in

Wat is een CFD?

 

CFD´s wat zijn dat en hoe werkt het? In dit artikel zul je precies gaan lezen wat CFD’s zijn en hoe deze jou profijt op kunnen leveren. Het lijkt in eerste instantie misschien een wat vaag en lastig begrip, maar wanneer we de basisprincipes aan je uitgelegd hebben en je het zelf gaat proberen, is het veel eenvoudiger dan je denkt en is het simpeler en rendabeler dan het ‘ouderwetse’ beleggen bij een vermogensbank.

Waar staat CFD voor?

CFD betekent:  “Contract For Difference”. Het is geheel niet te vergelijken met het aanschaffen van aandelen zoals je dat waarschijnlijk al kent. Bij CFD wordt er een contract afgesloten met de broker, je zet in op een bepaald effect. Je spreekt af om een effect te kopen, long , wat betekent dat je geld krijgt wanneer de waarde stijgt, of te verkopen ,short,  waardoor je juist geld krijgt wanneer de waarde daalt.

Hoe verdienen brokers geld aan een CFD?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe de broker hier dan rendement uit haalt? Dat is heel simpel, de broker zal het risico dat hij neemt door de CFD’s beperken door te hedgen. Dat betekent dat hij een tegenstrijdige positie inneemt (wanneer jij voor short gaat, zal hij voor long gaan) wanneer jij bepaalt voor welk effect je kiest. Op deze manier is het voor de broker eigenlijk altijd rendabel, er wordt immers altijd verdiend door het berekenen van een spread. Dit begrip zal nader verklaard worden op onze pagina over de kosten van beleggen in CFD’s.

Wat is het grote voordeel van beleggen met CFD’s?

 •  je bent geen eigenaar, in ieder geval geen fysieke eigenaar, bent van het gekozen effect.
 • Extreem lage transactiekosten omdat je geen eigenaar bent van het aandeel. Bij “normale” aandelen kunnen transactie kosten gauw oplopen tot 10 euro per aandeel.
 • Je hebt weinig kapitaal nodig om te beginnen met CFD’s. Zelfs met een kleine beurs kun je snel en makkelijk (winstgevende) posities openen.

Het is aan de broker om contracten op te stellen voor bepaalde effecten. Goede voorbeelden zijn onder andere indexfondsen, aandelen en grondstoffen. Deze contracten zijn niet op basis van een verloopdatum, daardoor zal de positie pas sluiten wanneer de gebruiker dit aangeeft.

Een betrouwbare website voor de handel in CFD is Plus500

Plus500 UK Ltd is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (FRN 509909). Plus500 CY LTD is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (License No. 250/14). Plus500AU Pty Ltd, AFSL #417727 issued by the Australian Securities and Investments Commission is authorized to issue these products to Australian residents.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0

  Wat zijn pips en wat kun je ermee?

  Wat zijn de kosten van handelen met CFD’s?