in

Crypto500, de enige eerlijke review

crypto500-review

In de serie handelsplatformen reviewen verschillende Nederlandse maar ook buitenlandse handelsplatformen om op te beleggen. De focus ligt hierbij vooral op handelsplatformen die geschikt zijn voor daytrading, beschikken over een hefboom of zich richten op een markt zoals cryptocurrency.  Allemaal zijn dit markten waarin in korte tijd grote winsten (en verliezen) zijn te behalen.

Al onze reviews zijn onafhankelijk en hebben geen ander doel dan de lezer van eerlijke informatie te voorzien. 

Belangrijk!

Crypto500 is gesloten. Door de wetswijzigingen omtrent cryptocurrencies is Crypto 500 genoodzaakt het platform te sluiten. Het is dus niet meer mogelijk om een account aan te maken. Wil je handelen in cryptocurrencies zonder deze daadwerkelijk zelf te kopen? Dan raden we je aan een account aan te maken bij Plus500. Deze heeft het grootste aanbod. 

Ben je opzoek naar een goede all-round broker? Bekijk dan onze top vijf van beste brokers.

Wat is Crypto500?

Crypto500 is het eerste Nederlands Handelsplatform wat zich specifiek richt op handelen met cryptocurrency’s (zoals Bitcoin). Je kunt bij Crypto500 zonder daadwerkelijk cryptocurrency te bezitten, euro’s inzitten op de daling of stijging van het virtuele geld.Crypto500 betrouwbaar

Dit wordt gedaan doormiddel van een hefboom.Zo kun je met een inleg van bijvoorbeeld 100 euro handelen met 3000 euro aan Bitcoin. Als de prijs dan bijvoorbeeld met 5% omhoog gaat (van 3000 naar 3150) heb je 150% winst op je investering.

Let op! Andersom werkt het natuurlijk ook zo en dan ben je de investering kwijt. Je kunt echter nooit meer verliezen dan je van tevoren hebt aangeven.

Is Crypto500 betrouwbaar?

Een korte backgroundcheck AKA-google sessie leverde weinig spannends op. Crypto500 wordt beheerd door de Rotterdamse Handelsonderneming FTA. Ook een Google sessie op deze naam deed geen alarmbellen rinkelen.

Wel heeft Crypto500 precies dezelfde lay-out website als beleggen24.nl maar dit platform biedt geen handel aan in cryptocurrency. Hierdoor vermoed ik dat crypto500 een aftakking of dochterbedrijf is van beleggen24.nl die ook in Rotterdam gevestigd zijn.

Beleggen24.nl is geregistreerd bij de AFM (Onafhankelijk gedragstoezichthouder van financiële markten). Dus mocht Crypto 500 hieronder vallen dan staan ook zij onder toezicht van de AFM.

Crypto500 praktische informatie

Gratis demoaccount voor 7 dagen (daarna wordt deze gedeactiveerd)
– Minimale storting 250 eurocrypto-demo-account
– Minimaal opnamebedrag 50 euro
– Uitbetalingen Binnen 24 uur op je rekening
– Hefbomen 20x 25x 30x
– Geen spread maar een commissie van 0.5% per geopende positie (Nu 1%)
– Extra bescherming voor (beginnende) traders

Crypto500 verdienmodel

In tegenstelling tot vele andere brokers zoals bijvoorbeeld plus500 werkt crypto500 niet met een spread tussen de verkoop en inkoopprijs.
Crypto500 werkt met een vast commissie bedrag van 0,5% per geopende positie. Dit bedrag staat duidelijk (in euro’s) vermeldt tijdens het openen van je positie.
Hoe meer posities jij opent hoe meer Crypto500 verdient, en jij (hopelijk) ook.

Crypto500 Review

Veel CFD en Forex brokers richten zich momenteel op cryptocurrency vanwege de grote instroom van nieuwe beleggers. Grote namen als Plus500 & 24options hebben dan ook snel hun aanbod en advertentiecampagnes ingericht op cryptocurrency.

Zelf handel ik dagelijks in cryptocurrency via platformen als Bitmex, Bitfinex en Binance. Crypto500 trok mijn aandacht omdat het zich specifiek richt op de hefboom handel in cryptocurrency en daarnaast van Nederlandse bodem komt.

Zelf heb ik voor het schrijven van deze review gebruik gemaakt van een gratis demo-account bij Crypto500.nl.
De eerste indruk na het inloggen was toch dat het design en de interface wat tegenviel. Als je interfaces als die van Markets of 24options gewend bent dan is dit wel even iets anders.

