in ,

De Drie Beste Wiet Aandelen van 2018

Beste wiet aandelen

De Drie Beste Wiet Aandelen van 2018

Nu de cryptomarkt lijkt af te koelen zijn veel investeerders op zoek naar “the nex big thing”. Veel beleggers (waaronder ikzelf) zien grote kansen voor de wiet industrie en wiet aandelen. Door de extra media-aandacht wordt beleggen in wiet steeds populairder.

Afgelopen jaar hebben verschillende Amerikaanse staten waaronder California wiet gelegaliseerd. Wiet was al in meerdere staten toegestaan voor medische doeleinden maar nu ook steeds meer  voor recreatief gebruik.

Verschillende (medische) bedrijven gericht op cannabis zijn afgelopen jaar flink in waarde gestegen. Door de soepelere regelgeving kunnen ze zich nu 100% legaal bezighouden met onderzoek en het maken van medicijnen op basis van cannabis.

Snel groeiende markt

Een mooi voorbeeld van de successen in de wiet aandelen is het bedrijf Canophy growth. Canophy growth is één van de grootste kweek bedrijven voor medicinale cannabis ter wereld. Hun aandeel ging in juni 2017 voor 6,81 usd over de toonbank en staat op dit moment op 37,73 usd. Een groei van maar liefst 554.04%.

Zelf denk ik dat er nog veel groeipotentie in de markt zit. Elke maand zijn er nieuwe cannabis bedrijfjes en dit is een helemaal nieuwe markt die nu in een rap tempo wordt opgebouwd. Zelf denken we aan de vooravond te staan van een echte “cannabis-revolutie”.

Een aantal belangrijke feiten over de cannabis industrie:

 • In 2017 werd er in Amerika alleen al voor bijna 10 miljard dollar omgezet in cannabis.
 • In 2017 groeide de cannabis markt 33%
 • Canada gaat wiet legaliseren in 2018 (Het streven is juli 2018 maar sommige politicus vragen om meer tijd om de wetten goed vorm te geven)
 • Vanaf januari 2018 is de wietverkoop voor recreatieve doeleinden van start gegaan in de staat Californië. De verwachting is dat Californië alleen al voor 5 miljard extra wiet gerelateerde omzet gaat zorgen in 2019.

Kansen voor wietaandelen

Wiet is nog lang niet in alle staten toegestaan in Amerika maar de business is nu al booming. Veel grote cannabis bedrijven zitten in Canada maar distribueren naar Amerika. Als wiet gelegaliseerd wordt in Canada kan dit deze bedrijven erg snel verder laten groeien.

In de volgende afbeelding zie je in welke staten van Amerika nu cannabis is toegestaan en waar (nog) niet.

De wiet industrie in Noord-Amerika is dus een enorme groeimarkt. Maar ook in de rest van de wereld zien steeds meer landen de voordelen van legalisering en worden steeds toleranter. Dit heeft weer een positieve werking op de wiet aandelen. 

In Nederland wordt wiet bijvoorbeeld steeds normaler. Dokters schrijven het vaker voor, er wordt meer onderzoek gedaan en de cbd olie ligt zelfs al bij de kruitvat. En als het bij de Kruitvat ligt dan weet je dat de acceptatie echt in volle gang is ?

De beste wietaandelen van 2018

Niet alle bedrijven die zich richten op de groeiende cannabismarkt hebben cannabis of weed in hun naam. Daarom hebben wij een ultieme top drie gemaakt met de belangrijkste wiet gerelateerde bedrijven om in de gaten te houden in 2018.

Al deze aandelen zullen waarschijnlijk sterk reageren op nieuws over regulaties of ander cannabis gereguleerd nieuws. Zo zal een definitieve datum voor legalisatie van recreatieve cannabis in Canada waarschijnlijk voor een flinke waardestijging zorgen.

 1. Canpohy Growthcanopy-growth-cannabis

Canpohy Growth was de absolute winnaar van 2017 onder de wiet aandelen en groeide maar liefst 554,04% vanaf juni 2017. Het van oorsprong Canadese bedrijf richt zich op de productie en distributie van medische cannabis. Het is één van de eerste bedrijven die op grote schaal cannabis exporteert (naar Amerika). Canpohy Growth. is geregistreerd bij de Toronto Stock Exchange en de afkorting is hier (hoe toepasselijk ook) WEED.

Als Canada in 2018 cannabis gaat legaliseren voor recreatief gebruik dan heeft Canpohy Growth er ineens een gigantische afzet markt bij en is het ook nog eens een thuiswedstrijd. Als de kogel door de kerk is raad ik je dus aan om klaar te zitten ?

Andere belangrijke data ’s voor Canpohy Growth Corp in de nabije toekomst zijn:

22-2-2018 Bekendmaking kwartaalcijfers

26-6-2018 Bekendmaking kwartaalcijfers

Het bekend maken van kwartaalcijfers heeft vaak grote gevolgen voor de aandelenprijs. Als de cijfers goed zijn zie je dit vaak terug in het aandeel maar andersom natuurlijk ook.

