in

Winst en verlies bij handel in CFD’s op Plus500

In dit artikel wordt duidelijkheid verschaft over wanneer je nu winst  of verlies maakt bij het handelen in CFD’s via Plus500 en hoe dit berekend wordt. Om ervoor te zorgen dat je alles begrijpt wat hier behandeld wordt, raden wij aan eerst de pagina over de hefboomstructuur op deze website te lezen.

Het saldo is normaal gesproken opgebouwd uit verschillende compartimenten. Allereerst maakt het beschikbare saldo (Balance) onderdeel uit van je overkoepelende saldo. Dit beslaat het gedeelte van jouw saldo dat je kunt besteden aan beleggen. Het betreft al jouw geld dat nog beschikbaar is voor investeringen, van het hefboomeffect kan dus nog gebruikgemaakt worden.

Het tweede onderdeel is het Profit and Loss (P&L) of het Winst en/of Verlies-gedeelte. Door de resultaten van de verschillende posities die je bezet te berekenen, wordt hier aangegeven of je op winst of op verlies staat. Dit wordt berekend aan de hand van de openingsprijs en de huidige koers. Het is dus te zien als een soort tussenstand, hoe je er op dit moment voor staat. Als je koers uiteindelijk gesloten wordt, wordt de winst pas bij je saldo opgeteld of het verlies ervan afgehaald.

Een laatste onderdeel van het saldo betreft de Equity. Het beschikbare vermogen dat jij op je account hebt, verrekend met de open posities, vormt de Equity. Wanneer er een positief resultaat uit de open posities blijkt, zal de Equity hoger  uitvallen dan je vermogen, blijkt er een negatief resultaat dan ligt de Equity lager.

Als je gebruikmaakt van de hefboomstructuur, moet je van de marges op de hoogte zijn. Deze marge is op te delen in twee onderdelen: de initiële marge, die is er altijd, en de onderhoudsmarge, deze wordt in sommige gevallen toegepast. Wordt de onderhoudsmarge niet toegepast, dan bepaalt de initiële marge het liquideren of het afsluiten van jouw positie.

Het hefboomeffect is verantwoordelijk voor je initiële marge. Stel dat de hefboom weer 3:50 is, dan is de marge die nodig is voor het kopen of verkopen van een effect 3/50e van de waarde bedragen. Het percentage van de waarde dat op de rekening aanwezig moet zijn voor het open houden van de positie wordt de onderhoudsmarge genoemd. Is jouw saldo ontoereikend voor beide marges of voor een van de marges die toegepast wordt? Dan vindt er een zogenaamde margin call plaats en wordt de positie automatisch gesloten.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Loading…

    0

    Wat zijn de kosten van handelen met CFD’s?

    Geld verdienen aan een terroristische aanslag

    Rijk worden aan een terroristische aanslag? Het is makkelijker dan je denkt.