in ,

Waarom je te laat bent om Bitcoins te kopen en waarom dat niet erg is.

Te laat om bitcoin te kopen?

Op 15 augustus 2010 was Bitcoin precies 0,15 cent waard, op 9 februari 2011 brak Bitcoin door de 1 dollar grens heen. Op het moment van schrijven is één enkele Bitcoin 4352,1 dollar waard. Dit is een prijsstijging 29.014% procent ten opzichte van 15 augustus 2010 en een stijging van 4.352% ten opzichte van 9 februari 2011. Niet slecht toch?

(Bitcoin zit nu boven de 6.000 dollar en de actuele prijs kun je hier vinden).John-mcafee-bitcoin

De grote vraag nu waar gaat de prijs van Bitcoin nu heen? John McAfee die zelf geïnvesteerd heeft in Bitcoin verwacht een prijs van 500.000 dollar binnen drie jaar. Maarja John McAfee zegt ook zijn geslachtsdeel te gaan opeten als dit niet gebeurt. Andere investeerders verwachten dat Bitcoin rond de 10.000 dollar zit aan het eind van 2017. Wat John McAfee zegt trek ik me persoonlijk dus niet zoveel van aan en ik raad jou aan hetzelfde te doen.

De hype rondom Bitcoin is mega momenteel en de huidige koers heeft zeker nog potentie. Misschien dat er eerst een kleine correctie komt maar cryptocurrency zoals Bitcoin zijn here to stay. Maar laten we realistisch zijn, Bitcoin op 8.000 dollar is momenteel een prijsstijging van “slechts” 15%.

Stel, je slaat je spaarvarken kapot en haalt je laatste 500 euro spaargeld tussen de scherven vandaan om hier Bitcoins van te kopen. Aan het eind van 2017 kun je je vriendin/vriend trakteren op een avondje ordinair wokken maar dit is zo ongeveer het enige wat je met de 75 euro winst kan doen.

Het slechte nieuws

Het is niet mijn bedoeling om de brenger van slecht nieuws te zijn en beleggen in Bitcoin kan ook zeker nog een leuk rendement opleveren maar laten we eerlijk met elkaar zijn. De grootste stijging van Bitcoin ligt in het verleden. Als Bitcoin dezelfde prijsstijging zou doormaken die het vanaf 15 augustus 2010 heeft doorgemaakt (29.014%) dan zou de prijs van één Bitcoin 126.271.829,4 zijn. Ik ben echt een Bitcoin believer maar honderd miljoen voor één enkele Bitcoin zie ik persoonlijk niet gebeuren.

Er is ook goed nieuws!

lambo-bitcoin

Je hebt de Bitcoin boot gemist, maar dit is niet erg. Elke dag vertrekken er nieuwe boten naar het beloofde land van Lambo’s, strippers en bergen met geld (ja dit zijn de dromen van de gemiddelde cryptohandelaar).

Vandaag zal ik je twee van deze boten laten zien en ik zal je ook vertellen hoe je aan boort kan stappen.

 

De eerste boot: handelen in alternatieve cryptocurrencies (alts)

Een kijkje op bitcointalk.org laat snel zien dat er bijna elke dag wel een nieuwe coin bijkomt die de “next big thing” belooft te zijn. Alternatieve cryptocurrency worden ook wel “alts” genoemd. Dit zijn digitale munten die met hun USP net iets afwijken van Bitcoin.

(USP = Unique Selling Point).

Als je gaat investeren in een Alts is het belangrijk om research te doen. Je wordt tegenwoordig op Facebook kapot gespamed met reclame van nieuwe coins en ICO’s. Kijk dan verder dan de Facebook comment sectie en doe goede research.

Dit is hoe ik mijn research doe:

Vaak zie ik een nieuwe coin voorbijkomen op Twitter of in een Facebookgroep.

De eerste stap..

De website van de cryptocurrency zelf.