Canophy Growth is nog op weinig plekken beschikbaar maar je kunt deze verhandelen Binck.nl één van de betere brokers.

 1. MedReleafmedreleaf

MedReleaf is na Canophy Growth de grootste product van medische cannabis in Canada. Net als Canophy Growth zal ook medReleaf flink profiteren van legalisatie in het thuisland. Medleaf is in juli 2017 op de beurs gekomen en de aandelen zijn in 2017 van 7,40 usd naar 29.94 gestegen. Momenteel zit Medleaf rond de 24 usd.

MedReleaf is in 2017 80% meer gaan produceren dan in het voorgaande jaar. Dit laat zien dat ze snel kunnen opschalen. Een eigenschap die erg belangrijk is in een markt die zo snel groeit als de cannabis markt. Ik verwacht dat 2018 een jaar gaat zijn waarin de vraag het aanbod gaat overschaduwen. Een bedrijf als MedReleaf wat snel kan schakelen en zijn productiekosten laag kan houden verdient het dan ook om in de gaten gehouden te worden.

MedReleaf is net als de wiet aandelen van Canophy Growth te verhandelen via Binck.nl

 1. Aurora Cannabisaurora cannabis aandelen

Aurora Cannabis is de Canadese hekkensluiter en de laatste in de  top 3 van grootste Canadese cannabis producenten. Het bedrijf is daarnaast ook één van de gevaarlijkste en mijn persoonlijke favoriet. Het bedrijf verkoopt nog niet zoveel als de bovenstaande twee maar de verwachting is dat de omzet met 307% gaat groeien in 2018.

Daarnaast is Aurora Cannabis druk bezig met de capaciteit te vergroten en openen ze naar verwachting halverwege 2018 één gigantisch nieuw pand. De huidige capaciteit voor het groeien van wiet is bij Aurora is bijna tienduizend vierkante meters. Met de nieuwe faciliteiten stijgt dit naar ongeveer vijfenzeventigduizend vierkante meter, een gigantische groei dus. De kans is groot dat de opening van de nieuwe kweekruimte samenvalt met een legalisering van recreatieve cannabis in Canada.

Naast de huidige groeiverwachting heeft Aurora Cannabis onlangs nog een overname in gang proberen te zetten door een bod te doen op Cannimed Therapeutics. Aurora bezit al 38% van de aandelen in dit bedrijf en Cannimed probeert een overname tegen te houden. Maar veel investeerders van Cannimed zien het wel zitten dus het wordt nog spannend.

Als Cannimed in de handen komt van Aurora Cannabis dan is Aurora in één klap Medleaf voorbij en zit Aurora in de race voor de eerste plaats als grootste cannabisbedrijf van Canada.

Aurora zou dus nog wel eens voor heel wat verassingen kunnen zorgen in 2018.

Aurora is net als Medleaf en canophy Growth als te verhandelen via Binck.

Waarom komen bijna alle grote medische cannabis bedrijven uit Canada?

canada wiet

In Canada wordt de wietteelt voor medisch gebruik al toegestaan en gereguleerd door de overheid sinds 2001. Canadese bedrijven gespecialiseerd in de cannabis industrie hebben dus een grote voorsprong op Amerikaanse bedrijven die nu pas sinds 1-2 jaar legaal zaken kunnen doen.

Canada wil een leidende rol gaan spelen op het wereldwijde toneel als het aankomt op cannabis en de politiek werkt goed mee op dit voor elkaar te krijgen. Grote bedrijven zoals Aurora Cannabis distribueren ook al naar Europese landen zoals bijvoorbeeld Duitsland.

Als Canada wiet als export product in de wereldmarkt kan zetten gaat ze dit erg veel extra inkomsten en belasting opleveren. De verwachting is dat de cannabis industrie in 2021 alleen in Canada zelf al tussen de 2,3 en 4,5 miljard gaat opleveren. Dan praten we dus nog niet eens over export.

Cannabis aandelen zijn een groeimarkt

De cannabis industrie staat dus aan de vooravond van een ware revolutie. Nu wordt er nog voornamelijk zaken gedaan in Noord-Amerika en Canada. Als Canada dit jaar wiet reguleert voor recreatief gebruik zullen andere landen zich snel gaan aansluiten is mijn verwachting.

De bovenstaande bedrijven bestaan dan al meerdere jaren en hebben de infrastructuur om nog veel groter te worden als de vraag vanuit de hele wereld gaat toenemen.

Ik raad je dus aan om de Cannabis markt in de gaten te houden in 2018 en kansen te pakken als je ze ziet.

Want kansen gaan zich zeker voordoen in 2018, en zeker bij de wiet aandelen.

]

Disclaimer: Dit artikel is geen beleggingsadvies en is louter mijn persoonlijke mening. Iedereen mag met deze informatie doen wat hij/zij graag wilt.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  bittrex-homepage

  Bittrex stappenplan & uitleg

  elon tweets money

  Ik Ben er Weer & Waarom ik Van Elon Musk Hou♥