in

Alligator Indicator uitgelegd + tips

alligator indicator uitgelegd

De Alligator indicator is een tool voor technische analyse tijdens het handelen met aandelen, opties of bijvoorbeeld cryptocurrencies. De indicator laat de trader zien of er een trend in de markt zit.

In dit artikel vertellen we je precies:
– Wat de alligator is
– Waar je de indicator voor kunt gebruiken
– Tips voor het handelen met de technische analyse tool

Wat is de alligator indicator

De alligator indicator is echt vernoemd naar het dier en krokodil soort. Zo bestaat de indicator uit drie lijnen die over de candle-sticks van de markt heenlopen. De lijnen staan voor de kaak, tanden en lippen van het dier.

alligator indicator instellen

De alligator indicator is bedacht door Bill Williams in 1995 en is tot op de dag van vandaag een veel gebruikte technische indicator. Bill Williams is een man met humor want naast de alligator indicator heeft hij ook (bescheiden als hij is) de “awesome indicator” bedacht.

Op zo goed als alle platformen heeft de alligator indicator dezelfde kleurstellingen.

 • Blauw staat voor de bek/kaak van het dier.
 • Rood staat voor de tanden.
 • Groen staat voor de lippen

Zoals je kan zien kun je de kleuren maar ook de observatieperiode veranderen. In het begin zal ik je dit niet aanraden. Gebruik de je indicator vaker en weet je wat je doet? Dan kun je de observatieperiode verlengen of verkorten naar behoefte.

Gebruik van de alligator indicator

Voor deze tutorial gebruiken wij het Plus500 platform maar de alligator indicator wordt ondersteunt door bijna alle bekende handelsplatformen. Zo kun je de indicator onder andere gebruiken op Plus500, 24option en Markets. De indicator is ook terug te vinden in Metatrader-4 en op tradingview.com.

De alligator indicator kun je het best gebruiken om te herkennen of een markt trending is of gaat worden. Het merendeel van de tijd zit een markt niet in een trend. De mond van de Alligator is dan gesloten en de markt beweegt zijwaarts.

De mond van de alligator gaat open op het moment dat de drie lijnen van de indicator uit elkaar lopen. In de onderstaande afbeelding kun je zien hoe dit eruitziet.

alligator indicator plus500

Zoals je ziet in deze Plus500 Bitcoin chart zit Bitcoin in een sterke opwaartse trend op het moment dat de bek van de Alligator opengaat. Op het moment dat de bek gesloten is en de alligator slaapt beweegt de prijs minder hard op en neer.

LET OP: De prijs van de markt met een gesloten bek gaat nog steeds naar boven of beneden. De indicator geeft alleen aan of de markt in een trend zit.

De bek van de Alligator kan ook opengaan bij een neerwaartse trend. De trend hoeft dus niet per se omhoog te gaan zoals hier bij Bitcoin het geval is.

De technische indicator wordt dan ook vaak gebruikt om het in en uitstap moment te bepalen van de trader. Als we kijken naar de bovenstaande afbeelding zou een trader nu dus zijn positie kunnen sluiten op basis van de alligator indicator omdat de bek aan het sluiten is.

Tips voor het gebruiken van de alligator indicator

 1. Gebruik de 1D ticker bij het gebruik de van de indicator.

Als je naar de 5 minuten of 10 minuten ticker kijkt krijg je geen goed beeld van de trend. Want 5 minuten maken geen trend. Om betrouwbare informatie te krijgen uit de indicator raden we je aan om de 1D ticker te gebruiken.

 1. Sluit je positie als de candle sticks weer in de bek komt van de alligator.

Ervanuit gaande dat er geen nieuws is of andere factoren die meespelen sluiten traders hun positie vaak als de candle-sticks weer in de bek komen van de alligator. Bij de lippen is nog niet zoveel aan de hand maar kijk uit voor de tanden.

Zoals je in onderstaande chart kunt zien zakt de prijs van Bitcoin en gaat de prijs door de groene lijn (lippen). Daarna bij de tanden (rood) daalt de prijs echt flink en bij de bek (blauw) zit de lijn op zijn dieptepunt.

indicator positie bepalen

Wij hebben alle Plus500 indicatoren voor je in kaart gebracht, waar ze voor dienen, wat je er mee kunt en vooral hoe je ze kunt gebruiken om meer winst te behalen met beleggen. Bekijk de andere indiciatoren door op deze link te klikken.

Wil je gelijk aan de slag met de indicatoren? Maak dan een gratis demo-account aan en start direct met handelen.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0

  DMI indicator simpel uitgelegd

  ATR simpel uitgelegd

  Average True Range indicator (ATR) uitgelegd.