in

Cardano (ADA) de Ethereum killer?

cardano

Wat is Cardano (ADA)?

IOHK is het bedrijf wat de Cardano blockchain heeft bedacht en ontwikkeld. Het bedrijf is opgericht in 2015 en ziet zichzelf als dé uitdager van grote jongens zoals Bitcoin en Ethereum. Op sommige plekken noemen ze Cardano zelfs de “Ethereum Killer”.cardano-logo

Net als bij Ethereum en Dragonchain kunnen er dapps worden gemaakt op de blockchain van Cardona. De cryptocurrency onderscheid zich van de andere cryptocurrencies door alle technische wijzigingen in de code te laten goedkeuren na onderzoek door academisch geleerden. Op deze manier willen ze de hoogste standaard creëren onder de cryptocurrencies.

De oprichters van Cardano zijn Charles Hoskinson en Jeremy Wood. Dit zijn geen onbekende namen in de crypto wereld: Hoskinson is namelijk één van de vroegere oprichters van Ethereum.

Wood was operational manager bij Ethereum en is vervolgens samen met Hoskinson het bedrijf IOHK gestart: een ingenieursbedrijf voor het ontwikkelen van blockchains voor academische instituten, bedrijven en overheden.

De Cardano Foundation en Emurgo zijn ook betrokken bij het project en het team. De foundation zorgt voor samenwerkingen en het aangaan van vennootschappen. Emurgo is gespecialiseerd in de integratie van blockchains in de praktijk bij bedrijven en instellingen.

Hoskinson heeft Cardano opgericht nadat hij constateerde dat de meeste cryptocurrencies hun beloftes niet waar kunnen maken. De focus van het bedrijf en de blockchain ligt voor nu vooral op Japan.

Cardano Blockchain

De werking van de blockchain is gebaseerd op wiskundige theorieën én een academisch onderzoek welke door meerdere academici getoetst is. Onder andere de universiteiten Edinburgh, Connecticut en Athene hebben hier aan bijgedragen.

In plaats van het meest gebruikte Proof-of-Work (onder andere Bitcoin) model gebruikt Cardano een Proof-Of-Stake protocol. Dit betekent onder andere dat de coin niet gemined kan worden. Ook is het POS model van Cardano uniek: Het is het enige POS model met mathematisch bewezen veiligheid.

De naam van de blockchain is vernoemd naar de wiskundige geleerde Gerolamo Cardano, welke meerdere revolutionaire wiskundige theorieën en oplossingen heeft bedacht tijdens de Renaissance.

Werking en doel van Cardano

Het doel van het team achter Cardano is een gebalanceerde blockchain te ontwikkelen welke de voordelen combineert van:

 1. De veilige opslagwaarde van Bitcoin
 2. De lage transactiekosten van Litecoin
 3. De slimme contracten van Ethereum

Met deze combinatie heeft het team ervoor gezorgd dat de blockchain veilig is, schaalbaar qua capaciteit en flexibel inzetbaar.

Actuele koers van de ADA

De Cardano koers is lange tijd stabiel rond de 3 cent gebleven, zelfs nadat de coin op Bittrex was toegevoegd. Pas eind november (2017) heeft de koers sterke stijgingen meegemaakt en is zelfs in de top 10 van Coinmarketcap terechtgekomen.

De huidige prijs van één Cardano is:  $1.34

Gezien de kwaliteit van de blockchain, het team en de ontwikkelingen binnen het project is de kans groot dat de koers in de toekomst verder zal stijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat jullie vinden, is Cardano werkelijk de Ethereum Killer? 😉

ADA Kopen

ADA is bij verschillende grote exchanges te koop. Het hoogste volume zit bij Upbit. Dit is echter een Japanse exchange dus als je Japans net zo goed is als het mijne dan raad ik je aan om ADA te kopen via Binance of Bittrex. Hier kun je de cryptocurrency kopen met Ethereum of Bitcoin. Je zult dus eerst Bitcoins gekocht moeten hebben via BTCdirect of Bitonic om deze vervolgens om te wisselen voor ADA. binance-ripple

Wallet voor ADA tokens

Het team van IOHK hebben een eigen wallet voor ADA gemaakt. De wallet heet Daedalus en is op dit moment beschikbaar voor Windows en MacOS. Andere besturingssystemen staan op de planning, onder andere voor mobiele apparaten.

Het team wil de wallet in de toekomst tevens beschikbaar maken voor andere cryptocurrencies.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  iota

  IOTA cryptocurrency: Anders dan anders

  Stellar lumens xml

  Stellar lumens (XLM)?