Crypto500 is natuurlijk een nieuw bedrijf waardoor ik verwacht dat het design nog wel verbeterd gaat worden. Daarnaast is het design natuurlijk ondergeschikt als er maar geld verdient kan worden ;).

Posities openen en sluiten op crypto500

Zoals je kan zien in de afbeelding hiernaast is het een makkelijk en overzichtelijk om een positie te openen.

Je kunt zelf geen bedragen invullen maar alle keuzemogelijkheden bestaan uit een dropdown menu.

crypto500-bitcoin-positie

Zo is de inzet per positie maximaal duizend euro.

Voordat je je inleg aangeeft moet je eerst zeggen of de prijs van Bitcoin “hoger” of “lager gaat. Daarna kun je inleg aangeven en vervolgens je hefboom. De maximale hefboom is x 30, dit is een vrij kleine hefboom in vergelijking met aanbieders als 24option die maximaal x 150 aanbieden.

Wel denk ik juist dat Crypto 500 er goed aan doet door de hefboom niet te hoog te zetten. Ze richten zich op beginnende traders en deze zullen met een extreem hoge hefboom eerder hun geld kwijt zijn dan geld verdienen. Een hoge hefboom brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee ;).

Daarna wordt het interessant want op elk ander platform zou dit het moment zijn waarop je je positie kan openen. Bij Crypto500 moet je echter eerst je winstdoel aangeven en het maximale verlies wat je zou willen leiden. Hierdoor wordt je gedwongen om na te denken over je positie.

Een groot nadeel van dit systeem is dat je de geopende positie daarna niet meer kan aanpassen. Je kunt de positie wel eerder sluiten natuurlijk maar je kunt je winstdoel niet hoger zetten als de prijs stijgt. Je zult opnieuw een positie moeten openen als je winstdoel behaald is. Hierdoor moet je ook weer opnieuw de 0.5% commissie betalen over je positie.

Nadat je positie geopend is kun je deze volgen op de “traderoom” pagina. In de afbeelding hieronder kun je de positie zien die ik als voorbeeld geopend hebt. Dit is de enige plek om je positie te volgen. In de grafiek kun je wel de huidige koers zijn maar je positie wordt niet verwerkt in de grafiek.

Daarnaast biedt de grafiek weinig tot geen technische analyse tools waardoor gevorderde traders snel/direct tegen het plafond van het platform aanlopen. Tenzij ze de technische analyses doen op een website zoals bijvoorbeeld tradingview.comtraderoom

Veel brokers werken met een spread op de in en verkoopprijs. Bij Plus500 betaal je bijvoorbeeld op het moment van schrijven 0.2375% over zowel de in als verkoopprijs. Dit komt neer op 0.475% per order. Crypto 500 vraagt 0.5% commissie en er zit dus nauwelijks verschil in de kosten van het openen van een Positie. Het voordeel van Plus500 is alleen dat je positie niet automatisch gesloten wordt bij het behalen van het winstdoel.

Persoonlijk gebruik ik 24option en Bitmex voor de hefboom handel in cryptocurrency omdat hier de commissies nog lager zijn. Het nadeel voor beginnende traders bij Bitmex is dat je hiervoor Bitcoins moet kopen en je investering ook dagelijks mee schommelt met de Bitcoinkoers. Voor mensen die niet elke dag tijd hebben om de koers in de gaten te houden of geen 100% vertrouwen hebben in Bitcoin is dit een risicovolle investering.

Aanbod crypto500

Op het moment van schrijven Biedt crypto500 de volgende paren aan:bitcoin-handel-cfd  

BITCOIN/USD
BITCOIN CASH/USD
DASH/USD
ETHER/BTC            & ETHER/USD
LITECOIN/USD      & LITECOIN/BTC
MONERO/BTC
RIPPLE/BTC           & RIPPLE/USD

Het is duidelijk dat Crypto500 zich alleen richt op de grotere cryptocurrency. Op het moment van schrijven staat de hele top 6 van coinmarketcap.com op het handelsplatform. Ondanks dat de broker zich specifiek richt op cryptocurrency is het aanbod van coins niet erg uniek. Plus500 bijvoorbeeld heeft zelfs één cryptocurrency meer als Crypto500.

De nadelen van Crypto500

– Geen technische analyse tools
– Je kunt maximaal een positie openen van 1000 euro (meerdere posities wel mogelijk).
– Je kunt het winstbedrag niet verzetten. Voorbeeld: je stelt je winstdoel in op 2000 euro en je winst stijgt naar 1900 euro. Je verwacht dat de prijs verder gaat stijgen naar 3000 euro dus je wil niet dat je positie automatisch sluit bij 2000 euro winst. Dit kan niet. Je positie zal automatisch sluiten bij 2000 euro en je moet opnieuw een positie openen en dus commissie betalen.
– Ook andere tools zoals traling stop of alleen kopen wanneer de prijs x.xx is ontbreken.
– De grafiek is ondanks dat deze van trading view is erg basic en je positie is niet te volgen in de grafiek zelf (inkoop/verkoop positie).

