in ,

De Bitcoin koers voorspellen met kunstmatige intelligentie

bitcoin koers verwachting

Kunstmatige intelligentie die de Bitcoin koers verwachting voorspelt met een nauwkeurigheid van 99%? Klinkt dat als te mooi om waar te zijn? Een volmondige ja was mijn eerste gedachte. Tot ik deze week op een nieuwe website stuitte die precies dit, beweerde te kunnen en mijn wereld compleet op zijn kop zette.  

Koersverwachting Bitcoin voorspelt met kunstmatige intelligentie

Begin deze week tipte een vriend mij over een website die de koers van Bitcoin zou voorspellen. Cryptomon.io. Hoewel de naam me deed denken aan Digimon. Het slappe aftreksel van Pokemon wat toch vermakelijker was dan je eigenlijk wou toegeven, bleek het toch heel iets anders te zijn.

Cryptomon.io is een website en technische analyse tool die de koers van Bitcoin tot wel 99% nauwkeurig voorspelt. Om precies te zijn op het moment van schrijven:

  • De afgelopen 5 uur: 99,6%
  • De afgelopen 24 uur: 99,1%
  • De afgelopen week : 97,82%
  • De afgelopen maand 98,25%

De tool is dus pretty damn accurate if you ask me.

bitcoin prijs voorspelling

Oke als je nu een kijkje hebt genomen op je mobiel naar de website dan raad ik je aan om achter je pc te gaan zitten want de computerversie is een stuk overzichtelijker.

Met zulke percentages van correctheid voelde het voor mij als een no-brainer om hier iets mee te doen. Maar tegelijkertijd bekroop mij ook de gedachte wie heeft dit gemaakt en wie zegt dat de informatie die ik hier zie waar is?

Een kleine Google sessie leverde verder weinig op. Dit is wat ik kon vinden over Cryptomon.io.

Twitter: https://twitter.com/cryptomon_io

Contact email: cryptomonio@gmail.com

Github pagina: https://github.com/cryptomon-io

Wie zit er dus achter het bedrijf? Ik heb werkelijk waar geen idee. Op de Twitterpagina staat dat ze in California gevestigd zijn maar verder kon ik dan ook echt niks over het bedrijf vinden.

Hoe werkt het?

Cryptomon.io maakt dus gebruik van kunstmatige intelligentie. De gratis tool maakt gebruik van het K-nearest neighbors algoritme(K-NN). Naast de gratis tool die ik de afgelopen dagen heb gebruikt bieden ze ook een premium service aan op basis van een ander algoritme genaamd “Multilayer perception” (MLP). Meer over dit algoritme kun je hier vinden.

Ik had nog niet eerder van een K-nearest neighbors algoritme gehoord maar volgens Wikipedia is dit een vorm van kunstmatige intelligentie die kijkt naar zijn omgevingsfactoren en die op basis hiervan beslissingen neemt. Ik moet eerlijk toegeven dat de wiki pagina mijn pet een beetje te boven ging. Ik ben een belegger/ondernemer en wiskunde was niet mijn beste vak op de middelbare school. Ik raad je dus aan om zelf een kijkje te nemen op de wiki pagina als je er het fijne van wilt weten.

De correctheidspercentages die voorbij kwamen waren echter te verleidelijk om te laten liggen en niks mee te doen.

Kan de tool echt de Bitcoin koers voorspellen?

Er was maar één manier om hier achter te komen en dat is natuurlijk, zelf posities openen en kijken of het klopt. Zo dat is wat ik gedaan heb.

Hoewel ik ooit (in 2014) ben begonnen met beleggen door Bitcoin handel ik de laatste jaren voornamelijk in forex/cfds via 24option icm met metatrader. Hoewel 24option ook handel in cryptocurrencies aanbied maak ik voor cryptocurrencies vaak een uitzondering. Zeker als ik nieuwe theorieën/methodes test.

Waarom?

  • Veel cryptocurrencies hou ik langer vast dan enkele dagen.
  • Lang niet alle cryptocurrencies zijn beschikbaar bij cfd/optie brokers
  • Ik ben zelf ook een groot Bitcoin maar voornamelijk blockchain believer.

Om te testen of de Bitcoin koers en prijs dus echt voorspelt kan worden door kunstmatige intelligentie zoals cryptomon.io beweert, maak ik gebruik van Bitmex.com.

Bitmex

Bitmex

Bitmex is een online handelsplatform voor onder andere Bitcoin waar je de mogelijkheid hebt om te handelen met een hefboom van maximaal 1:100. Dit houd in dat je met 1 Bitcoin dus een positie kan openen van 100 Bitcoin.

Op deze manier lopen de winsten snel op maar het kan ook verkeerd gaan natuurlijk. Zo heeft Bitmex ook een ingebouwde chat/trol box die elke paar minuten de grootste “REKT” posities verteld. Dit zijn geliquideerde posities die gestopt zijn door Bitmex omdat de eigenaar niet meer voldoende Bitcoin/liquiditeit op zijn rekening had staan.

Mocht je ooit balen omdat je wat verliest hebt gemaakt dan raad ik je aan hier een kijkje te nemen. Het biedt perspectief trust me.

Bitmex is absoluut geen beginners platform en heeft een ingewikkelde interface die wat tijd kost om onder de knie te krijgen. Als beginner raad ik je aan om te beginnen met een demo account bij 24option. Wil je echt zelf crypto bezitten dan kan ik Bitonic van harte aanraden voor het kopen van bitcoin en Binance en Bitfinex voor het verhandelen van Bitcoins en andere cryptocurrency.

