in

Monero (XMR) de anonieme cryptocurrency

Monero anoniem

Wat is Monero (XMR)?

Monero Net als andere crypto is de Monero cryptomunt (XMR) een digitale valuta op basis van de blockchain technologie. Monero is uniek in zijn soort: De cryptovaluta geeft gebruikers namelijk 100% financiële privacy. Transacties worden onherleidbaar in de blockchain opgenomen, wat vergelijkbaar is met het nieuwe protocol van Verge​.

Als er een betaling wordt gedaan via de Monero blockchain worden er geen gegevens van de ontvanger, verzender en transactie vermeld. Op deze manier is het mogelijk om geheel privé betalingen te verrichten. De meeste andere cryptocurrency zoals Bitcoin hebben een publieke blockchain waarin gegevens van een transactie openlijk zijn in te zien.

Op deze manier is het voor een kenner dus mogelijk om aan de hand van bijvoorbeeld een wallet adres te achterhalen wie de verzender en/of ontvanger in een bepaalde transactie is en om welke waarde het gaat.

De blockchain van XMR is zo gemaakt dat deze informatie niet voor derden is te achterhalen. Ze gebruiken de “Ring Signatures” techniek: Een methode om encryptiesleutels van gebruikers door elkaar te halen. Op deze manier zijn transacties niet meer te herleiden.

Minen via de browser

coinhiveEen unieke eigenschap aan de cryptocurrency is dat website eigenaren de cryptomunt via media (websites, apps, games) kunnen minen met JavaScript. De processor van de website of app gebruiker wordt dan gebruikt om Monero te minen voor de website eigenaar. Een trend die in 2017 op meerdere grote websites opdook.

Zo was Thepiratebay één van de eerste sites die hiermee experimenteerde. Ze hadden de javascript miner van Coinhive.com geïntegreerd in de website. Iedereen met een website kan deze miner dus op zijn/haar website plaatsen.

Het nadeel is alleen dat je computer opstijgt zodra je begint te minen (kost veel energie en vraagt veel van je computer). Een ander nadeel is dat de kosten van het minen vaak niet opwegen tegen de stroomkosten met een standaard computer.

Actuele koers Monero

Al sinds de start heeft Monero een prominente positie afgedwongen in de crypto wereld. De munt kan 100% privacy garanderen en heeft daarmee een goede fundering voor een stabiele en hoge koers waarde. Op het Dark Net wint de cryptomunt terrein over Bitcoin en wordt steeds populairder voor illegale aankopen.

De huidige prijs van één Monero is   $206.29

Een technisch aspect wat voor een sterke prijsstijging zorgt is dat de Monero blockchain heel erg goed is op te schalen: Wanneer XMR actiever gebruikt wordt is het makkelijk de capaciteit uit te breiden.

Welke wallet voor Monero (XMR)?

Ondanks de populariteit van XMR is de keuze in wallets helaas nog beperkt. We raden je de volgende twee wallets aan:

MyMonero

MyMonero is een online web wallet voor XMR. Dit platform is opgericht door de hoofdprogrammeur van Monero zelf: Riccardo Spagni. Aanmelden is zo gedaan en je wallet is direct klaar voor gebruik.

Desktop wallet voor Monero

Monero zelf heeft voor Windows (32- en 64-bit), Mac OSX en Linux desktop wallets uitgebracht welke je gratis kan downloaden via de officiële website van Monero.

Offline wallet
Je kunt ook een offline Monero Wallet maken via Monero adress. Ik raad je wel aan je goed in te lezen voordat je dit gaat gebruiken. Zodat je weet hoe je kunt storten en opnemen.

Natuurlijk kun je ook je Monero op een exchange laten staan. Dit is wel op eigen risico omdat je de beveiliging in handen legt van een bedrijf. Vaak gaat het goed maar het kan ook mis gaan zoals bij Mtgox. 

Monero kopen

De cryptomunt kan gekocht worden op grote exchanges zoals Binance & Bittrex. In Nederland is de munt te koop bij Litebit.eu Hier kun je XMR kopen en naar je eigen wallet sturen of op Litebit laten staan. Een andere manier om de munt te kopen is door eerst Bitcoin of Ether te kopen bij BTCdirect of Bitonic en dit vervolgens om te wisselen voor Monero op een exchange zoals Binance.

Wil je wel profiteren van de koerstijging of daling van XMR, maar niet investeren in de munt zelf? Dan is de handel in CFD’s misschien wat voor jou. Crypto500 is niet het meest high-tech platform maar het werkt en is één van de weinige platforms die Monero momenteel op de lijst heeft.

What do you think?

Written by ContentKanon

Hallo daar,
Mijn naam is het ContentKanon. Mijn doel is om zo veel mogelijk waardevolle content op de website van Het Beursspel te knallen. Lijkt het jou ook leuk om te knallen voor het beursspel? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Loading…

  0
  bitcoin cash

  Is Bitcoin Cash een scam?

  Beleggen zonder investeren

  Beleggen zonder geld