De voordelen van Crypto500

✓ Binnen 24 uur weer euro’s op je rekening.
✓ Het is een Nederlands bedrijf en ze zijn telefonisch bereikbaar voor support.
✓ Je handelt op de koers van de cryptocurrency maar bezit gewoon euro’s.
✓ Simpele interface en voor iedereen te begrijpen, vooral leuk voor beginners.
✓ Bij het openen van je positie moet je aangeven bij welke winst je eruit gaat maar ook bij welk verlies je eruit gaat. Hierdoor wordt je gedwongen om na te denken over je positie waardoor je dit op langere termijn vanzelf gaat doen.

Conclusie crypto500 review

Op de website van de broker staat beschreven dat ze zich specifiek richten op beginnende traders. Ik denk dat het platform ook voornamelijk geschikt is voor beginnende traders. Zo hoef je niet eerst zelf cryptocurrency te kopen om te handelen en kun je vrijblijvend een kijkje nemen in de wereld van de cryptohandel.

Crypto500 is voor beginners omdat er simpele en begrijpelijke taal wordt gebruikt op het handelsplatform, de commissie prijzen duidelijk vermeld zijn, je maximaal 1000 euro kan inzetten per positie en de hefboom maximaal X30 is.

Wil je dus vrijblijvend proberen of de handel in cryptocurrency wat voor jou is? Maak dan een account aan bij Crypto500.

Wil je serieus aan de slag met de handel in cryptocurrency? Dan raden we je aan om zelf Bitcoins te kopen en met deze coins te gaan handelen op een platform als,Binance, Bitfinex of Bitmex (hefboom x100 en 10% op trading fees via onze link) Je kunt Bitcoins kopen bij BTC-Direct (snel) of bitcoin.de (goedkoop).

Vergeet ons niet een like op Facebook te geven om op te hoogte te worden over alles wat gaande is in de wereld van Crypto’s.

LET OP: Crypto 500 is niet de enige broker waar je kunt beleggen in cryptocurrencies. Al onze top vijf brokers bieden handel in cryptocurrencies aan. 

Ken jij nog een handelsplatform die je graag door ons gereviewd zou willen zien of heb je zelf ervaring met Crypto500 en wil je dat met ons delen? (Wij censureren niet!). Laat dan een berichtje achter in de comments.

Crypto500

5

Technische Analyse Tools

0.8/10

Aanbod

4.0/10

Klantenservice

7.3/10

Uitbetalen

8.0/10

Pros

 • Geschikt Voor Beginners
 • Snel Beginnen Met Handelen
 • Hoeft Geen Cryptocurrencies te kopen
 • Uitbetalingen vaak binnen 24 uur

Cons

 • Geen Technische analyse mogelijk
 • Posities van maximaal 1000 euro
 • Erg Basic Interface

What do you think?

Written by Nander

Hey daar,
Nander hier van het Beursspel! Ik ben deze website begonnen omdat ik helemaal gek ben van beleggen . Toen ik zelf begon met beleggen kwam ik er snel achter dat er maar weinig (betrouwbare) informatie op het internet staat. Overal zie je websites met reviews maar niemand durft zijn naam of gezicht te laten zien. Daarom besloot ik mijn eigen Beursspel te lancheren met als doel eerlijke informatie te geven over beleggen en het begrijpbaar te maken voor iedereen ;).

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

18 Comments

 1. Hmm, heel vreemd, positie zou automatisch gesloten moeten worden indien winstdoel bereikt, maar dat gebeurt dus niet. Kan zelf order ook niet sluiten want ‘buiten handelsuren’, wanneer zijn die handelsuren dan eigenlijk? Ik heb er weinig vertrouwen in allemaal…

 2. Ben al 4 maanden klant bij Crypto500 en heb erg goede ervaringen. Ik heb een account manager die ik telefonisch kan bereiken.

  In het begin een hoop verloren, maar veelal doordat ik me niet verdiept had in het handelen en zomaar Bitcoins ging kopen.