Maar ik dwaal af…

Waarom gebruik ik Bitmex om te testen of cryptomon.io de Bitcoin prijs echt kan voorspellen?

Omdat ik bij Bitmex al een hefboom positie kan openen met bitcoins t.w.v. 30 euro. Waarom zo weinig? Als de methode niet werkt heb ik slechts 30 euro verloren en met een hefboom van 1:25 kan ik een positie openen t.w.v 25 euro.

Hoewel 24 option een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker werkt kun je hier geen Bitcoin positie openen met slechts 30 euro. Wat het voor het testen van een nieuwe methode doet afvallen.

De 38 euro cryptomon.io test

Ik begon de test dus met 0,0069 bitcoins t.w.v 38 euro op het moment van schrijven. Dit was nog een kliekje wat ik op mijn Bitmex account had staan.

Volgens de Cryptomon.io had Bitcoin net zijn laagste punt bereikt en zou de prijs in de uren hierna weer gaan stijgen. Ik opende mijn positie en zetten de “take profit limit” 150 usd hoger. Dit was nog 50 usd onder de prijs die Bitcoin volgens cryptomon.io zou gaan bereiken.

test cryptomon

Ik zette natuurlijk ook een stoplimit op -25% van mijn openingspositie. Normaal zet ik deze lager op 5-10% maar de 38 euro had ik eigenlijk toch al als verloren beschouwd, dus deze werd geofferd voor de wetenschap.

Dezelfde avond nog kreeg ik een notificatie van Bitmex dat mijn positie gesloten was op de “take profit limit” mijn 38 euro was bijna 50 euro geworden en ik had net geen 30% winst gepakt met mijn positie.

De tweede dag:

“Één zwalum maakt nog geen zomer”, dus de volgende dag nam ik weer precies dezelfde stappen. Nu verwachte cryptomon.io dat de prijs omlaag ging. Ik zette weer mijn stop limit, take profit limit en weer sloot ik de dag af met 25% winst.

De tweede dag schommelde de koers ook een tijdje onder mijn instapmoment. Cryptomon had echter aangegeven dan de koers naar beneden zou gaan. Dit is dus uiteindelijk wel gebeurt want 25% winst maar het duurde dit keer wel langer dan Cryptomon.io verwachte.

De toekomst

Dit waren mijn eerste twee dagen met behulp van cryptomon.io. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn “38 euro test”. Op het moment van schrijven zitten we op 65 euro totaal. Eind deze week zal ik een update plaatsen of mijn “38 euro investering” er nog is en zo ja wat die momenteel waard is.

Mocht het door blijven stijgen dan ga ik Cryptomon misschien ook gebruiken voor het vergroten van mijn normale portfolio maar het zal zich eerst verder moeten bewijze.

Mijn huidige positie op Bitmex (14-11-2017 – 22:17)

Let op: Bitmex prijzen liggen gemiddeld 50 usd hoger dan Bitfinex.

Stop limit: 6700 usd

Huidige prijs: 6641.5 usd

Take profit limit: 6460 usd

(wish me luck ?)

Update!

De zeven dagen zitten erop en ik heb een week lang gehandeld op de voorspellingen van cryptomon. Zoals jullie weten begon de week goed en had ik de eerste twee dagen 30% profit per dag. Mijn initiële investering was 38 en na twee dagen was dit 68 geworden op het hoogste punt.

Ja je leest het goed “het hoogste punt” in de dagen die volgde gaf cryptomon elke dag aan dat ik bitcoin moest shorten met mijn Bitmex account. Dit volgende twee dagen werden op beide dagen mijn stop-limits getriggerd. Mijn investering was op dag vier teruggezakt naar 44 euro.

Nog steeds meer satoshi dan waarmee ik begon, maar toch een stuk lager dan de 68 euro die ik op het hoogste punt had.

Persoonlijk verwacht ik dat Bitcoin blijft stijgen tot de jaarwisseling en misschien zelfs even gaat spelen met de 10.000 usd in december. Om het advies te volgen van Cryptomon en wel short te gaan voelde eigenlijk niet juist.

De 5e dag was het dan ook even tegenvallen toen CM me weer adviseerde om short te gaan. De stop-loss werd weer aangetikt en dit keer daalde mijn investering van 44 euro naar een luttele 30 euro. We waren dus onder het begin bedrag aangekomen :(.

De 6e dag waren CM en ik het (gelukkig) eindelijk eens en gingen we “long” op Bitcoin. Mijn long positie van 7800 naar 7950 zorgde weer voor een positief resultaat en met een bedrag van 42 euro sluiten we de week af. Hoewel het bedrag iets hoger is als toen ik begon heb ik nu nagenoeg evenveel Satoshi als aan het begin van de week.

Door de stijgende prijs van Bitcoin was mijn investering sowieso in waarde gestegen.

Conclusie

Ondanks dat Cryptomon erg hoge correctheidspercentages aangeeft raad ik niet aan blind de voorspelling van Cryptomon te volgen. De Bitcoin prijs is erg afhankelijk van veel verschillende factoren zoals nieuws, miners, forks en noem het allemaal maar op.

Kunstmatige intelligentie is natuurlijk een vorm van intelligentie die zich in een snel tempo doorontwikkeld. Ik ga Cryptomon dus zeker in de gaten blijven houden en naast de technische indicatoren die ik graag gebruik zoals de Bollinger Bands, zal ik Cryptomon meenemen in mijn lijst met tools voor technische analyse. Want hoe meer data CM verzameld hoe betrouwbaarder de software wordt.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Loading…

0
Bollinger bands plaatje

Bollinger bands indicator uitgelegd

trading-seminars

Trading Seminars in WTC Amsterdam