  • Wat zijn de USP’s (Unique selling points/wat maakt de coin uniek)
  • Zijn er al andere coins dit aanbieden?
  • Hoe creëert deze coin waarde voor (dagelijks) gebruik?
  • Is er een pre-mine (hoeveel coins hebben de ontwikkelaars achter gehouden)?
  • Wie zit er achter de coin en zijn deze mensen betrouwbaar (inschatting)?

De tweede stap

Bitcointalk.org threat doorspitten om te kijken wat ze precies van plan zijn met de coin en hoelang ze al bestaan.

De derde stap

Twitter search om te kijken wat de publieke opinie is over de coin. Dit betekend niet “doen wat de meeste mensen zeggen” maar het is wel belangrijk om te weten hoe over de digitale munt gedacht wordt.

shitcoin-kopen

Vierde stap: Investeer een (klein) deel van je vermogen/geld in de Altcoin. Ga nooit All-in. Ik kan je natuurlijk niet in je portemonnee kijken. Maar stop echt Maximaal 20% in één coin en handel sowieso niet met geld wat je niet kan missen natuurlijk.

Ik weet dat ik één van de laatste ben die je dit advies mag geven omdat ik al mijn spaargeld in Bitcoin heb gestopt in 2013 en mij dit geen windeieren heeft gelegd maar geloof me, toen de eerste shitcoins / altcoins kwamen die hun belofte niet waarmaakte heb ook ik mijn lesjes wel geleerd ;).

Waarschuwing: Dagelijks komen er nieuwsberichten voorbij van mensen die rijk zijn geworden met Bitcoin. Hierdoor willen veel mensen de “nieuw Bitcoin” ontdekken en kopen. Bij het uitkiezen van een nieuwe coin om in te investeren laat je niet verblinden door gouden bergen maar probeer de digitale munt op zijn daadwerkelijke waarde te schatten.

Goede plek om Bitcoins te kopen die je vervolgens weer kunt omwisselen voor altcoins zijn btcdirect.eu of bitonic.nl
Direct altcoins kopen met ideal: Litebit
Goede exchanges om altscoins te kopen met je bitcoins (grootste keuze): Binance, Bittrex.com, Kucoin.eu

Disclaimer handelen in altcoins!

Bij de research van een nieuwe coin komt een grote (ordinaire) hoeveelheid werk kijken. Urenlang research werk is niet ongebruikelijk als je goede research wil doen.

Het merendeel van de mensen verliest geld met beleggen en ja ook met de handel in cryptocurrency. Door de populariteit van digitale munten is een grote hoeveelheid mensen geïnteresseerd geraakt in cryptocurrency en beleggen.

Veel van deze mensen zijn echter niet bereidt om de research te doen of zijn van nature geen beleggers/ondernemers. Ze proberen risico’s te vermijden of vragen constant naar bevestiging van derden. Zorg dat jij niet één van deze mensen bent en doe de research en doe het werk, wees niet bang om te investeren in jezelf.

Ben je niet bereid om het werk te doen? Wees dan eerlijk met jezelf en ga niet zelf handelen. Blijf weg van de handel in Alts of maak een account bij Etoro en laat je account 1 op 1 trade posities overnemen van andere handelaren (die winst maken).

Om Hef te citeren “Luie mannen blijven broke

Cryptoboot twee en mijn persoonlijke favoriet: Margin Trading

Ik ben begonnen met de handel in Bitcoins en andere digitale munten maar ben sinds begin 2017 overgestapt op Margin trading. Ik handel dus nog steeds in Bitcoins en andere digitale munten maar ben geen dagen meer bezig met research doen naar de ene coin die nog x1000 kan gaan.

Bitcoin-naar-de-maan

Wat me opviel was dat er gewoon teveel “slechte” coins bijkwamen die alleen gestart zijn om geld te verdienen over de rug van de mensen die deze munten kopen. Deze munten hebben dus als doel om jouw geld af te troggelen.