  Mijn advies is lees de website goed oor en vraag ze om hulp. Ik heb al 4 vrienden aangebracht en ze zijn allemaal tevreden en worden ook allemaal netjes geholpen

 3. Sinds een week een account bij Crypto500
  De hoge hefboom maakt het wel zeer spannend, maar om eerlijk te zijn was ik wel op zoek naar zo iets.
  Ik ben nou eenmaal niet het type dat een maand wil wachten om 10€ winst te maken op een inleg van 500€… Bij Crypto500 had ik al binnen 2dagen 2000€ te pakken met een inleg van 500€…
  Maar goed, errlijk is eerlijk… was de volgende dag ook weer 750€ kwijt… dus gaat wel zeer snel allemaal.

  Ik vind het handelen zonder spread wel prettig en als beginner zeer goed geholpen door Ton.

  Mijn advies, op,zoek naar snelle winsten, zeker een aanrader. Maar wel tegen een stootje kunnen en weten waar je mee bezig bent anders is je geld ook snel verloren 😉

 4. Ik ben nu 2 dagen actief op crypto500
  Het is een overzichtelijke gebruikersvriendelijke site. Aanmelden en acceptatie was erg snel. Kon binnen 15 minuten traden.

  Enige correctie op de kosten zoals die in het artikel vermeld zijn. De comissie is 1% ipv 0,5%
  Deze kosten lopen nogal op. Ik was na 4 trades bijna €100 kwijt. Dit is helaas voor mij een rede om toch over te stappen ondanks dat het een prettige app is.

  Tevens geen mogelijkheid om een instapkoers op te geven.

  • Je betaald altijd een commissie per geopende positie. Ik denk niet dat er een andere CFD broker is waar je met een hefboom een positie kunt openen voor (veel) minder. Er is gewoon veel volatiliteit op het moment en alle brokers dekken zich hiertegen in (begrijpelijk).

   In het begin van het bericht heb ik een kanttekening gezet dat de comissie is aangepast naar 1% ;).

   • Ik handelde al maanden bij Plus500,maar sinds de bitcoin aan het stijgen is, veranderen ze elke dag hun voorwaarden. Posities sluiten dagelijks. Dus moet je elke keer nieuwe positie openen en dus die commissie betalen.

    Ben dus sinds kort overgestapt naar Crypto500 en bevalt prima. Wel even platform goed doorgenomen en ook hulp gevraagd, want als je zomaar wat doet, wordt het niks weet ik uit ervaring 😉

 5. beste nander
  ik wil dus ook crypto coins kopen heb dus een test account aangemaakt op crypto 500
  maar dat is tog allemaal nog vaag kan ik niet gewoon een wallet aan maken crypto kopen en dan naar een half jaar weer verkopen zonder daar elke dag mee bezig te zijn

  • Hoi Lucien,

   Zeker kan dat! Maar Crypto500 is niet om Cryptocoins te kopen. Dit is echt voor mensen die met CFD’s (dagelijks) willen speculeren op de koers.
   CFD’s zijn voor actieve beleggers.

   Als je coins wilt kopen en er voorlopig niet meer naar omkijken dan is Litebit.eu denk ik een goede optie voor je ;). Litebit werkt simpel en is een Nederlands bedrijf met een goed aanbod van verschillend cryptocoins. Je kunt de coins in een eigen wallet opslaan maar zou ze ook op de exchange kunnen laten staan (eigen risico).

   Groetjes en mocht je nog vragen hebben dan weet je me te vinden.

   Nander

 6. Technische Analyse Tools

  0.1

  Aanbod

  0.2

  Klantenservice

  0.3

  Uitbetalen

  0.1

  Beste mensen!
  Trap er niet in het kost je heel veel geld!
  Het is een goksite, en de gevolgen zijn niet te overzien.
  Ze spiegelen het allemaal zo mooi voor, maar je verdient er echt niets!
  Laat je absoluut niet misleiden!
  Zeker het hefboom effect doet je de das om.
  Je stort € 30,- en je denkt dat hij omhoog gaat, en hij gaat naar beneden en dan komt hij even onder het bedrag en weg is je € 30,-
  2 min later staat hij er weer ruim boven maar je krijgt niks terug!
  Ik zie het als grote oplichters! Nooit aan beginnen!!!!!@

  • Beleggen is altijd speculeren en een koers maakt altijd schommelingen. Dat (onervaren) beleggers geld verliezen omdat ze een beleggingsplatform gebruiken als “goksite” heeft weinig te maken met de betrouwbaarheid van het platform. Dit maakt Crypto500 geen oplichters. Ik raad je aan om te beginnen met een kleinere hefboom zodat een kleine schommeling in prijs niet gelijk zorgt voor liquidatie van je positie. Daarnaast moet je natuurlijk nooit beleggen met geld wat je niet kan missen ;)!

Loading…

0
Rente op Bitcoins

20% Rente op Bitcoin

plus500-webtrader-tips

Plus500 Webtrader, de beste instellingen voor het traden