in

Oscillator indicator uitgelegd

oscillator indicator uitgelegd

In dit artikel vertellen we je precies wat het verschil is tussen een oscillator indicator en andere technische indicatoren die gebruikt worden bij het beleggen.

Wat is een oscillator indicator?

Oscillator indicatoren zijn technische analyse tools die (meestal) worden ingezet als er geen duidelijke trend is in de markt.

Voorbeelden van Oscillator indicatoren zijn de welbekende RSI (Relative Strenght Index), de ROC (Rate Of Change) en de MFI (Money Flow Index).

Oscillatoren worden altijd uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100. Waarbij 0 extreem ondergewaardeerd is en 100 extreem overgewaardeerd.

Om het simpel te houden. Bij een waarde van 100 verwachten beleggers dus vaak een bear market (daling) en bij 0 een bull market (stijging).

0 en 100 zijn natuurlijk extremen en zal je tijdens het daytraden eigenlijk niet voorkomen. Alles beneden de 30 wordt gezien als een koopsignaal en alles boven de 70 als een verkoop signaal.

Disclaimer

Technische indicatoren bieden natuurlijk geen garantie en dit is geen beleggingsadvies van ons . We raden altijd aan om eventuele verliezen te beperken door een stop-limit of stop-loss te gebruiken.

Oscillatoren gebruiken tijdens daytraden

Oscillatoren worden (vaak) gebruikt om beslissingen te maken op het moment dat er geen duidelijke trend in de markt aanwezig is. Om deze reden wordt een oscillator indicator meestal samen met andere indicatoren gebruikt, zoals de Alligator indicator of de Bollinger bands indicator. Dit zijn beide populaire indicatoren om een trendbeweging in de markt kan herkennen.

Een oscillator is alleen een betrouwbaar hulpmiddel tijdens een zijwaarts bewegende markt. Het is verstandig om eerst te kijken of de markt zich in een trend bevindt met bijvoorbeeld de Bollinger Bands indicator. Zit de markt niet in een trend dan kunnen oscillators handig zijn om de koersrichting te bepalen.

Op het moment dat er belangrijk nieuws is betreffende een markt (denk aan de bekendmaking van de kwartaalcijfers of erger, een vliegtuitkaping), dan geven oscillatoren vaak een verkeerd prijssignaal af. Op dit soort momenten wordt altijd veel gekocht en verkocht.

Rondom nieuws is de markt eigenlijk altijd (snel) in een trend.

Wil je zelf aan de slag met Oscillatoren? Dan kunnen we je de RSI aanraden. De Relative Strenght Index is één van de meest gebruikte indicatoren onder beleggers. Hier lees je er meer over.

Als je direct aan de slag wilt met technische indicatoren en meer een type bent voor ervarend leren. Dan raad ik je aan een account te maken bij Plus500. Plus500 is een overzichtelijke beleggingsplatform waar je met een demo-account snel technische indicatoren onder de knie kunt krijgen.

Wil je gelijk aan de slag bij een platform wat ook gebruikt wordt door professionele beleggers en metatrader 4 ondersteunt? Dan is Markets de beste keus voor jou.

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Loading…

    0

     Anoniem Bitcoins Kopen en Verkopen

    denmark-indicator-uitgelegd

    DeMarker indicator uitgelegd