plus500 indicatoren

Platformen zoals Plus500 en Markets stellen je in staat om verschillende technische analyse tools te gebruiken om een nog beter beeld te krijgen van je positie en de koers.

Op deze pagina vindt je een uitgebreid overzicht van alle indicatoren die je beschikbaar zijn bij Plus500. Elke indicator meet weer wat anders. Het is daarom belangrijk om goed te weten waar de indicator inzicht in geeft zodat je de juiste indicator kunt gebruiken op het juiste moment.

Alle indiciatoren tegelijk gebruiken heeft ook geen zin want dit levert alleen maar veel verwarrende informatie op. Als je niet weet hoe je deze informatie kunt gebruiken voor meer winst dan heb je er niks aan. Elke indicator heeft zijn eigen voor en nadelen en elke markt vraagt om een andere aanpak.

Om je hierbij te helpen hebben we een overzicht gemaakt van alle populaire indicatoren die beschikbaar zijn op onder andere het Plus500 platform. In elke post vind je informatie waar deze indicatoren voor dienen en hoe je ze kunt gebruiken om nog beter te beleggen.

Average directional index (ADX)
De ADX meet samen met de DMI de kracht van de trend. Hoe sterker de up of downtrend hoe hoger de waarde van de ADX. Kijk je liever een video waarin ik uitleg hoe je de ADX kunt uitlezen? Deze staat ook in het artikel.

Relative Strenght Index (RSI)
De RSI indicator is één van de meest gebruikte technische indicatoren voor het herkennen van koop en verkoopmomenten. De indicator wordt vaak samen gebruikt met een andere indicator die de trendbewegingen in de markt herkend zoals de ADX of de Bollinger Bands. In dit artikel vertellen we je precies hoe je de RSI kunt gebruiken en moet uitlezen. 

Directional Movement Index (DMI)
In dit artikel doen we precies uit de doeken wat de DMI toevoegd aan de ADX en hoe je de DMI kan uitlezen. Net als de ADX is de DMI een tool voor technische analyse om de kracht van de trend te bepalen.

Average True Range Indicator (ATR)
De Average True Range indicator meet de voltualiteit in de markt. De ATR kijkt naar de afgelopen 14 periodes in een markt. In dit artikel vertellen we je precies hoe je de indicator gebruikt en wat de meest gemaakte fouten zijn bij het gebruik van de indicator.

Alligator Indicator
De Alligator Indicator is net als de ADX/DMI een indicator om de trend te meten in de markt. Persoonlijk vindt ik de Alligator Indicator erg fijn werken en gebruik ik de indicator vaker als de ADX, omdat die makkelijk af te lezen is en een (in mijn ogen) beter beeld geeft van toekomstige ontwikkelingen. Wil je alle ins en outs weten van de Alligator indicator? Dan heb ik dit artikel geschreven voor jou :).

Bollinger Bands Indicator

De Boillinger bands. Misschien wel de meest gebruikte technische indicator onder beleggers en ook één van mijn persoonlijke favorieten. In dit artikel vertel ik je precies waar je op moet letten bij het instellen van de Bollinger bands en waarom de indicator de ideale tool is voor het meten van de volatiliteit in een markt.

Commodity Channel Index (CCI)
De CCI indicator geeft een duidelijk signaal af wanneer de markt over of juist wordt ondergewaardeerd. Dit doet de CCI door de huidige prijs te vergelijken met het gemiddelde over de afgelopen (14) periodes. In dit artikel vertellen we je precies wat de Commodity Channel Index precies inhoud en hoe je deze kunt gebruiken om beter te beleggen.

DeMarker Indicator
De DeMarker indicator behoort tot de Oscillator indicatoren. De DeMarker wordt vaak uitgedrukt op een schaal van 0 tot 1 en laat zien of de prijs van een aandeel hoog of laag is vergeleken met de afgelopen periode. De DeMarker indicator kan gebruikt worden om het instapmoment te bepalen. Precies weten hoe je dit doet? Lees dan de complete uitleg.

Oscillator indicatoren
Een Oscillator indicator is eigenlijk niet één indicator maar een groep van meerdere indicatoren. Al deze indicatoren hebben gemeen dat ze in de gaten houden wanneer een markt over of ondergewaardeerd is. Een populaire Oscillator indicator is bijvoorbeeld de RSI (Relative Strenght Index). In dit artikel vertellen we je precies wat Oscillator indicatoren zijn en hoe je ze kunt gebruiken om beter te beleggen.

Al deze indicatoren zijn onder anderen te vinden bij Plus500.

CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.

Deze lijst wordt momenteel hard aan gewerkt en ons doel is deze helemaal compleet te hebben voor 1 januari 2020.