Het koste me dus dagelijks veel meer tijd om het kaf van het koren te scheiden en het uitzoeken van digitale munten die wel potentie hadden werd steeds tijdrovender. Tijd die ik simpelweg niet had/heb want naast het traden met Bitcoin heb ik ook een eigen webshop die explosief gegroeid is dit jaar.

 

Ik besloot dus om mij specifiek te richten op Bitcoin, Dash en Ether(eum). Drie zwaargewichten in de cryptowereld. Ik focus me dus alleen op deze drie coins en dan voornamelijk op Bitcoin. Ik lees dan ook echt alles van deze digitale munten.

In het begin kost het wat instelwerk maar tegenwoordig kost het me dagelijks nauwelijks nog tijd om de ontwikkelingen bij te houden door het gebruik van goed ingestelde social media accounts. Ik volg de juiste kanalen op twitter, krijg pushmeldingen als er een belangrijke nieuwssite “breaking” news bekend maakt. Op deze manier ben ik altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent mijn drie munten.

Tuurlijk kost het bijhouden van de ontwikkelingen bij deze munten tijd. Het kost me echter een stuk minder tijd dan het bijhouden van alle digitale munten die er dagelijks bijkomen en of deze betrouwbaar zijn.

Zoals ik je in het begin heb verteld gaan deze coins niet meer 30.000% stijgen. Om dezelfde winst te behalen op munten als Bitcoin en Ether moet je dus over heel veel geld beschikken.

Wat je kunt doen als je geen ton op de bank hebt?

Dan kun je gebruik maken van een hefboom tijdens het handelen. Dit werkt als volgt.

Stel je hebt 1000 euro. Je opent een hefboompositie met 200 euro. De ingestelde hefboom is 1:30 (tot 150% is mogelijk). Jouw 200 euro is dan 6000 euro waard. Als de prijs dan 10% omhoog gaat heb je 600 euro winst. Terwijl dit met 200 euro zonder hefboom slechts 20 euro was geweest.

Afbeeldingsresultaat voor 80 20 rule

Gaat de prijs 10% omlaag dan ben je ook 600 euro kwijt. Je kunt snel geld verdienen met margin traden maar verliezen kan natuurlijk ook.

Doorgaans verliest 80% van alle beleggers geld. Dit geld verdwijnt in de zakken van de 20% beleggers die wel geld verdienen. Dit is met de handel in altcoins zo maar ook met handelen met hefboom. Wil jij bij de 20% beleggers horen die wel winst maken? Dan is dit een kwestie van veel leren, lezen en oefenen.

Margin trading zoals hefboom handel ook wel wordt genoemd kan extreem lucratrief zijn. Ik kan je niet alle ins en outs leren in één artikel maar ik wil je wel helpen als beginnende margin trader mocht je enthousiast zijn.

Wil je beginnen met het handelen met een hefboom dan raad ik je aan sowieso de volgende gouden regels in acht te nemen.

Regel 1: Stel altijd een stop-limit of stop-loss in

Gerelateerde afbeelding

Je wilt winst maken en met margin-traden kan de winst snel oplopen. Om te voorkomen dat het verlies oploopt is het van essentieel belang dat je posities die de verkeerde kant opgaan snel sluit (met een klein beetje verlies).

Dus je maakt voor je de positie opent een marktanalyse en zet in op stijgen of dalen (short/long). Met een stop-limit kun je dan instellen dat de positie bijvoorbeeld automatisch sluit als de koers 5% de verkeerde kant opgaat.

Zet je stop-limit niet zo dicht bij je huidige positie dat die sowieso aangeraakt/geliquideerd gaat worden maar hou rekening met de schommelingen in de markt.

