in

Zitten er gevaren aan het kopen van Ethereum?

Gevaren Ethereum

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.62″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

 

Wil jij precies weten wat Ethereum is en wat je er mee kunt? Lees dan hier onze Ethereum-wiki.

Het kopen van cryptocurrency zoals Ether brengt de nodige risico’s met zich mee. Op het moment van schrijven gaat de prijs dagelijks minstens 5% omlaag of omhoog. In de “normale” beleggerswereld zou dit echt een rollercoaster ride zijn. In 2017 alleen is de cryptomunt al meer dan 5000% procent gestegen in waarde.

De stijging die Ethereum nu doormaakt biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst. De cryptocurrency prijzen zijn gevoelig voor beslissingen in de politiek. Als een land besluit om een cryptomunt te verbieden of juist in de armen te sluiten dan zie je dit direct terug in de waarde van de munt.

Nu de prijs van Ether stijgt wordt het voor ontwikkelaars steeds duurder om met smart contracts applicaties te ontwikkelen voor het Ethereum netwerk. Voor elk smart contract heb je een Ether nodig en als de prijs stijgt wordt het voor ontwikkelaars minder interessant om te programmeren voor het netwerk.

Het gevaar van de hogere prijs is dat ontwikkelaars opzoek gaan naar vergelijkbare cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Ethereum classic (ETC). Ethereum classic is een afsplitsing van de bekende Ethereum en is ontstaan na onenigheid in de achterban van de cryptomunten.

De prijs van de classic versie is op het moment van schrijven 18$ terwijl de bekende Ethereum (ETH) 275 euro waard is. Het prijsverschil is de laatste maanden alleen maar groter geworden en investeerders en bedrijven spreken hun steun uit aan Ethereum (ETH). De grote vraag is dan ook: Blijft er straks één noemenswaardige Ethereum over en sterft de ander een stille dood, of stijgt de classic in prijs en is er sprake van een comeback. Garanties zijn er niet in de cryptowereld dus ook hier is voorzichtigheid geboden.Ehtereum vs Ethereum classic

Omdat veel beleggers momenteel interesse hebben in cryptocurrency zoals Ether en Ethereum stijgt de waarde. De prijs is nog niet stabiel. Veel beleggers verwachten dan ook halverwege 2017 eerst een sterke daling voordat de prijs weer (verder) omhoog zal gaan.

Conclusie:

Hoewel Ethereum al een enige tijd in de top van de cryptomarkt staat is de prijs nog steeds niet stabiel. Dit geeft beleggers de kans om in korte tijd grote verliezen of winsten te behalen.

Als je kennis hebt van de cryptomarkt of bereidt bent om tijd te investeren aan het ontdekken van de cryptowereld, dan kan investeren in Ethereum zeker de moeite waard zijn.

Investeren in Ether en het Ethereum-netwerk?

Je koopt Ether het goedkoopst door eerst Bitcoin te kopen, en deze vervolgens om te wisselen voor Ether.

 

 

 

Klik Hier om Bitcoins te kopen.

 

Wil je liever flexibel blijven en snel kunnen switchen tussen aandelen, grondstoffen

en cryptocurrency? Dan kun je het beste kiezen voor een online broker. Je investeert/koopt dan niet direct Ether maar kunt wel geld inzetten op stijging of daling. Wil je op langer termijn investeren in Ether dan raad ik je aan om zelf Ether te kopen. Bij een online-broker betaal je nagenoeg altijd een nacht-premie. Dit houdt in dat je elke dag dat je je positie open hebt staan een X bedrag betaald aan de broker. Dit bedrag is vaak een X aantal procenten van je positie.

Je kunt hier veel geld mee verdienen maar natuurlijk ook verliezen. Het gebruik van een online broker is dan ook volledig op eigen risico. Als je het op safe wilt spelen kun je ook eerst oefenen met een demo account. Dit kun je hier doen.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Loading…

    0

    Ethereum, wat is het en wat kun je ermee?

    Litecoin, hoe relevant is de digitale munt nog in 2017?

    Litecoin, doet de cryptocurrency nog mee in 2017?