal na de rebranding verder gaan als VET.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Verge Cryptocurrency

  Wat is Verge (XVG)?

  dapp-blockchain

  Wat is een dapp?