Als je positie in de groene cijfers komt en je staat bijvoorbeeld op 10% in de plus dan wil je natuurlijk niet meer een verlies pakken op het moment dat de prijs weer onder jou koopprijs komt. Je stelt dan een stop-loss in. Als je een stop-loss instelt op -5% dan sluit hij automatisch de positie als de prijs weer 5% daalt ten opzichte van de hoogste huidige prijs.

Regel 2: Neem nooit een positie in om maar een positie in te nemen

Open nooit een positie omdat de sterren goed staan of omdat je die dag wat extra wilt verdienen. Open alleen een positie als jij een idee hebt waar de markt heen kan gaan. Zelf kom ik ook wel eens in de verleiding op een positie te openen zonder duidelijke aanwijzingen maar ik moet van mezelf altijd de volgende vragen beantwoorden:

  1. Wat is het actuele nieuws over ………? (Twitter, nieuwswebsites en vooraanstaande personen in de community.)
  2. Hoe ziet de markt eruit door het oog van technische analyse? (Bijvoorbeeld adx/dmi, alligator indicator en de Bollinger band.)
  3. Wat zegt mijn onderbuik gevoel?

Regel 3: Ga niet FOMO

Afbeeldingsresultaat voor fomo

FOMO is een afkorting voor “Fear Of Missing Out” en betekend dus dat je bang bent om buiten de boot te vallen. De angst om buiten de boot te vallen is een gevaarlijke emotie. Veel traders gaan de fout in door een positie te openen in een stijgende markt die op het hoogste punt is of maken overhaaste beslissingen en vergeten de vragen van regel 2.

Wees je er van bewust dat er elke dag kansen voorbij komen en dat dit niet de laatste gaat zijn. Zeker met Margin trading heb je elke dag de mogelijkheid om veel geld te verdienen.

Kun je niet wachten om te beginnen?

beleggers-training

Dat snap ik helemaal en het is goed dat je gemotiveerd bent. Zelf ben ik 7 jaar geleden begonnen te beleggen met een demo-account via Plus500. Hier kun je zelfstandig aan de slag met het beleggen in CFD’s van  onder andere Bitcoins, valuta of grondstoffen.

 

Tegenwoordig heb je een stuk meer aanbieders voor margin traden en hoewel Plus500 nog een prima optie is, raad ik iedereen die een vliegende start wil maken aan om eens te kijken bij 24option.

Bij 24option krijg je een eigen Nederlandse accountmanager die je altijd kunt bellen en met je meedenkt. Daarnaast heb je de mogelijkheden uitgebreide beleggingscursussen te volgen via hun platform en geven ze webinars over hoe je succesvol kunt beginnen met beleggen.

Dus kickstart je beleggers carriére en maak een gratis demo-account aan bij 24options.

Andere links die intressant zijn voor mensen die willen beginnen met het handelen in cryptocurrency:

Coinmarketcap.com   (Een lijst met alle cryptocurrency die er zijn en de huidige ranking)

Bitcoinwisdom.com (Voor het nauwkeurig volgen van de bitcoinkoers met indicatoren)

Litebit.eu (direct kopen van altcoins)

Bitonic.nl (direct en goedkoop Bitcoins kopen met ideal)

Ledget Wallets (Hardware wallets om je Bitcoin veilig te bewaren)

Bitmex.com (Margin-traden met Bitcoins)

Tradingview.com (Voor het bekijken en delen van technische analyses met andere traders + gezellige chatbox)

Facebook groep: Crypto margin traders (Mijn vandaag gelanceerde Facebook groep)

Facebook groep: CryptocurrencyNederland (grootste Nederlandse cryptogroep)

Heb je nog een andere link die intressant kan zijn voor beginnende crypto beleggers? Stuur me dan even een berichtje op nander@beursspel.org en ik zal de link toevoegen als deze van meerwaarde is 🙂

 

 

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Loading…

0
risk-reward-ratio

Risk-reward ratio uitgelegd voor beleggers

Bollinger bands plaatje

Bollinger bands indicator uitgelegd