in

Wat is Verge (XVG)?

Verge Cryptocurrency

Verge (XVG) Geschiedenis

Verge Currency, oftewel XVG is een gedecentraliseerde cryptovaluta gericht op volledige privacy. Er schuilt een klein team achter Verge welke met beperkte middelen deze krachtige crypto ontwikkelen. Dit team is ook actief in de community van Verge op Slack en Reddit.

Verge blockchain: Anoniem met TORtor

De Verge blockchain is een verbetering van de Bitcoin blockchain en maakt gebruik van TOR (The Onion Router – ook wel ‘dark web’) en het i2p. Door deze anonieme netwerken te gebruiken kan Verge volledige anonimiteit garanderen voor gebruikers.

Verge bestaat sinds 2014 en behoort daarmee tot de oude garde cryptomunten. Verge zag het licht onder de naam DogecoinDark. De oprichter van Verge heeft later de naam omgedoopt vanwege de serieuze ambities van de cryptovaluta.

De Verge-blockchain maakt gebruik van onder andere het TOR en i2p netwerk, netwerken welke IP adressen onzichtbaar maken. Dit in combinatie met de cryptografische algoritmes zoals Scrypt (Litecoin) en x17 om anonimiteit en veiligheid garanderen.

Doordat de bovenstaande combinaties het mogelijk maken om 100% anoniem transacties uit te voeren is het niet gek dat criminelen de XVG coin massaal omarmen.

Supersnelle transacties met SPV technologie

De Verge-blockchain maakt gebruik van Simple Payment Verification (SPV) technologie. Hiermee is de duur van een transactie bevestiging gemiddeld maar 5 seconde! Een Bitcoin transactie duurt al gauw 20 minuten.

Verge: Open source

Verge is net als Bitcoin een open source platform: Er is geen centraal controlepunt. Ook zit er geen bedrijf of investeerders achter XVG vergelijkbaar is met Bitcoin.

Wraith Protocol release: Uniek in de crypto wereld

Het Wraith Protocol is iets wat de community al langer bezighoudt en waar maanden naar werd uitgekeken. Het is dé update aan de Verge-blockchain voor anonimiteit: Wanneer een gebruiker het Wraith Protocol ​aanzet,​ zal de transactiedata niet zichtbaar zijn in de blockchain.

IP adressen worden altijd onzichtbaar gemaakt binnen het Verge netwerk. Met het Wraith Protocol kun je er nu dus ook voor kiezen om echt volledig anoniem, zonder zichtbaar ‘public address’ geld naar een ander te sturen.

Een quote van privacy voorvechter Edward Snowden sluit hier perfect bij aan:

“​Bitcoin is great, but if ‘it’s not private, it’s not safe”

Er is recentelijk veel gaande geweest rondom het Wraith Protocol: Een groot deel van de community twijfelde of het protocol voor de beloofde deadline (1 januari 2018 om 00:00) uitgegeven zou worden wat voor schommelingen in de koers zorgde. Uiteindelijk kwam het Wraith Protocol deels uit (alleen voor ios).

Kritiek op Verge

Zelf hebben we niet (meer) geïnvesteerd in Verge. Dit doen we niet meer omdat we vinden dat het developers team achter de munt niet zijn afspraken nakomt en ze plaatsen regelmatig twitter berichten om sensatie te creëren en zo de prijs (tijdelijk) om hoog te pompen.

Wij vinden dit niet getuigen van professionaltijd. We sluiten investeringen in de toekomst niet uit. Als het team achter de cryptocurrency ook een professionaliseringslag maakt. Tot die tijd hebben we Dash als anonieme cryptomunt in ons portfolio.

Koers van de XVG coin

De koers van XVG is lange tijd vrij stabiel geweest met een waarde van € 0,003 cent per coin. Pas in December 2017 ging de koers door het dak: De 24 eurocent werd kort aangetikt waarna de koers afzwakte richting de 13 cent waarna de prijs rond deze koers is blijven schommelen.

De hudige prijs van één Verge =  $0.01

John McAfee, maker van de virusscanners had op 19 december over de munt getweet in zijn #coinoftheday tweets op twitter. Hij benadrukte de gouden toekomst van deze cryptovaluta vanwege de grote privacy voordelen.

Waar kan ik Verge kopen?

Verge wint aan populariteit en is op steeds meer exchanges te (ver)kopen.btcdirect

In Nederland is er één exchange waar je verge kunt kopen, dat is Litebit. Je kunt makkelijk via iDEAL direct euro’s omzetten naar XVG. Je kunt je XVG in de online wallet van Litebit bewaren of naar een andere wallet voor Verge sturen.

Andere goede exchanges zijn Binance, Bittrex of Bitsquare. Om hier XVG te kunnen kopen heb je echter eerst Bitcoin nodig waarna je deze omzet tegen andere cryptocurrencies. Ook hier kun je online je XVG bewaren.

Let op: Als je cryptocurrencies voor langere tijd wilt houden is een desktop of mobiele wallet aangeraden!

Wat is de beste Verge wallet?

Verge kan op verschillende exchanges zoals bijvoorbeeld litebit of Binance in online wallets bewaard worden, ideaal voor het handelen in XVG. Wil je Verge zo veilig mogelijk bewaren of gebruiken voor transacties? Gebruik dan een van de officiële Verge wallets.

Wat Verge beter doet dan vrijwel iedere andere crypto is het aanbieden van VEEL verschillende wallets. Er zijn maar liefst 19 wallets door het team achter cryptomunt zelf beschikbaar gemaakt!

Verge-wallets zijn er ondere andere voor:

Windows, Linux, OSX en Android. Er zijn naast Electrum wallets ook TOR en i2P wallets te downloaden. Je Verge liever op papier bewaren? Download de Verge Paper Wallet.

Raspberry Pi over waar je niets mee doet? Zelfs hier is een wallet voor gemaakt.

Helaas ondersteunen de meeste (mainstream) USB wallets zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S of de Trezor nog geen XVG. De verwachting is dat dit snel zal veranderen wegens de huidige populariteit.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  Bitcoin in 2018

  Alles wat je over Bitcoin moet weten in 2018

  vechain thor

  Vechain (VEN) helpt alle namaak producten uit de wereld