Handleiding

Doel van het spel

Je start met € 5000,= fictief geld. Door slim te beleggen probeer je het bedrag te vermeerderen. Simpel gezegd is het dus aandelen op een laag bedrag kopen om ze na een flinke stijging weer te verkopen.

Je probeer dus je kapitaal te verhogen door op tijd het juiste aandeel te kopen maar ook op het juiste moment het aandeel weer te verkopen.

 

Het begin

Je kunt voordat je een account aanmaak eerst eens een kijkje nemen in het spel zelf met het testaccount wat daarvoor beschikbaar is. Je vult bij gebruikersnaam en bij het wachtwoord test in. Je kan nu alles rustig na lopen en eens uit proberen.

Als je besloten heb om zelf met beursplein deel te nemen maak je een nieuw persoonlijk account aan. Dit doe je door op aanmelden te klikken. Vul op deze pagina je gegevens in en kies ook je gebruikersnaam en je eigen wachtwoord.All je dan op aanmelden heb gedrukt krijg je een e-mail met je gegevens opgestuurd. Je kan al direct met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen en aan beursplein beginnen.

 

Hoe werken de koersen

Elk aandeel heeft een beginkoers als de beursopen gaat. Elke minuut kan deze koers veranderen, zowel omhoog als omlaag. Het zullen steeds kleine beetjes zijn maar binnen een paar uur kan een aandeelkoers heel erg veranderd zijn.

Een aandeel wat zijn laatste update is gestegen heeft procentueel de meeste kans om bij de volgende update opnieuw te stijgen. Een aandeel wat bij de laatste update is gedaald heeft procentueel de meeste kans om bij de volgende update opnieuw in waarde te zakken.

De kunst van een succesvolle belegger is dan ook inkopen en verkopen als het omslagpunt is bereikt van een aandeel. Met andere woorden als een aandeel na een tijd te zijn gedaald met een stijging begint te kopen en een aandeel wat na een tijdje stijging begint te dalen te verkopen. Maar in de beurswereld kan alles ook zo maar omslaan dus niks is met zekerheid te zeggen.

 

Hoe te beleggen

Hoe te beginnen met je startkapitaal van 5000 euro? In de eerste plaats moet je elke dag als je op de site kom als eerste naar het onderdeel beursnieuws kijken. Daar staan alle nieuwsberichten over aandelen of sectoren. Je kan eventueel eens de aandelen die daar mee te maken hebben in de gaten houden wat hun koers doet. Als er bijvoorbeeld een positief bericht is over het aandeel De BoB en die is ook werkelijk met een stijging bezig dan kun je daar een deel of als je van gokken houd je gehele startkapitaal in het aandeel De BoB steken.

Je kan ook je kapitaal over meerdere aandelen gaan spreiden. Ook is het handig om goed de openingstijden van de verschillende beursvloeren te weten. Alleen binnen deze tijden kunnen orders van die beurs uitgevoerd worden. Ook zou je kunnen kiezen om altijd een bepaald bedrag achter de hand te houden om bij eventuele koopjes te kunnen kopen als die zich voor doen.

 

Aandelenorders plaatsen

Als je een aandeel heb die je wilt kopen of verkopen moet je het aandeel aanklikken. Je komt dan op de aandelenorder pagina waar je een order klaar kan zetten om het te laten verwerken.

De max. en de min. prijs staat altijd standaard op de huidige koers van het moment dat je de pagina bezocht. Het is dus raadzaam om het bedrag met ongeveer 0,5 procent (of meer) te verhogen (bij aankoop) of te verlagen (bij verkoop) als je perse wilt dat de order binnen een minuut uitgevoerd moet worden. Dit is omdat de koersen elke minuut kunnen veranderen.

 

Mijn Portefeuille

Hier zie je huidige aandelenpakket staan. Ook kun je hier je per aandeel je winst of verlies zien.

 

Inloggen